reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

U mnie od wczoraj wieczora pojawiły się kłucia po prawej na dole. Nie odpuszczają, wracają co jakiś czas. Jedynie dziś trochę lżejsze. Miałam kilka dni przerwy z tym i zwykle było to po lewej stronie i krótkotrwałe. Wiem, że to więzadło ale jednak trochę świruję [emoji55]

reklama
Powiem wam ze jak na nfz mam czesto wizyty.. pierwsza 16.08 druga 30.08 trzecia wizyta 12.09.. dzis położna i za tydz znowu położa... a miedzy czasie robienie wyników. Ciekawe czy tak dalej tez bedzie

Tez czasami mniie zakuje .. albo skurcz zlapie na dole jak za szybko wstane
U mnie od wczoraj wieczora pojawiły się kłucia po prawej na dole. Nie odpuszczają, wracają co jakiś czas. Jedynie dziś trochę lżejsze. Miałam kilka dni przerwy z tym i zwykle było to po lewej stronie i krótkotrwałe. Wiem, że to więzadło ale jednak trochę świruję [emoji55]

Ja idę w poniedziałek, a to oznacza, że wytrzymałam 3 tygodnie. Najgorsze były pierwsze dwa, ten ostatni to już z górki [emoji4]
No widzisz, a ja po tych najgorszych dwóch stwierdziłam, ze już nie dam rady. Poza tym ciagle sobie tłumacze, ze jak coś nie pójdzie dobrze, to wcześniej wrócę do pracy, wcześniej będę się starać na nowo i takie tam.
W ogole, powiem Wam coś śmiesznego. Moja mama nic nie wie, także nie ma pojęcia o tym, ze jestem na l4, a mieszka na tym samym osiedlu i jak wychodzę do pracy, przychodzi po mojego pieska, bo go uwielbia i sobie siedzą razem. I teraz ja muszę uciekać z własnego domu, żeby na nią nie trafić w domu czy na osiedlu. Masakra. Mąż ma ze mnie straszną bekę.

Bardzo często masz wizyty. Ja byłam 3 września na pierwszej a następną mam 1 października czyli prawie miesiąc czekania[emoji53]

Zjadłam dzisiaj na śniadanie owsiankę z bananem i jogurtem i nawet mi smakowała.[emoji18]
Powiem wam ze jak na nfz mam czesto wizyty.. pierwsza 16.08 druga 30.08 trzecia wizyta 12.09.. dzis położna i za tydz znowu położa... a miedzy czasie robienie wyników. Ciekawe czy tak dalej tez bedzie

Ja mam wreszcie dziś swoją wyczekana wizytę ale dopiero o 20 i już się nakręcam że pewnie nic nie zobaczę i wiecie co pisałam już o swoich zaparciach ale ja to chyba jestem ciężko przypadek. Jem codziennie śliwki suszone zalewane na noc wrzątkiem, pije kefiry , maślanki naturalne, staram się pić dużo wody i tak mnie zakorkowało że tydzień już nie byłam na dwójce. Nie przytyłam nic ale mam takie wzdęcia że już wyglądam na co najmniej 5 miesiąc.

Ja mam wreszcie dziś swoją wyczekana wizytę ale dopiero o 20 i już się nakręcam że pewnie nic nie zobaczę i wiecie co pisałam już o swoich zaparciach ale ja to chyba jestem ciężko przypadek. Jem codziennie śliwki suszone zalewane na noc wrzątkiem, pije kefiry , maślanki naturalne, staram się pić dużo wody i tak mnie zakorkowało że tydzień już nie byłam na dwójce. Nie przytyłam nic ale mam takie wzdęcia że już wyglądam na co najmniej 5 miesiąc.
Kup syrop z lactuloza mi lekarz kazał gopić w 1 ciazy

My od wczoraj jesteśmy u teściów, więc pewnie nie będę się odzywać, ale postaram się czytać. :)
My z Kluskiem nie byliśmy na wakacjach, wolę jechać do dziadków żeby ktoś się nim zajął. Ale ja nie jestem fanką aktywnego wypoczynku, najchętniej leżałabym nad basenem z drinkiem w ręku, a z malutkim dzieckiem to niemożliwe. :D I to nasze pierwsze dziecko, więc przez 3 miesiące się uczyliśmy wszystkiego, co robić jak ma napad płaczu, jak reagować, co się przydaje i sprawdza u nas i takie różne przyziemne sprawy. Poza tym maluszek zanim sam nie siądzie to nie powinien jeździć w foteliku dłużej niż pół godziny-godzinę bez przerwy, więc dłuższe trasy autem są niewskazane.

Dziewczyny mam pytanie.
Wyniki toxoplasma gondi.
Igg <0.13
Igm 0.81

Trochę się już martwię. Jakie miałyscie wyniki i co o nich mówili Wasi lekarze?

reklama
Do góry