reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny, od kilku dni panikuje z kwasem foliowym. Zaczelam do brac chyba w 5+4 czyli od razu jak dowiedzialam sie o ciazy. To bylo dla mnie zaskoczenie, bo planowalismy w przyszlym roku. W pierwszej ciazy zaczelam brac rowniez po tym jak wyszedl pozytywny test i mam zdrowego syna, ale wtedy bylam mlodsza i jakos tak nie zakladalam, ze cos moze pojsc zle. Moja siostra urodzila sie z rozszczepem kregolsupa chociaz lekarze mowia, ze to najprawdopodobniej na skutek kontaktu z osoba chora na rozyczke. Przez ostatni miesiac duzo podrozowalam i niestety moja dieta byla glownie fast foodowa :-( staram sie pocieszac tym, ze nie pale, alkohol pije bardzo okazjonalnie, a wyniki badan mialam raczej zawsze ok poza lekkim niedoborem zelaza. Mam nadzieje, ze organizm sobie zmagazynowal wszystko, co wazne...
Teraz już i tak nic nie zdziałasz więc tak naprawdę nie ma sensu się nad tym zastanawiać. Jesteś w ciazy, suplementuj kwas, dobrze się odżywiaj odpoczywaj i ciesz się Tym pięknym stanem :)

reklama
Zgadzam się
Dziewczyny, ja proponuję poruszać na forum problemy związane z ciążą, a nie relacjami rodzinnymi. Od tego są pewnie inne wątki na forach.

Wróćmy do naszych bieżących tematów. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale czytanie ostatnich postów strasznie zniechęciło mnie to czytania naszego forum, które cały czas chętnie obserwowałam.

Mam nadzieję, że dziś będziecie mieć dobre sampoczucie. U mnie od dwóch dni dużo energii. Dziś zaczynamy 6 tydzień :) Oby tak zostało. Obawiam się tylko mdłości, które mogą niebawem się pojawić

U mnie też tak było. Lekarz powiedział że tak się czasem zdarza. Po prostu...
Oby tak było, bo już zwariować można. Mówili, że ciąża to piękny stan... Jasne. Kupa stresu, przykrych niespodzianek i niepewność aż do samego rozwiązania. Na jednym dziecku się skończy, bo naprawdę już mam uraz. Nigdy nie może być nic spokojnie i szczęśliwie [emoji55]

Dziewczyny, ja proponuję poruszać na forum problemy związane z ciążą, a nie relacjami rodzinnymi. Od tego są pewnie inne wątki na forach.

Wróćmy do naszych bieżących tematów. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale czytanie ostatnich postów strasznie zniechęciło mnie to czytania naszego forum, które cały czas chętnie obserwowałam.

Mam nadzieję, że dziś będziecie mieć dobre sampoczucie. U mnie od dwóch dni dużo energii. Dziś zaczynamy 6 tydzień :) Oby tak zostało. Obawiam się tylko mdłości, które mogą niebawem się pojawić

A ja nie mogę się doczekać mdłości, jakkolwiek irracjonalnie to brzmi [emoji14] Czasami mnie zamuli teraz. Ale głównie przeważają zachcianki. I węch mam dziwny. Frytki pachnialy mi wczoraj zmoklym psem, hahahaha [emoji14]

Spokojnie ka czasem zapominam wziąć kwas[emoji6] dzidza weźmie co ma wziąć. Nic jej nie zabraknie.... Kiedys nie było suplementów a dzieci rodziły sie zdrowe. Bedzie dobrze. Teraz jesz już pewnie dużo zdrowiej

Oczywista oczywistość, podpisuje się pod tym rękami i nogami. Nie ma co popadać w paranoje, @MtV skup się na sobie i maluszku, suplementuj to co masz teraz i nic się nie martw [emoji3590]

Oby tak było, bo już zwariować można. Mówili, że ciąża to piękny stan... Jasne. Kupa stresu, przykrych niespodzianek i niepewność aż do samego rozwiązania. Na jednym dziecku się skończy, bo naprawdę już mam uraz. Nigdy nie może być nic spokojnie i szczęśliwie [emoji55]
Kobietko aby wezwać pogotowie nie musisz być ubezpieczona... Nawet nie będąc w ciąży po wezwaniu ZRM nie płacisz za to. Wiem bo jestem ratownikiem medycznym i zarazem policjantem[emoji6]

@paola425 Ty dzisiaj wizytujesz, tak?? Która z dziewczyn jeszcze dzisiaj? :) pamiętam godziny wizyt a nie pamiętam nickow.... Hahaha :D wybaczcie... Pamięć mam dobrą, ale wybiorcza... :D

Bardzo dobra mysl.Nie potrzebnie wszystkie się nakręcamy i denerwujemy.Potrzebujemy teraz spokoju

reklama
Do góry