reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ja przepraszam Was wszystkie za to pisanie, ale tak to jest jak ktoś życzy mi poronienia, bo mojego partnera rodzice nie chcą mieć kolejnego wnuka. Mają jednego i starczy. Mam nadzieję, że zrozumiecie tą sytuację. Przepraszam jeszcze raz.

Dziewczyny, od kilku dni panikuje z kwasem foliowym. Zaczelam do brac chyba w 5+4 czyli od razu jak dowiedzialam sie o ciazy. To bylo dla mnie zaskoczenie, bo planowalismy w przyszlym roku. W pierwszej ciazy zaczelam brac rowniez po tym jak wyszedl pozytywny test i mam zdrowego syna, ale wtedy bylam mlodsza i jakos tak nie zakladalam, ze cos moze pojsc zle. Moja siostra urodzila sie z rozszczepem kregolsupa chociaz lekarze mowia, ze to najprawdopodobniej na skutek kontaktu z osoba chora na rozyczke. Przez ostatni miesiac duzo podrozowalam i niestety moja dieta byla glownie fast foodowa :-( staram sie pocieszac tym, ze nie pale, alkohol pije bardzo okazjonalnie, a wyniki badan mialam raczej zawsze ok poza lekkim niedoborem zelaza. Mam nadzieje, ze organizm sobie zmagazynowal wszystko, co wazne...

Jesli chodzi o plamienia to mialam je w pierwszej ciazy okolo 8tc (mniej wiecej wtedy, kiedy powinnam dostac okres). Bylam na pogotowiu, sprawdzili, ze wszystko ok i profilaktycznie przepisali mi duphaston
Absolutnie się nie przejmuj, to już za Tobą. :) Ja w pierwszej ciąży miałam kumulację- o ciąży się dowiedziałam w poniedziałek, a przez weekend zdążyłam: leczyć zęba kanałowo, więc miałam zrobione zdjęcie RTG, pić piwo, jeść tatar i palić papierosy. Kwasu foliowego oczywiście też nie brałam. A Klusek jest teraz piękny, zdrowy i szczęśliwy. :D
Mam nadzieję, że dziś będziecie mieć dobre sampoczucie. U mnie od dwóch dni dużo energii. Dziś zaczynamy 6 tydzień :) Oby tak zostało. Obawiam się tylko mdłości, które mogą niebawem się pojawić
Wreszcie ktoś z pozytywnymi objawami! :) U mnie libido skoczyło do góry, więc mąż zadowolony. :D

O mniamiiii...... Wyślij mi jednego, ale bym jadła..... Mmm mm.....
Ja dziś robię gołąbki[emoji23] chyba na glow3e upadłam....

A ja dzisiaj wstałam z lekkim bólem brzucha, pojawia się i znika. Aż się boję bo mam dzisiaj cyrk w pracy, 9h będę siedzieć jak nie lepiej, ale pocieszam się że to już koniec, przetrwać tylko jeszcze jutro 4h i wraca koleżanka z urlopu i już będzie dużo lżej... [emoji6]

Serio chcecie poruszać tematy związane wyłącznie z ciąża? Niektóre osoby zwyczajnie potrzebują się wygadać. My się już tutaj "znamy" i na miejscu osób, chcących poruszyć tematy prywatne zwyczajnie nie wyobrażam sobie pisać tego w jakimś innymi wątku, gdzie są całkowicie obce osoby. Serio to według was jest rozwiązanie?

I o co chodzi z wątkiem z terminami wizyt i zdjęciami? Już tutaj nie będzie można nic wstawiać tylko tam? Znam to z innego forum. I tak wszyscy siedzą wylacznie na glownym forum, a na innych wątkach pewnie będzie tylko garstka.

O mniamiiii...... Wyślij mi jednego, ale bym jadła..... Mmm mm.....

A ja dzisiaj wstałam z lekkim bólem brzucha, pojawia się i znika. Aż się boję bo mam dzisiaj cyrk w pracy, 9h będę siedzieć jak nie lepiej, ale pocieszam się że to już koniec, przetrwać tylko jeszcze jutro 4h i wraca koleżanka z urlopu i już będzie dużo lżej... [emoji6]
Ja dziś jestem tylko 3h ale jutro sobota, pracuje i będę miała taki Meksyk że już się boję [emoji53] musimy wytrwać [emoji55]

reklama
Serio chcecie poruszać tematy związane wyłącznie z ciąża? Niektóre osoby zwyczajnie potrzebują się wygadać. My się już tutaj "znamy" i na miejscu osób, chcących poruszyć tematy prywatne zwyczajnie nie wyobrażam sobie pisać tego w jakimś innymi wątku, gdzie są całkowicie obce osoby. Serio to według was jest rozwiązanie?

I o co chodzi z wątkiem z terminami wizyt i zdjęciami? Już tutaj nie będzie można nic wstawiać tylko tam? Znam to z innego forum. I tak wszyscy siedzą wylacznie na glownym forum, a na innych wątkach pewnie będzie tylko garstka.
Z tymi wizytami to po to zeby nie latać i nie szukać kto kiedy wizytuje żeby kciuki trzymać. I jak tam będą jeszcze fotki to też łatwiej będzie znaleźć. To tylko propozycja. Jak ktoś chce to może umieszczać te informacje i tutaj[emoji6]
Jak się sprawdzi to będzie jak nie to nie [emoji4]

Do góry