reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Ja mam nadzieję, że tym razem będę miała kawał brzucha, bo w pierwszej ciąży się nim nie nacieszyłam, bardzo długo na niego czekałam i nie był za duży chociaż Klusek ważył 4360 g. Zimą w kurtce nikt obcy go nie zauważał, więc ustępowanie miejsc czy przepuszczanie w kolejkach kompletnie mnie ominęło wtedy. :D
Wrzucę Wam zdjęcia. :)

Ostatnie tydzień po terminie. :D

O nie! Mam brzuch jak Ty w 34 tygodniu. Ciekawe co będzie dalej. Chodź na razie to jest taki tłuszcz, jakbym po prostu przytyła. Ciąża spożywcza.

Dziewczyny, ciąża potwierdzona! Jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony [emoji7]Zobacz załącznik 1009683

Gratulacje! :)

Ja na 17:30 idę do lekarza.. także już mnie zżera od środka! Trzymajcie kciuki!

reklama
Ja mam nadzieję, że tym razem będę miała kawał brzucha, bo w pierwszej ciąży się nim nie nacieszyłam, bardzo długo na niego czekałam i nie był za duży chociaż Klusek ważył 4360 g. Zimą w kurtce nikt obcy go nie zauważał, więc ustępowanie miejsc czy przepuszczanie w kolejkach kompletnie mnie ominęło wtedy. :D
Wrzucę Wam zdjęcia. :)

Ostatnie tydzień po terminie. :D
Jej, mały ten brzuszek. I w zasadzie tylko w brzuszek chyba poszły wszystkie kg [emoji16] piękna pamiątka. Mój mąż założył, że od kiedy ciąża będzie potwierdzona to codziennie będzie mi robił zdjęcia żeby widzieć jak się zmieniam [emoji4]
Dziewczyny, ciąża potwierdzona! Jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony [emoji7]Zobacz załącznik 1009683
Świetna wiadomość! [emoji7] Teraz tylko odpoczywać, nie stresować się i czekać na serduszko [emoji4]

Tylko martwi mnie jedna rzecz. Lekarz kompletnie nie zna się na endokrynologii i powiedział, że letrox 50 to dla mnie za dużo i kazał brać pół tabletki. TSH 0,813 to już dla niego nadczynność i postraszył mnie troszkę konsekwencjami. Nie wiem czy mam brać tą 50tkę czy bzdury gada?

Tylko martwi mnie jedna rzecz. Lekarz kompletnie nie zna się na endokrynologii i powiedział, że letrox 50 to dla mnie za dużo i kazał brać pół tabletki. TSH 0,813 to już dla niego nadczynność i postraszył mnie troszkę konsekwencjami. Nie wiem czy mam brać tą 50tkę czy bzdury gada?
Jak na podstawie samego tsh zdiagnozował nadczynność? Na początek zrób trójkę tarczycową i leć do endokrynologa.

reklama
Swoją drogą ja będąc pod opieką enokrynologa, mając TSH 0,9 (przy niedoczynności, a nie nadczynności ;)) biorę Letrox 75.
Nie pamiętam kto ci przypisał 50, ale jeśli endokrynolog to zostaw, ale zrób trójkę i wybierz się jeszcze raz skoro ginekolog się nie zna.

Do góry