reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

A tak zupełnie z innej beczki, zamierzacie używać jakichś kosmetyków na rozstępy, macie może jakieś sprawdzone?
Ja niczego nie używałam i w pierwszej ciąży rozstępów nie było. Czytałam, że wpływ na to czy pojawią się rozstępy mają głównie predyspozycje i jeśli mamy do nich skłonność to wtedy żadne kremy nie pomogą. Wiele dziewczyn swędzi brzuch, bo skora się rozciąga i na to polecam jakikolwiek żel z aloesem trzymany w lodówce. :)

reklama
Uzywalam balsamu palmersa, ale z tego co widzę, rozstępy genetyczne są. Ja startowałam z niskiej wagi, pod koniec brzuch był duży, a ani jednego rozstępu. Moja mama miała tam samo.
Ja mam nadzieję, że tym razem będę miała kawał brzucha, bo w pierwszej ciąży się nim nie nacieszyłam, bardzo długo na niego czekałam i nie był za duży chociaż Klusek ważył 4360 g. Zimą w kurtce nikt obcy go nie zauważał, więc ustępowanie miejsc czy przepuszczanie w kolejkach kompletnie mnie ominęło wtedy. :D
Wrzucę Wam zdjęcia. :)

porównanie 1.jpg

porównanie 2.jpg

40.4.jpg

Ostatnie tydzień po terminie. :D

Ja mam nadzieję, że tym razem będę miała kawał brzucha, bo w pierwszej ciąży się nim nie nacieszyłam, bardzo długo na niego czekałam i nie był za duży chociaż Klusek ważył 4360 g. Zimą w kurtce nikt obcy go nie zauważał, więc ustępowanie miejsc czy przepuszczanie w kolejkach kompletnie mnie ominęło wtedy. :D
Wrzucę Wam zdjęcia. :)

Ostatnie tydzień po terminie. :D
Ann ja już wyglądam jak Ty w 26 tygodniu... Nie chcę wiedzieć co będzie dalej:p

Ło Jezusie! No ja mam już teraz jak Twój 30tc o_O
Co do rozstępów, też używałam palmersa i u mnie to nic nie dało. Brzuch mam w paski :)
Wyszły mi w ostatnim miesiącu ciąży, wtedy gdy Chłopaki się już rozrośli :) a i tak byli maleńcy :))))
Teraz z objawów - swędzi mnie brzuch! Swędzi jak popieprzony :) Ciągle chce mi się spać :) raz jestem zła (ale tylko na obcych) a raz przy swoich ciesze się i śmieje jak psychiczna :))))
Czasem jest mi niedobrze. Jestem głodna i chce mi się pić. Nie śpię po nocach :)
Ps. Kręci mi się cały czas w głowie. Latam do ubikacji co 3minuty a na dwójkę co 10minut :)))))

Ostatnia edycja:
U mnie jest lekko uwypuklony, ale to leciutko, ale w sumie to dopiero 5t4d, a z objawów niestety jest coraz gorzej, dopiero co zjadłam obiad i jednocześnie chce mi się spać i jest mi niedobrze, a jeszcze czeka mnie podróż do lekarza z tatą.. :/

No dla mnie to jest wielki brzuch:) mialam odrobine mniejszy i mialam wrazenie, ze jestem jednym wielkim brzuchem.
U mnie właśnie przez ostatnie 5-6 tygodni zaczął rosnąć jak szalony, bo jak widzisz, wcześniej nie było się czym chwalić :D Tyłam wtedy kilogram na tydzień, a dzieci na koniec właśnie nabierają tkanki tłuszczowej, stąd mi się taki Klusek się trafił. :D

reklama
Do góry