reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

No to się wyjaśniło ;) dzięki za szybką informacje ! :)
Czesc dziewczyn pozniej sie dopisala i dopiero dostana dostep za jakis czas, cierpliwosci Laseczki ;)
dzialam tutaj i wszystkie lecimy na zakmniety, wszelkie problemy prosze zglaszac na priv, bo moge nie wylapac wsrod postow :)
za duzo piszecie ;P

reklama
Ja tez pcos, ale jestem ma glucophage cały czas, choć cukrzycy nie miałam stwierdzonej. W ciąży jeszcze nie robiłam badania glukozy wiec ciekawa jestem jaki będę miała wynik. Choć u mnie pewnie będzie niższy przez leki
Też brałam glucophage, świetnie mi unormowal organizm, ale odstawiłam jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. Lekarz powiedział, że nie ma potrzeby już brać, ale w razie czego krzywdy, by mi ten lek nie zrobił. A Tobie lekarz kazał dalej brać? Przez jakiś określony czas? Całkiem możliwe że poziom glukozy będziesz mieć niższy. Mi zbił, ale jak widać niewystarczająco.

Też brałam glucophage, świetnie mi unormowal organizm, ale odstawiłam jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. Lekarz powiedział, że nie ma potrzeby już brać, ale w razie czego krzywdy, by mi ten lek nie zrobił. A Tobie lekarz kazał dalej brać? Przez jakiś określony czas? Całkiem możliwe że poziom glukozy będziesz mieć niższy. Mi zbił, ale jak widać niewystarczająco.
Dalej kazała mi brać ale mniejsza dawkę. Przed ciążą miałam stopniowo zwiększaną i byłam na dawce 850 mg + 500 mg, a teraz mam brać 500 mg na dobę. Jak długo to nie mam pojęcia niestety

Dziewczyny ze mną ciężka noc. Od 17 zatrucie pokarmowe. Smecta nie działa. A od 20 mówiąc w miarę ładnie, wyprozniam się krwi A co 15-60min. Brzuch boli. Nie spałam nic...

Ja raczej nie będę kupować. Za często bym z tego korzystała, a ile stresu jak nie mogłabym znaleźć tętna....
Też nie planuje kupować z tego samego powodu :)
Ja przechodziłam kilka lat temu zapalenie nerki i ten ból to dzisiaj pamiętam [emoji21] nic chyba mnie w życiu tak nie bolało! Na początku myślałam że mnie przewialo i bolą mnie ledzie, ale później przez kilka dni miałam gorączkę, która pochodziła pod 40 stopni i niczym nie mogłam jej zbić. Ból tak silny ze nie miałam siły żeby wstać z łóżka i zrobić dwa kroki do łazienki, coś strasznego ! Ale poza tym nie czułam żadnych objawów jeśli chodzi o mocz, kaszel czy inne. A lekarz podczas badania uderzył mnie w plecy i od razu wiedział ze to nerki, bakterie i białko w moczu to potwierdziło. Chyba wtedy dopiero 3 antybiotyk postawił mnie na nogi :( nikomu nie życzę przechodzenia przez to :(
O jejku, z tego co opisujesz to musiał być okropny bol. W takim razie ja takiego nie mam.. jest znosny, lecz nie przyjemny. No i nie trwa cały czas.
Jestem taki dziwny przypadek zawsze, że nikt z lekarzy nie wie jak pomóc i wtedy czuje się jakbym miała zwariować bo na nikogo nie mogę liczyć. Oczywiście nie mam o to pretensji ale ta bezsilność mnie dobija.
Nie mogłam mieć nigdy normalnego przeziębienia tylko np te potworne zatoki na kfore nic nie pomagalo lub zapalenie krtani co parę miesięcy albo kaszel trwający miesiąc. Nie katarek, nie goraczka itp. Tak samo teraz od czaau ciazy a to potylica, kark i spuchniety obojczyk, jakieś bóle jednostronne całego boku i kaszel znów miesiąc..

Co do kupowania, planowania mebli i rzeczy to my jesteśmy spokojni. Nie napalamy sie od razu, zresztą podobnie jak @nnat boję się za wcześnie zapeszac. Takie rzeczy da się kupić w każdej chwili więc jest jeszcze ok 30 tygodni:)

Dziewczyny ze mną ciężka noc. Od 17 zatrucie pokarmowe. Smecta nie działa. A od 20 mówiąc w miarę ładnie, wyprozniam się krwi A co 15-60min. Brzuch boli. Nie spałam nic...
Nie masz przypadkiem hemoroidow lub jakichs dolegliwości jelitowych ?
Cześć dziewczyny ja już tutaj pisać nie będę tylko na zamkniętym. Czekam na Waszą resztę. Buziole
No właśnie się zastanawiałam czy to ten wątek będzie zamknięty czy trzeba zakładać nowy. Teraz wszystkich przekierować to będzie koszmar. Cześć dalej będzie to pisać.bo może nie doczytał A część tam. Może ten całkiem zamknac. Nikt nie będzie.mogl wejść to będzie szukał nowego??

reklama
Nie masz przypadkiem hemoroidow lub jakichs dolegliwości jelitowych ? No właśnie się zastanawiałam czy to ten wątek będzie zamknięty czy trzeba zakładać nowy. Teraz wszystkich przekierować to będzie koszmar. Cześć dalej będzie to pisać.bo może nie doczytał A część tam. Może ten całkiem zamknac. Nikt nie będzie.mogl wejść to będzie szukał nowego??
Właśnie nie... pierwszy raz mam taką sytuację

Do góry