reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny, co do tych tygodni ciąży. Piszmy tydzień+dzień i nie czepiajmy się, jeśli jedna będzie uważac, ze 9+4 to 10 tydzień, a inna ze 9, bo ginekologów i tak interesuje pełny wymiar tygodni i dni. I nie ma co się przerzucać zdaniami profesjonalistów, bo jak widać zdania te tez są różne, a mam nadzieje, ze prowadzącym nam lekarzom profesjonalizmu odmówić nie można.
Co do zmęczenia - kilka czynności wykonanych w ciągu dnia skutecznie mnie wyczerpuje. Ciekawa jestem, jak u Was z ciśnieniem? U mnie ostatnio niskie, niziuteńkie.
No jasne. Nikt się nie przerzuca. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i tak samo jak wymieniamy się opiniami na inne tematy tak samo i w tym wyrażamy co myślimy.

reklama
Dziewczyny, co do tych tygodni ciąży. Piszmy tydzień+dzień i nie czepiajmy się, jeśli jedna będzie uważac, ze 9+4 to 10 tydzień, a inna ze 9, bo ginekologów i tak interesuje pełny wymiar tygodni i dni. I nie ma co się przerzucać zdaniami profesjonalistów, bo jak widać zdania te tez są różne, a mam nadzieje, ze prowadzącym nam lekarzom profesjonalizmu odmówić nie można.
Co do zmęczenia - kilka czynności wykonanych w ciągu dnia skutecznie mnie wyczerpuje. Ciekawa jestem, jak u Was z ciśnieniem? U mnie ostatnio niskie, niziuteńkie.
Pewnie, mi nie chodzi o przekonywanie tylko o to żeby każda wiedziała o co innej chodzi :) tydzień+dzień powinien rozwiać wątpliwości.

Wy ciągle piszecie tu o jakiś wymiotach, mdlosciach, zmęczeniu a ja dalej jak nie miałam objawów ciąży tak nie mam dalej . Strasznie panikuje, ja nie wiem co ze mną jest nie tak, no dosłownie wcale nie czuje się w ciąży i do tego nawet grama nie przytyłam. Od poprzedniej wizyty do następnej to aż 1,5 miesiąca więc został jeszcze aż miesiąc a ja chyba przez ten miesiąc zejdę

Tak będzie najlepiej [emoji6] a ciśnienie u mnie dziś idealne, gorzej z pulsem, bo już stówka bez wysiłku, bo oczywiście stresuję się tym, że jadę do lekarza [emoji53] jeszcze do tego mi niedobrze, bo przed wyjazdem zjadłam grześka [emoji849]

Dziewczyny, potwórzcie sobie suwaczki ciążowe wg wyliczeń z USG (po skorygowaniu dnia z ostatniej miesiączki) i wklejcie kod w Ustawieniach -> Sygnatura i wszystko będzie jasne, który tydzień i dzień u której. ^_^ https://www.suwaczki.com/kroktrzeci/pregnancy.html

U mnie z ciśnieniem kiepsko. Jest za niskie i pojawiają się omdlenia. :( Dzisiaj mi znowu zawirowało w głowie, jak synka odbierałam z przedszkola.

U mnie dzisiaj ok. 95/65 po wypiciu szklanki coli i pol napoju izotonicznego. Do tego co chwile jem bo inaczej mnie muli. I to nie przegryzka tylko albo wielka bulka z czyms albo zupa albo dwie kanapki no i obowiazkowo mars. I tak co 1-2 godziny. Boje sie stanac na wage.

Nie moge właśnie włączyć tej sygnatury nie wiem dlaczego...
A moje ciśnienie to tak średnio 117/65. U lekarza było wysokie więc muszę mierzyć 6x dziennie ale właśnie jest w tych granicach więc dobrze, że nie jest wysokie.

U mnie niestety nie działa..
Screenshot_20190917-162032.jpeg

Dziewczyny, potwórzcie sobie suwaczki ciążowe wg wyliczeń z USG (po skorygowaniu dnia z ostatniej miesiączki) i wklejcie kod w Ustawieniach -> Sygnatura i wszystko będzie jasne, który tydzień i dzień u której. ^_^ https://www.suwaczki.com/kroktrzeci/pregnancy.html

U mnie z ciśnieniem kiepsko. Jest za niskie i pojawiają się omdlenia. :( Dzisiaj mi znowu zawirowało w głowie, jak synka odbierałam z przedszkola.
Kurcze tylko nie wiem jak to zrobić, bo owulację miałam opóźnioną o 9 dni więc pokazuje mi i tak zły czas suwaczek :( Między OM a USG mam kolosalną różnicę, ale wiem, że rzeczywiście tak było.

reklama
Do góry