reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny tak dla rozluźnienia atmosfery:
Chłopak czy dziewuszka?

Oczywiście wiem że to tylko spekulacje [emoji23] ale ciekawa jestem czy się sprawdzi
IMG_20190902_190839.jpeg

Dziewczyny czy w 1 trymestrze można robić zęby? Bo umówiłam wizytę przed ciąża. A teraz zastanawiam się czy powinnam dziś iść...

Moja droga, nie martw sie. Nie masz już wpływu na to. Nie plamisz, z bólu się nie skrecasz więc nie jest źle.
Moja siostra w dwóch ciazach nie miała żadnych dolegliwości i kazała.nie słuchać głupot, że np wymioty świadczą o prawidlowym przebiegu ciazy.
Kilkanaście lat temu nie było Internetu i możliwości wyczytania, kobiety dlugo nie wiedziały , że są w ciąży i było też dobrze. Widocznie masz super organizm i siły witalne, które doskonale radzą sobie że zmianami hormonalnymi.
Mój lekarz nawet kazał mi na razie witamin żadnych nie brać choć większość dziewczyn dostaje na początku. Ja tylko kwas. I też się tym martwilam ale ufam mu.

Bez internetu czasami byloby latwiej. Czesto bawimy sie w lekarzy i same probujemy sie diagnozowac. Google I fora nie zastapia wizyty u lekarza, a jezeli lekarz i normy laboratoryjne mowia ze wszystko jest w porzadku, to zazwyczaj tak jest ;) moj maz ktory jest lekarzem dostaje szalu kiedy sama sie diagnozuje przez internet. Mnie tez denerwuje kiedy wypowiada sie na tematy, w ktorych ja jestem ekspertem, bo cod tam przeczytal powiedzmy ze ze zrodla o kiepskiej wartosci naukowej.
Znajdzcie lekarza, ktoremu ufacie . Tak zeby zawsze w razie watpliwisci je rozwiac.
Rozumiem lek o dziecko bo tez jestem po stratach, ( 1 biochemiczna , 2 poronienie zatrzymane) ale stres niczego nie zmienia, a na pewno nie pomaga.

reklama
Tak jak pokazujecie tu swoje wyniki bety to są w tysiącach a ja jak robiłam bete w 35 dc czyli według miesiączki to był 5 tc i było tylko 887 mlu/ml

Do góry