reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ja mam póki co podobnie jak w pierwszej ciąży... Lekkie młodości ale raczej rano i nie wymiotuje przy tym (narazie), sutki mnie bolą mocniej, coś tam w brzuchu zakluje z boku raz z jednej raz z drugiej strony, odbija mi się częściej i czasem biegunka się zdarzy że wszytsko aż przeleci nagle przeze mnie (dwa razy w ciagu kilku ostatnich dni mi się to zdążyło) no i mega niemoc i senność a no i wzmocnione drażniące zapachy.... Mogłabym spać leżeć i nie wstawać nie mam na nic ochoty ale zmuszam się bo mój synuś Filip 4 letni wymyśla różne akrobacje jak za długo w domu siedzimy. Dobrze że mam do wtorku urlop z racji jego urodzin w sobotę chociaż na samą myśl o imprezie na 13 osób w malutkim mieszkaniu oraz staniu przy garach dwa dni robi mi się słabo :( dzisiaj już zaczęłam ogarniać mieszkanie ... Zmusilam się do umycia moich trzech okien bo były w tragicznym stanie że już nic widać nie było prawie przez nie ... (No może jedynie kupy ptaków ) :D odkurzyłam porządnie podłogę jutro powieszę firanki, podłogi umyje i łazienkę (zmuszę się chociaż na chemię mam alergię teraz) no i zacznę pięć biszkopt... A no i zakupy rano trzeba zrobić :D
Jeśli chodzi o wyprawkę to wózek mam po synku - adamex Pajero nie narzekałam wiec zostaje. Może jedynie fotelik jakiś lepszy kupimy zobaczymy.

Witam was ale postów. Ja własnie sie przebudziłam i spac nie mogę.
U mnie tez ogromne bole głowy ,dziś miałam spory i poszłam spać po 19 a teraz spac nie mogę. Ja rocznik 87.☺ nie jestem wstanie na wszystko odpisać ale staram sie wszystko czytać, gratuluje pozytywnych wizyt ☺ kobitki wspólczuje wam tych wymiotów wiem przez co przechodzicie miałam podobnie w poprzedniej ciąży z tym ze do tego miałam tez biegunki.. wygladałam jak wrak.
Miłej nocki i źycze każdej witalnych sił, dobrego samopoczucia bez zbędnych rewolucji żołądkowych

Hej dziewczyny! Dzieje się źle. Zaczęłam plamić kawa z mlekiem i piecze mnie szyjka macicy. Plamienie z nocy. Nie mam bólów brzucha i innych niepokojących objawów zwiastujących te najgorsze. Wcześniej dokuczały mi żółte upławy. Biorę duphaston.

Ja mam póki co podobnie jak w pierwszej ciąży... Lekkie młodości ale raczej rano i nie wymiotuje przy tym (narazie), sutki mnie bolą mocniej, coś tam w brzuchu zakluje z boku raz z jednej raz z drugiej strony, odbija mi się częściej i czasem biegunka się zdarzy że wszytsko aż przeleci nagle przeze mnie (dwa razy w ciagu kilku ostatnich dni mi się to zdążyło) no i mega niemoc i senność a no i wzmocnione drażniące zapachy.... Mogłabym spać leżeć i nie wstawać nie mam na nic ochoty ale zmuszam się bo mój synuś Filip 4 letni wymyśla różne akrobacje jak za długo w domu siedzimy. Dobrze że mam do wtorku urlop z racji jego urodzin w sobotę chociaż na samą myśl o imprezie na 13 osób w malutkim mieszkaniu oraz staniu przy garach dwa dni robi mi się słabo :( dzisiaj już zaczęłam ogarniać mieszkanie ... Zmusilam się do umycia moich trzech okien bo były w tragicznym stanie że już nic widać nie było prawie przez nie ... (No może jedynie kupy ptaków ) :D odkurzyłam porządnie podłogę jutro powieszę firanki, podłogi umyje i łazienkę (zmuszę się chociaż na chemię mam alergię teraz) no i zacznę pięć biszkopt... A no i zakupy rano trzeba zrobić :D
Jeśli chodzi o wyprawkę to wózek mam po synku - adamex Pajero nie narzekałam wiec zostaje. Może jedynie fotelik jakiś lepszy kupimy zobaczymy.
Ojej, współczuję że tyle do zrobienia masz przed urodzinkami teraz w tym stanie... uważaj na siebie ;)
Ja z objawów mam identycznie jak Ty - normalnie jakbym siebie słyszała :D tylko oprócz tego mam jeszcze okropne zawroty głowy, normalnie helikopter non stop... aż się boję autem jeździć ;)

Hej dziewczyny! Dzieje się źle. Zaczęłam plamić kawa z mlekiem i piecze mnie szyjka macicy. Plamienie z nocy. Nie mam bólów brzucha i innych niepokojących objawów zwiastujących te najgorsze. Wcześniej dokuczały mi żółte upławy. Biorę duphaston.
To może to jakiś stan zapalny? Wybierasz się do lekarza?? Będzie dobrze, musi być!!

Mam bardzo podobne objawy. Dziś zwłaszcza po raz pierwszy czuje mdłości.
Podziwiam Cię, chyba bym poszła na łatwiznę i kupiła jakiś tort zamiast piec:)
Podejrzewam, że to moja nadżerka się odezwała... a lekarz dopiero 3.09.
Może lepiej awaryjnie spróbować się umówić wcześniej? Może wcisnie Cię na koniec kolejki chociaż sprawdzić.

Kurcze, leż i odpoczywaj, ale może lepiej udać się do lekarza...

reklama
Dziewczyny które będą szły na zwolnienie i które już nie będą wracać do tej pracy po macierzyńskim. Zapomniałam jeszcze spytać o jedno. Mówić o tym odrazu informując o ciąży? Że już tu nie wracam itd...?

Do góry