reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny, byłam już z tym gardłem u lekarza i on stwierdził, że gardło jest czerwone, ale nie zaognione jak to wygląda przy anginie. Stwierdził, że wygląda na zwykle przeziebienie i zalecił apap, argentin t spray do gardła i inhalacje z soli fizjologicznej. Poszłam z tym do apteki a farmaceutka mnie nastraszyła, że skoro tak mocno boli to raczej coś poważnego i że nie bać się antybiotyków bo są takie bezpieczne w ciazy i że gdyby ona dostała antybiotyk w ciazy to by ją donosiła :/ no nastraszyła mnie na maksa, że lekarz postawił złą diagnozę :/

Hej dziewczyny, byłam już z tym gardłem u lekarza i on stwierdził, że gardło jest czerwone, ale nie zaognione jak to wygląda przy anginie. Stwierdził, że wygląda na zwykle przeziebienie i zalecił apap, argentin t spray do gardła i inhalacje z soli fizjologicznej. Poszłam z tym do apteki a farmaceutka mnie nastraszyła, że skoro tak mocno boli to raczej coś poważnego i że nie bać się antybiotyków bo są takie bezpieczne w ciazy i że gdyby ona dostała antybiotyk w ciazy to by ją donosiła :/ no nastraszyła mnie na maksa, że lekarz postawił złą diagnozę :/
Może Pani farmaceutka ma jakieś zle doświadczenia... Ale to lekarz jest od leczenia więc nie stresuj sie, spróbuj najbliższe dni brać to co Ci zalecił, a jak nie będzie poprawy to idź jeszcze raz do niego lub innego lekarza. Dużo zdrowia!

Też właśnie wróciłam z badania. Ostatni raz :)
Kciuki zacisniete!!!

A ja właśnie byłam na becie, pokusilam się jednak o sprawdzenie przyrostu. Może będę spokojniejszy przez ten tydzień. :)

A śniło mi się wczoraj tak w ogóle że lekarz nie chciał mi usg zrobić bo szedł na urlop a dzisiaj śniło mi się że widziałam serduszko... [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Obudziłam się z taką ogromną nadzieja w sercu, że tym razem może faktycznie nam się udać [emoji3590]
Dzień dobry :-) Ci do wstawania zawsze mi było ciężko się podnieść z wyrka, a teraz budzę się 6-7 i już spać mi się nie chce [emoji16] współczuję Wam dziewczyny, że się tak źle czujecie naprawdę [emoji21]ja jedynie co to cycuszki bolą, krzyż i czasem coś zakluje [emoji16]i to jedyne moje objawy ale mam nadzieję że jest wszystko ok [emoji16]a no jem za dwohc serio, wciąż jestem głodna [emoji23]miłego dnia życzę [emoji8]
Od rana w pracy mam nerwy. Oczywiście najchętniej bym plakala [emoji17] i jakiś stres mnie dopadł bo każda coś czuje w brzuchu a u mnie tak słabo, co jakiś czas tylko czuje nie wiadomo co.

Jeśli masz wątpliwości, to idz do innego lekarza, a nie słuchaj baby z apteki. Ja kiedyś kupowalam zastrzyki z witaminą B (zlecone przez lekarza, na receptę), które miałam sobie sama robic, babka w aptece powiedziała ze ból jest tak okropny ze prawdopodobnie nie będę w stanie sama ich sobie robić. Ogólnie wyglądała jakby zaraz miała zemdlec na myśl o tych zastrzykach. Jako że mąż był w delegacji nie bardzo mialam inne wyjście, to jednak się za nie wzięłam, z przerażeniem jednak po takiej reklamie. Były praktycznie bezbolesne, za to po zrobieniu zastrzyku tak mi adrenalina spadła że omal nie zemdlałam.

Antybiotyki bierze się przy zakażeniach bakteryjnych.
To nie są dropsy do łykania przy byle przeziębieniu.
Nawet jeśli jest ono ciężkie, to jesli nie jest bakteryjne, to antybiotyk nie pomoże. Ładowanie gdzie się da i kiedy się da antybiotyków prowadzi tylko do wyjałowienia organizmu, przyzwyczajenia go i później ciężej leczy sie schorzenia w ktorych antybiotyk jest faktycznie potrzebny.
Zresztą antybiotyki jest sens brać dopiero po zrobieniu antybiogramu, żeby wiedzieć który konkretnie podać antybiotyk, na jaki konkretnie szczep bakterii.
A u nas jest dziwnie przekonanie, że jak przeziebienie to antybiotyk. Antybiotyk na przeziebienia niebakteryjne nie działa.

Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć :) dwie kreski zobaczyłam 20 sierpnia, termin pokazuje na 28 lub 30 kwietnia. Mam już córeczkę 4 latka, która marzy o rodzeństwie, jestem też po jednej stracie w styczniu ale wierze, że będzie dobrze! Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć :) dwie kreski zobaczyłam 20 sierpnia, termin pokazuje na 28 lub 30 kwietnia. Mam już córeczkę 4 latka, która marzy o rodzeństwie, jestem też po jednej stracie w styczniu ale wierze, że będzie dobrze! Pozdrawiam
Witamy :)

Laski, ja już dziś wymiekam. Wiem że niedawno jeszcze się z tych mdłości cieszyłam, bo to dobry objaw, blablabla, ale mam juz naprawdę konkretnie dość. Zjadlam na śniadanie trzy kawalki chleba z masłem, nie minęło pół godziny i je zwymiotowalam, z żółcią do tego. Przez jakies pół godziny od wymiotów czułam się bardzo dobrze, żadnych mdłości - ale teraz znowu mi się podnosi wmdo gardła. Chyba czas zjeść kolejną kanapke z masłem i ja oddac naturze chwilę później.

Mąż mnie juz nie pyta co mam ochotę zjeść tylko "co masz ochotę dziś zwymiotować kochanie?".

Do góry