reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja nialam zakaz przez pierwszy miesiac przez krwiaka i wgl przez moja mdlosci nawet ochoty nie mialam. A teraz narzeczony sie boi :/

Dziewczyny czy ktoras miala pobierana krew pepowinowa lub bedzie miala???

reklama
Witam Was. U mnie na Podkarpaciu deszcz, ale 200 km od mojego rodzinnego domu czyli w Bieszczadach jest śnieżek. Jeśli chodzi o skurcze to nie wiem jak to nazwać, pierwsza ciąża i dlatego. Ale bardzo często wieczorem mam brzuch jak kamień bardzo twardy, skóra napięta mocno. Jak wstaje to mam takie uczucie ciągnięcia w dół. Ale tak po pół godzinie mija. Staram się wtedy nie chodzić. Sprawy seksu u mnie to różnie. Jest tydzień że nie myślę o tym a jest taki dzień że i dwa, trzy razy go uprawiamy. Mój narzeczony przed każdym pyta a nie zaszkodzimy małej, żebyśmy jej nie obudzili przypadkiem jak sobie śpi hehehe:-) :) od początku mam pozwolenie na seks, nie ma żadnych przeciwwskazań. Na ostatniej wizycie po badaniu szyjki i nie tylko (30.10) również lekarz nie widział nic niepokojącego. Więc korzystamy bo później może Z tym być różnie:biggrin2: jeżeli chodzi o wyprawkę to tak, ceny różne i zazwyczaj drogo, ale cóż pewnych rzeczy nie ominiemy. Ja ostatnio poświęciłam czas na czytanie o składach kosmetyków dla niemowląt. Np. Płyny do kąpieli, chusteczki nawilżające itp. Powiem Wam że można się zaskoczyć. Postaram się w kolejnym poście dodać listę tych, które warto zakupić. :happy:moze będziecie chciały skorzystać, może nie.

Hej dziewczyny u mnie trochę kiepsko ż samopoczuciem , dobrze że mąż ma dzisiaj wolne i nie jestem sama...wczoraj mieliśmy akcje ostry dyżur w klinice...dostslam ostrego krwotoku ż nosa..lecialo jak ż kranu...rolka papieru poszła na zahamowanie...niby w kryzysowych sytuacjach biorę się w garść i wszystko zrobilam jak trzeba było, tampony , zimny oklad i głowa do dołu...ale na początku przelewalo mi się przez ręce wszystko...no i szybko telefon do pracy męża bo i tak kończył więc stwierdziłam że go ściągnę...tamowalam to 30 min więc trochę długo i tym sie właśnie zdenerwowalam i dostałam ciśnienia...160/100...wiec jak już planowałam nos to stres mnie zjadł i ciśnienie nie chciało zejść.. .Więc ostry dyżur bo było już po 21szej...na miejscu sprawdzili wszystko i powiedzieli że jest dobrze...ale i tak dzisiaj nic nie spałam ...tez się zastanawiałam czy jest sens jechać bo wiem że krwotoki ż nosa się zdarzają tak jak krwawienie dziąseł..ale pewne to pewne...ale mówię wam że po wszystkim to trzeslam się jak galaretka.. .

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dumam na pobieraniem krwi pepowinowej

Sent from my SM-A510F using Forum BabyBoom mobile app

ja jestem raczej na nie jeśli chodzi o pobieranie krwi pępowinowej, więc się nie zdecyduje.

Witam Was. U mnie na Podkarpaciu deszcz, ale 200 km od mojego rodzinnego domu czyli w Bieszczadach jest śnieżek. Jeśli chodzi o skurcze to nie wiem jak to nazwać, pierwsza ciąża i dlatego. Ale bardzo często wieczorem mam brzuch jak kamień bardzo twardy, skóra napięta mocno. Jak wstaje to mam takie uczucie ciągnięcia w dół. Ale tak po pół godzinie mija. Staram się wtedy nie chodzić. Sprawy seksu u mnie to różnie. Jest tydzień że nie myślę o tym a jest taki dzień że i dwa, trzy razy go uprawiamy. Mój narzeczony przed każdym pyta a nie zaszkodzimy małej, żebyśmy jej nie obudzili przypadkiem jak sobie śpi hehehe:-) :) od początku mam pozwolenie na seks, nie ma żadnych przeciwwskazań. Na ostatniej wizycie po badaniu szyjki i nie tylko (30.10) również lekarz nie widział nic niepokojącego. Więc korzystamy bo później może Z tym być różnie:biggrin2: jeżeli chodzi o wyprawkę to tak, ceny różne i zazwyczaj drogo, ale cóż pewnych rzeczy nie ominiemy. Ja ostatnio poświęciłam czas na czytanie o składach kosmetyków dla niemowląt. Np. Płyny do kąpieli, chusteczki nawilżające itp. Powiem Wam że można się zaskoczyć. Postaram się w kolejnym poście dodać listę tych, które warto zakupić. :happy:moze będziecie chciały skorzystać, może nie.

Ja polecam kosmetyki z iherb, całkowicie naturalne składy można tam znaleźć, tyle, że czeka sie długo na przesyłkę. Jedne z lepszych składów ma też Hipp. Wydaje mi się, że ktoś tutaj już polecał blog Srokao, świetne kompendium wiedzy.

reklama
Hej dziewczyny u mnie trochę kiepsko ż samopoczuciem , dobrze że mąż ma dzisiaj wolne i nie jestem sama...wczoraj mieliśmy akcje ostry dyżur w klinice...dostslam ostrego krwotoku ż nosa..lecialo jak ż kranu...rolka papieru poszła na zahamowanie...niby w kryzysowych sytuacjach biorę się w garść i wszystko zrobilam jak trzeba było, tampony , zimny oklad i głowa do dołu...ale na początku przelewalo mi się przez ręce wszystko...no i szybko telefon do pracy męża bo i tak kończył więc stwierdziłam że go ściągnę...tamowalam to 30 min więc trochę długo i tym sie właśnie zdenerwowalam i dostałam ciśnienia...160/100...wiec jak już planowałam nos to stres mnie zjadł i ciśnienie nie chciało zejść.. .Więc ostry dyżur bo było już po 21szej...na miejscu sprawdzili wszystko i powiedzieli że jest dobrze...ale i tak dzisiaj nic nie spałam ...tez się zastanawiałam czy jest sens jechać bo wiem że krwotoki ż nosa się zdarzają tak jak krwawienie dziąseł..ale pewne to pewne...ale mówię wam że po wszystkim to trzeslam się jak galaretka.. .

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez bym sie wystraszyla.... mialam taka sytuacje msc temu w markecie stalam w kolejce do kasy przedemna 5 osob zamna z 7 i trach ciemno przed oczami cala mokra jakby mnie ktos woda oblal doslownie i co....... trzymajac sie tasmy od lady nic niewidzac bo stracilam na pare sekund wzrok szlam w strone kasjerki.... i nikt doslownie nikt niezareagowal :( od tamtej pory unikam sama marketow bo ludzie sa obojetni na druga osobe i nie moglabym.liczyc na ich pomoc.......

Do góry