Na właśnie teraz przeczytałam odpowiedz i tak się zastanawiam czy można w ciąży...Ja też się męczę ze wzdęciami. Do obiadu jest ok. Ale po to brzuch jak w 7 miesiącu i twardy. Ostatnio nawet kolacji przez to nie jem, bo jest wtedy jeszcze gorzej. Zjadam jabłko. Piję dużo kopru włoskiego i innych ziół, ale efektu brak. A Espumisan można w ciąży?
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Marcelina-86
Początkująca w BB
Dziękuję troszkę mnie uspokoiłaś chociaż wolałabym żeby ktoś tam zajrzał do środka czy wszystko z moim dzidziusiem ok.Dzień dobry[emoji5]
Marcelina nie martw się, ja od początku ciąży spadłam 4 kg i odrobiłam dopiero 1,4kg... wczoraj byłam u gin i powiedział, że Minionek najedzony (pokazywał nam pełny żołądek) i pieknie przybiera na wadze. Mnie zaś zapewnił, że jeszcze zdążę odrobić wszystko z nawiązką... a jestem w 16tyg. Położna też mnie trochę nastraszyła wagą, że jak nie będę przybierała to jakieś badania dodatkowe zrobi... jeszcze mam tydzień żeby trochę przytyć, bo od ostatniego ważenia mam + 0.2kg[emoji5]
PaniPe
Fanka BB :)
U mnie ten sam problem. Trochę pomaga dieta bogata w błonnik: musli, otręby, świeże owoce itp.Ja też się męczę ze wzdęciami. Do obiadu jest ok. Ale po to brzuch jak w 7 miesiącu i twardy. Ostatnio nawet kolacji przez to nie jem, bo jest wtedy jeszcze gorzej. Zjadam jabłko. Piję dużo kopru włoskiego i innych ziół, ale efektu brak. A Espumisan można w ciąży?
Takie uroki ciąży [emoji52]
Espumisan
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
kredka82
Fanka BB :)
Jak najbardziejNa właśnie teraz przeczytałam odpowiedz i tak się zastanawiam czy można w ciąży...
To dzisiaj się zaopatrujeJak najbardziej
Marcelina-86
Początkująca w BB
Na początku też miałam -2 i stanęło. Ale z tego co wszyscy mówią to mam się cieszyć a nie stresować bo jeszcze zdążę przytyć.
Potwierdzam, że ta wanienka wymiata. Super komfrtowa dla maluszka i wygodna dla rodzica. Mieliśmy i planujemy kupić ponownie.
Kochana a wiesz ze wczoraj zaczelysmy piaty miesiac[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Co do laktatora miałam elektryczny tommee tippee, super się sprawdził. Miesiąc po powodzenie robiłam pierwsze wykłady i konsultacje więc zostawiałam zapas mleko w domu. Mogę polecać [emoji4]Debata wanienkowa. U mnie będzie sama wanienka, nie kupuję żadnego stelaża, bo nie mam za bardzo gdzie go przechować. Wanienka będzie stawiana na krzesła, albo łóżko. Tak robiłam poprzednio i da się to ogarnąć bez zbędnych pierdół. A jak dzieciątko zacznie siedzieć albo może i wczesniej to do brodzika. Pamiętajcie, że producenci wcisną nam wszystko, jako niezbędne.
I pytanie do kobitek, które używały laktatora elektrycznego. Co polecacie? Miałam ręczny, nawet dwa, ale to była męka i nieporozumienie. Ręka od pompowania odpadała, więc niejednokrotnie robił to mąż.
W ogóle ta firma mnie przekonuje, butelki również będę z niej kupować. A co lovi (bodajże) sprawdził nam się kubek 360° . Mala pije z niego do dzisiaj w nocy wodę [emoji4]
Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja: