reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Najpierw miałam badanie ginekologiczne, później usg dopochwowo również ze względu na krwiaka a na końcu już normalnie przez brzuch. Piękne uczucie widzieć takiego małego człowieczka. Mój był akurat bardzo aktywny. Widziałam u męża chwile wzruszenia i chyba wtedy do niego tak na prawdę wszystko dotarło. Pomimo, że był praktycznie przy wszystkich wizytach i usg to wcześniej nie było za wiele widać.

Macie dziewczyny jakieś przeczucia co do płci? Ja od początku myślałam i czułam ze będzie chłopak a teraz nagle intuicja podpowiada córeczkę :D Chcecie wiedzieć?
Moj lekarz na ostatnim usg jajeczka zobaczyl. Bardzo wczesnie ale to jeszcze nie na 100%
Moze dowiem sie w piatek co tym razem widac

My marzymy o chłopcu, i tak też czuję że będzie Rafałek. Z dziewczynkami się nie pomyliłam więc mam nadzieję że i teraz intuicja mnie nie zawiedzie.
Ja nadal leżę i ruszyć się nie mogę, nie wiem już co robić. Ani rozmasowac tego nie idzie, ani rozchodzic. Ja niestety na następne usg pójdę sama, P będzie w delegacji

p19ucsqvyg9mlpha.png

witaj :) mi sie wydawalo ze 7lat to duza przerwa ;) ale ja tez jestem najstarsza na forum wiec inaczej czas leci ;)

witaj :) mi sie wydawalo ze 7lat to duza przerwa ;) ale ja tez jestem najstarsza na forum wiec inaczej czas leci ;)
A ile masz lat? Ja 34 pierwsze dziecko urodziłam mając 18 a o drugie staraliśmy się 9 lat i nic ale decyzja o in vitro i za pierwszym razem się udało jestem bardzo szczęśliwa

Witam nowe mamusię. Coraz więcej nas. [emoji6]
Super, że Wasze dzidzie zdrowo rosną - też mam dziś wizytę. Już sie nie mogę doczekać a trzeba siedzieć w pracy.
Zadko pisze, udzielam się bo jakoś brakuje mi czasu - najpierw was nadrobię a później nie wiem co której napisać, albo już za późno na jakiś temat się wypowiedzieć. [emoji13][emoji13]
Ale bardzo lubię wad czytać. [emoji6] ta wasza wiedzą na niektóre taty jest cenną. [emoji16]

Ja miałam robione przez brzuch.

Co do różnicy wieku - między mną a bratem jest również 16 lat. [emoji6]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Najpierw miałam badanie ginekologiczne, później usg dopochwowo również ze względu na krwiaka a na końcu już normalnie przez brzuch. Piękne uczucie widzieć takiego małego człowieczka. Mój był akurat bardzo aktywny. Widziałam u męża chwile wzruszenia i chyba wtedy do niego tak na prawdę wszystko dotarło. Pomimo, że był praktycznie przy wszystkich wizytach i usg to wcześniej nie było za wiele widać.

Macie dziewczyny jakieś przeczucia co do płci? Ja od początku myślałam i czułam ze będzie chłopak a teraz nagle intuicja podpowiada córeczkę :D Chcecie wiedzieć?
Ja miałam ciągle przeczucie że chłopak, wszyscy wokół nawet tak twierdzili, a wczoraj mi usilnie siedzi w głowie, że jednak dziewczynka. [emoji16][emoji16]
Wiadomo każdy marzy tylko o tym żeby było zdrowe - ja również.
Ale po cichu chciałabym jednak zdrowa dziewczynke. [emoji6]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dwa dni Was nie czytałam a nadrobienie zajęło mi kilka godzin. Dziewczyny... zbyt płodne jesteście [emoji16]

Pojawił się temat balsamow, ja używam i pod prysznic i po serię Ziaja med do skóry atopowej. Jest raczej bezzapachowa. Skóra jest fajnie nawilzona i bez żadnych wypryskow (mam skłonność do zapalenia mieszkow wlosowych). W pierwszej ciąży stosowalam również Ziaja ale serię lipidową. Teraz używa jej moja prawie 6 letnia córka.
fcb65c54b7a48cf36bab209191f87e6b.jpg

ec5f9fadef7b55719ce8357769cf94bb.jpg

Temat: kosz Mojżesza... dzięki dziewczyny za poruszenie tematu. Chyba się zdecyduję zwłaszcza że nie wiem w jakiej konfiguracji ostatecznie będziemy rozlokowani po pokojach a taki kosz, na sam początek daje dużą mobilność. Standardowe łóżko po córce jest ale wprowadzimy je jak się wszyscy oswoimy z nową rzeczywistością i noce będą już bardziej przespane:)

Witam wszystkie nowe mamusie. Trzymam kciuki i życzę spokojnych 6-7 miesięcy;)

Gratuluję tym, które są po badaniach i widziały jak maleństwa ładnie się rozwijają.

Miłego dnia [emoji1]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• fcb65c54b7a48cf36bab209191f87e6b.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 328
  • fcb65c54b7a48cf36bab209191f87e6b.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 46
  • ec5f9fadef7b55719ce8357769cf94bb.jpg
    ec5f9fadef7b55719ce8357769cf94bb.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 346
No dokładnie, Was nadrobić to kilka godzin potrzeba :D

Przede wszystkim witam nowe mamy, super, że grupa się powiększa ;)

Byłam u gin, usg i badanie ginekologiczne zrobione (martwiłam się pieczeniem i chciałam wiedzieć czy nie mam żadnej infekcji, ale wszystko jest ok). Maluch bardzo nas zaskoczył, bo swoim wzrostem w stosunku do poprzedniego pomiaru przyśpieszył termin o 4 dni :D Takie to małe ruchliwe było, że ciężko było zrobić zdjęcie i wyszło zamazane. Chyba niepotrzebnie profilaktycznie podkarmiłam go kawałkiem czekolady przed badaniem ;)
I stało się to, czego mąż się obawiał... Wylądowałam z przeziębieniem w łóżku, a miałam dziś załatwiać sprawy w GP odnośnie prenatalnego, które powinno być za ok 2-2,5 tygodnia...
A oto mój ruchliwy Kurczaczek :D
vc61gls4rxgd.jpg

reklama
Zarówno mi jak i mężowi obojętne a i przeczucia nie mam żadnego.. ale na złość mamie mam nadzieję, że wyjdzie chłopiec:p
Ona już zakłada że będzie sukienki szyła (dla chłopca również sukienki zapowiedziała...). Całe wczesne dzieciństwo szyła mi ubrania i sobie do pary żebyśmy były tak samo ubrane.. rzygam! W życiu nie ubiorę niczego co matka uszyje. (nie jest jakąś szczególnie dobra krawcową)

O dziecku zazwyczaj mówię "on" ale raczej w sensie że bobas.
Hahaha agentka z tej twojej mamy , ale rozumiem że Tobie nie do śmiechu [emoji51]

Ja nie mam przeczuc , ja chyba dopiero odczuje ulgę po tym prenatalnym i może coś ruszy , narazie się nawet nie umiem cieszyć tą ciąża

Płeć chce znać , zawsze chciałam dziewczynkę a teraz se myślę że z chłopakiem już wiem co i jak , to niech będzie chłopak [emoji23]

Przeraża mnie nieznane

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry