reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja wiem że to za wczas się cieszyć ale nie mogę się doczekać karmienia znowu. Moja córa piła moje mleko do 10 miesiąca. Odciagalam na czas pracy ale jak już nie wyrabiałam i dostawała na dobranoc od męża modyfikowane to wybrała flaszke w którymś momencie [emoji6]

Perspektywa drugiego dziecka cieszy mnie i przeraża. Powrót do tych nocek i spania na raty [emoji39][emoji6] teraz już jest tak wygodnie!

P.s

Czy jest jakaś graniczna data w której muszę powiadomić pracodawcę o ciąży?

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem co czujesz[emoji6] cały czas sobie mowie jak to teraz mamy dobrze - przespane noce itp. A teraz znów się zacznie[emoji48]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wiem że to za wczas się cieszyć ale nie mogę się doczekać karmienia znowu. Moja córa piła moje mleko do 10 miesiąca. Odciagalam na czas pracy ale jak już nie wyrabiałam i dostawała na dobranoc od męża modyfikowane to wybrała flaszke w którymś momencie [emoji6]

Perspektywa drugiego dziecka cieszy mnie i przeraża. Powrót do tych nocek i spania na raty [emoji39][emoji6] teraz już jest tak wygodnie!

P.s

To zależy jaka masz umowę. Ale chyba do końca 12tyg

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

A... nie wiem czy jest taka data, ja chce pracodawcę poinformować jak będę w 12tc[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

P.s

To zależy jaką masz umowę. Jeżeli na czas nieokreślony to nie ma terminu. Jeśli masz na czas określony to do końca 3 miesiąca.

Ja umowę na czas określony lub nieokreślony będę mieć pod koniec września a więc... wcześniej na pewno nie będę się wychylac... niestety dopiero po podpisaniu umowy. I bardzo mi z tym źle i przykro że ciąża mogłaby być przyczynkiem do nieprzedłużenia. Wolę nie ryzykować mimo dobrych relacji z szefową... mam też wyrzuty że może to wyglądać na bycie na fer ale zależy mi na pracy i na tym by do niej wrócić i pracować. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca 8 miesiąca, liczę że teraz może być podobnie...

Ja też jestem marcowa mama 2016 ☺ 8 marzec ☺

Dziewczyny czy macie juz jakieś ciążowe dolegliwości? Mnie codziennie ale tylko pod wieczór strasznie mdli i odrzuciło mnie od wszystkiego co jest ze śmietaną ☺
Ja mam wg kalendarza 5tydz 4 dni, od tygodnia boli mnie podbrzusze, jak na okres. Cały czas sprawdzam, czy na pewno wszystko ok. Dodatkowo do lazienki chodzę dosłownie co pół godziny :) poza tym wyjątkowo super.

Dziewczyny, kobiety czy suplementujecie np progesteron albo czy bierzecie inne leki oprócz kwasu foliowego na podtrzymanie ciąży?

Miało być dziewczyny, ale telefon mi wciąż sam coś uzupełnia i zmienia ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Miało być dziewczyny, ale telefon mi wciąż sam coś uzupełnia i zmienia ;)
Hej
Ja od 5 tygodnia jestem na luteinie dodatkowo tez biore acard ,wyniki miałam dobre ,ale zewzgledu na poprzednie poronienia lekarz wdrozyl to prewencyjnie.

Co do dolegliwości ciążowych ,czy miewacie bol kregoslupa?Ja dzisiaj caly dzień go czuje..

Ja mam wg kalendarza 5tydz 4 dni, od tygodnia boli mnie podbrzusze, jak na okres. Cały czas sprawdzam, czy na pewno wszystko ok. Dodatkowo do lazienki chodzę dosłownie co pół godziny :) poza tym wyjątkowo super.

Dziewczyny, kobiety czy suplementujecie np progesteron albo czy bierzecie inne leki oprócz kwasu foliowego na podtrzymanie ciąży?
Jestem również 5 tyg i 4 dni;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Lekarz mi przepisał progesteron i wit d3 więc biorę plus witaminy bo jednak córka z mleczkiem też wyciąga.

reklama
No niby początek ale powiem Ci że mi juz wszystko z rąk leci a w pierwszej ciąży byłam meeega niezdarą [emoji23] Dziś już rozbiłam szklankę i talerz - przez te kilka miesięcy pozbędę się zastawy ;)
[emoji23] myślałam że tylko ja[emoji23]
Dziś przypalilam makaron,
wywalilam kartofle z garnka( tak tak jak makaron przypalilam musiałam zmienić koncepcję obiadowa)
, rozlalam czajnik wody po blacie![emoji2][emoji16]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry