reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

to będziesz miała sporą różnicę wieku między dziećmi. ale myslę, że przyzwyczaisz się szybko ;)
a dzieci też szybko rosną.

!

O kochana w O4.2018 to starsza córa będzie miała 10 I pół roku, a młodsza 8 I pół roku także ja zaczynam jakby od nowa :) haha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mój syn odstawil sie w dniu skończony ch 10 miesięcy kiedy zaczal chodzic i nie mial juz czasu na cyca... cora do poltora roku, chociaz moglaby i dluzej, ale chcialam sie w koncu wyspac [emoji23] bo na cycu potrafila sie obudzic 3 razy, a jak dostała butle krowiego to spala do rana

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Ja bym chciała karmić i piersią i sztucznym na zmianę , bo do pracy chce wrócić szybko . No i z pierwszym dzieckiem musiałam pokarm odciągać , bo karmienie piersią było dla mnie i dla niego katuszami

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Moja miał 11mcy kiedy dostał jelitowki i trafił do szpitala. Nie chciał ani cycka ani mm. Trwało to tydzień. Potem dałam mm i przeszło bezboleśnie:)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

moi starsi odstawiali się jak mieli 7-8 miesięcy.
najmłodszego jeszcze karmię, a ma 11 miesięcy. już próbowałam go odstawić jakis czas temu, ale póki co bez rezultatu, więc zrezygnowałam I karmiędalej, pokarmie ile będzie chciał

Ja dociagnelam córkę do 1.5 roku ale ostatatnie pół roku to karmiłam tylko przed snem przy usypianiu. Ostatnie karmienie 1 czerwca! Dzień dziecka i córa odmówiła sama :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

O kochana w O4.2018 to starsza córa będzie miała 10 I pół roku, a młodsza 8 I pół roku także ja zaczynam jakby od nowa :) haha

oj tak, ale ja jak miałam przerwę 6 lat to tez w zasadzie zaczynałam od nowa ;) ale szybko się przyzwyczaiłam.

a_gdyby_tak - no właśnie, teraz to tylko takie tylko "dopajanie" I karmienie w nocy, a czasem I noc przesypia. bo przecież prawie roczne dziecko nie naje się mlekiem z piersi, moze co najwyżej popić obiad lub się poprzytulać. w nocy to tylko takie przytulanki

reklama
Dziewczyny ja w niedziele zrobilam test i wtedy zdecydowalam ze odtawie malego od piersi. a KAcperek ma rok i do cyca byl przywiazany ogromnie. praktycznie kazdy posilek musial dojesc cycuszkiem a w nocy to wogole masakra spal z piersia w buzi. myslalam ze oduczenie go od cyca to bedzie tragedia. no Ale od niedzieli spokoj z cycuszkiem posmarowalam mu z wielkim zalem serca cytryna i maly mowil nie nie nie i juz nie chcial piersi. odziwo w nocy zjadl butle i ładnie spal. Dzis przypomnial sobie o piersi bo dobieral mi sie do piersi pod bluzka ale dostal flache i jest ok. mam nadzieje ze najgorsze juz za nami. Duzo czytalam i wiem ze karmienie nie szkodzi jesli ciaz jest prawidlowa ale wole odstawic malego zeby dzidzia w brzuszku miala wszystko co najlepsze a jestem dumna z tego ze Kacperka karmilam rok :)

Do góry