reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

to będziesz miała sporą różnicę wieku między dziećmi. ale myslę, że przyzwyczaisz się szybko ;)
a dzieci też szybko rosną.

!

O kochana w O4.2018 to starsza córa będzie miała 10 I pół roku, a młodsza 8 I pół roku także ja zaczynam jakby od nowa :) haha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mój syn odstawil sie w dniu skończony ch 10 miesięcy kiedy zaczal chodzic i nie mial juz czasu na cyca... cora do poltora roku, chociaz moglaby i dluzej, ale chcialam sie w koncu wyspac [emoji23] bo na cycu potrafila sie obudzic 3 razy, a jak dostała butle krowiego to spala do rana

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Ja bym chciała karmić i piersią i sztucznym na zmianę , bo do pracy chce wrócić szybko . No i z pierwszym dzieckiem musiałam pokarm odciągać , bo karmienie piersią było dla mnie i dla niego katuszami

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Moja miał 11mcy kiedy dostał jelitowki i trafił do szpitala. Nie chciał ani cycka ani mm. Trwało to tydzień. Potem dałam mm i przeszło bezboleśnie:)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

moi starsi odstawiali się jak mieli 7-8 miesięcy.
najmłodszego jeszcze karmię, a ma 11 miesięcy. już próbowałam go odstawić jakis czas temu, ale póki co bez rezultatu, więc zrezygnowałam I karmiędalej, pokarmie ile będzie chciał

Ja dociagnelam córkę do 1.5 roku ale ostatatnie pół roku to karmiłam tylko przed snem przy usypianiu. Ostatnie karmienie 1 czerwca! Dzień dziecka i córa odmówiła sama :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

O kochana w O4.2018 to starsza córa będzie miała 10 I pół roku, a młodsza 8 I pół roku także ja zaczynam jakby od nowa :) haha

oj tak, ale ja jak miałam przerwę 6 lat to tez w zasadzie zaczynałam od nowa ;) ale szybko się przyzwyczaiłam.

a_gdyby_tak - no właśnie, teraz to tylko takie tylko "dopajanie" I karmienie w nocy, a czasem I noc przesypia. bo przecież prawie roczne dziecko nie naje się mlekiem z piersi, moze co najwyżej popić obiad lub się poprzytulać. w nocy to tylko takie przytulanki

reklama
Dziewczyny ja w niedziele zrobilam test i wtedy zdecydowalam ze odtawie malego od piersi. a KAcperek ma rok i do cyca byl przywiazany ogromnie. praktycznie kazdy posilek musial dojesc cycuszkiem a w nocy to wogole masakra spal z piersia w buzi. myslalam ze oduczenie go od cyca to bedzie tragedia. no Ale od niedzieli spokoj z cycuszkiem posmarowalam mu z wielkim zalem serca cytryna i maly mowil nie nie nie i juz nie chcial piersi. odziwo w nocy zjadl butle i ładnie spal. Dzis przypomnial sobie o piersi bo dobieral mi sie do piersi pod bluzka ale dostal flache i jest ok. mam nadzieje ze najgorsze juz za nami. Duzo czytalam i wiem ze karmienie nie szkodzi jesli ciaz jest prawidlowa ale wole odstawic malego zeby dzidzia w brzuszku miala wszystko co najlepsze a jestem dumna z tego ze Kacperka karmilam rok :)

Do góry