reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
No ja byłam wczoraj u gin i po raz kolejny powiedziała, że do 20 tyg optymalne jest przytycie do 2 kg...tyle tez przytyłam i powiedziała, że na styk. Dobrze, że nie widziała mnie w poprzdniej ciąży, bo wtedy w 20tc miałam 5-6kg na plusie.
Te 2 kg to wydawało mi się mało i szukałam w necie info o przyroście wagi...

Link do: Waga w ciąży - tycie w ciąży, trymestry

I kalkulator:
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Babyonline.pl
Zazdroszczę! 2kg to ja miałam na + w 3 miesiącu. Trudno, taki organizm mój i tyle. Ale uwielbiam ćwiczyć i kilka miesiecy po porodzie i będę laska[emoji12] a jeszcze jak bedzie kp to już wogóle!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do badan usg ja mam co 4 tyg robione usg i wszystkie badania od wazenia po mierzenie szyjki ulozenia itd ale to prywatnie.
Moglabym ogladac cale dnie moja źabcie gdybym mogla :-) :):-) :)

Hej dziewczyny,dzisiaj pierwszy grudnia.Przez ten snieg czuc już lekki swiateczny klimat.Bedzie trochę więcej zamieszania przedświątecznego,wiec i czas będzie szybciej leciał.
Jeżeli chodzi o tycie to mam 4 kg na plusie.Mi idzie tylko w brzuch,a chciałabym ,żeby rozeszlo sie po calosci,bo jestem szczupla.Dziecko wazy średnio na wykresie,zreszta podkreslil,ze dziewczynki z reguly sa mniejsze.

Dziewczyny ile już macie na plus kg?? Ja juz 6 nie wiem czy to malo czy duzo 20 tydz. To moja pierwsza ciąża.
Kurde..mnie to nikt nie przebije w życiu!jestem przerażona A wcale nie jem za dwoje;((( mam 19 tc i 7 kg więcej.;( pytałam gin czemu tak dużo,może coś mi dolega, powiedział "wy tak macie" i wyszło że się obzeram:/ boje się że że będzie na finale 30 kg więcej!masakra

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Czy jest Mama ktora zdecydowala sie na pobor krwi pepowinowej?

Sent from my SM-A510F using Forum BabyBoom mobile app[/QUOTE

My tez sie chcemy zdecydować na pobranie krwi .Nie rozmawialiśmy jeszcze na ten temat z lekarzem.Nie wiem jak to jest przy cesarskim cieciu.Ja najprawdopodobniej będę miała rozwiazana ciaze w 36,37 tyg.wlasnie przez cesarkę.Mam nadzieje,ze zabieg nie dyskwalifikuje nas przed tym.Do tego sa dwie metody pobrania tych komorek ze sznura pępowiny albo z krwi wiem ,ze one sie roznia.12 grudnia mam wizyte chciałbym podpytać co nieco.

Kurde..mnie to nikt nie przebije w życiu!jestem przerażona A wcale nie jem za dwoje;((( mam 19 tc i 7 kg więcej.;( pytałam gin czemu tak dużo,może coś mi dolega, powiedział "wy tak macie" i wyszło że się obzeram:/ boje się że że będzie na finale 30 kg więcej!masakra

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ja przy pierwszej ciąży miałam rowne 25 kg więcej.Do 6 miesiąca szlo niezle,potem przyszedł nawet nie wiem jak to pisać atak ,ssanie mega ogromne jedząc jednego loda myslalam o tym,ze drugi jest w zamrażarce i tak poleciało.Ale tak jak szybko przytylam ,rownie szybko zrzucilam te kilogramy.Teraz bardziej zwracam uwagę na jakość jedzenia,chociaz jak mam ochote to skusze sie na fastfooda,bez paranoi;)

reklama
No ja byłam wczoraj u gin i po raz kolejny powiedziała, że do 20 tyg optymalne jest przytycie do 2 kg...tyle tez przytyłam i powiedziała, że na styk. Dobrze, że nie widziała mnie w poprzdniej ciąży, bo wtedy w 20tc miałam 5-6kg na plusie.
Te 2 kg to wydawało mi się mało i szukałam w necie info o przyroście wagi...

Link do: Waga w ciąży - tycie w ciąży, trymestry

I kalkulator:
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Babyonline.pl
Tez mogę pozazdrościć bo mam 25 tydzień i na plusie dobre 8-9 kg. Trochę szkoda,ale już przywyklam ze w każdej ciąży tak mam.Pierwszy trymestr nic nie rośnie, a tak około połowy ciąży lecą mu kilogramy na plus szybciutko. Na szczęście jestem z tych co szybko zrzuca i generalnie raczej mam problem ze zbyt niska waga.
Ale powiem ci ze lekarza wole takiego co się wagi bardzo nie czepia, bo jak mi ginka w pierwszej ciąży kazała jeść surówki same to chyba sama nie wie jak to jest jak po tonie surówek człowieka i tak ssie żeby zjeść normalnie choćby kawałek chleba :-D:-D

Do góry