reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dzień dobry :)

Dziewczyny jak tam piszecie o Polsce to aż mi łezki lecą bo tak już bym chciała wrócić, u nas powrót był już dawno planowany i co roku się przekłada bo zawsze na coś jeszcze by się nazbierało... teraz mój zmienił prace i to naprawdę na mega dobrze płatna do tego atmosfera tam świetna - pracodawca jest w pierwsze 20 najlepszych pracodawców wiec jak słyszę mojego jak jest zafascynowany praca to aż się boje momentu kiedy mi powie ze to jeszcze nie czas wracać.... jeszcze myśl że kolejne święta tutaj bo bilety dla nas dwóch plus parking na lotnisku to 700-800 f :( przeraza mnie...

reklama
Mam to samo i szczerze mówiąc tez czasami wybieram wyjazd do innego miejsca niż "urlop" w Polsce. Tego się w sumie nawet urlopem nie da nazwać. Tego wypada odwiedzić, z tym się spotkac, tu podjechać, tam coś załatwić. Grafik gorzej zapełniony niz tu na miejscu a niektórzy i tak źli, że akurat dla nich tym razem nie starczyło czasu. Ja juz nawet niektóre spotkania ze znajomymi czy rodzina (jezeli te osoby się znaja/utrzymują kontakt ) to staram się łączyć bo inaczej nie byłoby szans żeby się ze wszystkimi spotkać.

Ja tęsknię za rodzina, za Polska ale wolę rodzić tutaj...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chce juz poprostu wrócić... nigdy nie czułam się tu dobrze jakoś nie mogłam się zaklimatyzowac, każdy wyjazd z urlopu w Pl kończył się płaczem i tygodniowym dochodzeniem do siebie. Anglia bardzo dużo nam dala jestem jej za to wdzięczna ale czuje ze mój czasu tutaj się kończy

Dokładnie Paulina_Austria mam tak samo... czasami jestem takim urlopem bardziej zmęczona niż praca, hehe , ale w gruncie rzeczy jakiś mały urok to swój ma, dlatego chyba że się tęskni.. ..

Dagi89 w pełni cię rozumiem dlatego praca to nie wszystko, jeżeli Ty już jesteś na takim etapie to powinniście wracać.. .wiesz co mamy tutaj taką jedną zaprzyjaźnione małżeństwo Polaków ż synkiem, słuchaj ta dziewczyna też tak jak ty chciała bardzo wracać a jej mąż zarabia tu kupę kasy, i dom tu kupili i wydawałoby się że sielanka...2 miesiące temu ona powiedziała że nie da rady i on nawet tygodnia nie czekał, dom już sprzedali ...szkoda wielka bo się bardzo że sobą zzylismy i będę za nimi tęsknić ale ich rozumiem,

Każdy musi taką decyzję podjąć sam i do niej dojrzec...nie jest to łatwe , znowu zaczynac wszystko od początku.. też zależy od tego kto jaki ma charakter

Cześć dziewczyny! Życzę wam udanej soboty[emoji4]
Paulina_Austria To pod kołderke i zdrowiej!

No właśnie nie wiadomo co tu robić, my za mieszkanie też płacimy 850e plus prąd to będzie 900e, i też się cały czas zastanawiamy czy nie wziąć kredytu i kupić mieszkania , (tylko my też chcemy kiedyś wrócić) i tu zaczyna się nasz dylemat - kupic już coś w Pl i wynająć ( we Wrocławiu zawsze się wynajmie)czy tutaj...i taka zagwozdka...a najlepsi są teściowie jak się dowiedzieli o ciąży to stwierdzili żebyśmy wrócili i się budowali a oni nam pomogą.. 3 ulice od nich...[emoji4]ładnie podziekowalismy, hehe[emoji6]

To malo za prad placicie. Bo my mamy ok 160e za prad co dwa miesuace i za gaz co dwa miesiace miedzy 60 a 300e w zaleznosci od pory roku

I powiem Ci Dagi89 że jak sobie myślę nad moja sytuacja to mi się zawsze wydawało że mój m nie będzie mógł się tutaj odnaleźć ( ja jak wyjezdzalam to już byłam na dobrym poziomie językowym a mój na srednim)..a tu się zadziała rzecz niesamowita on się tutaj super odnajduje, ma dużo znajomych i ja też ale ja jestem skłonna bardziej do powrotu niż on i też zawsze mi mówi jeszcze nie teraz...[emoji4]

reklama
Dagi89 w pełni cię rozumiem dlatego praca to nie wszystko, jeżeli Ty już jesteś na takim etapie to powinniście wracać.. .wiesz co mamy tutaj taką jedną zaprzyjaźnione małżeństwo Polaków ż synkiem, słuchaj ta dziewczyna też tak jak ty chciała bardzo wracać a jej mąż zarabia tu kupę kasy, i dom tu kupili i wydawałoby się że sielanka...2 miesiące temu ona powiedziała że nie da rady i on nawet tygodnia nie czekał, dom już sprzedali ...szkoda wielka bo się bardzo że sobą zzylismy i będę za nimi tęsknić ale ich rozumiem,

Mam nadzieje ze maksymalnie do końca stycznia podejmiemy ostateczna decyzję :)

Do góry