reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
A mi się tak trochę odechciało tego forum po odejściu isabelliSimon. Jakoś tak dziwnie się zrobiło. Brak mi motywacji do pisania ale i tematów nie ma ciekawych:p Tak jak ktoś pisał mnie akurat cudze wyniki mało rajcują bo się na nich nie znam. A codziennie też ktoś piszę że go coś boli albo się denerwuje wizytą. I co tu na to odpisywać? Będzie dobrze? Komukolwiek to pomogło? Poza tym ja nadal nie czuje że będę miała dziecko a większość się tu tym jara niesamowicie a ja tego nie rozumiem. Kupowanie tego sprzętu do sluchania bicia serca te jest dla mnie dziwne (żeby nie powiedzieć dosadniej). Kiedyś się czekało na wizyty albo nawet do porodu i było dobrze a teraz wszyscy srają w gacie czy serce bije. Bije to bije jak nie to nie.. Nic na to ten automat nie pomoże. A teraz niech się nikt nie obraża bo ponoć mamy tu pisać swoje zdaniei każdy jest dorosły ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro ze odeszła z takiego powodu ale to jej sprawa... każda z nas ma inny instynkt macierzyński - inna drogę przeszła zanim zaszła ale wierzę że jak poczujesz pierwsze ruchy dziecka zmienisz zdanie i zaczniesz się cieszyć każdym dniem w ciąży a jeśli nie to mu współczuję [emoji14] bo będzie miał obojętna matkę [emoji14] chyba że dopiero po porodzie się w nim zakochasz :)

A mi się tak trochę odechciało tego forum po odejściu isabelliSimon. Jakoś tak dziwnie się zrobiło. Brak mi motywacji do pisania ale i tematów nie ma ciekawych:p Tak jak ktoś pisał mnie akurat cudze wyniki mało rajcują bo się na nich nie znam. A codziennie też ktoś piszę że go coś boli albo się denerwuje wizytą. I co tu na to odpisywać? Będzie dobrze? Komukolwiek to pomogło? Poza tym ja nadal nie czuje że będę miała dziecko a większość się tu tym jara niesamowicie a ja tego nie rozumiem. Kupowanie tego sprzętu do sluchania bicia serca te jest dla mnie dziwne (żeby nie powiedzieć dosadniej). Kiedyś się czekało na wizyty albo nawet do porodu i było dobrze a teraz wszyscy srają w gacie czy serce bije. Bije to bije jak nie to nie.. Nic na to ten automat nie pomoże. A teraz niech się nikt nie obraża bo ponoć mamy tu pisać swoje zdaniei każdy jest dorosły ;)

Jakby nie było jesteśmy na forum ciążowym, więc takich tematów jak wyniki badań czy samopoczucie nie unikniemy [emoji6]
VegeMama jeśli masz pomysł na jakiś interesujący watek/pomysł to dawaj śmiało, może zrobi się ciekawiej na tym naszym forum.
Co do detektorów tętna - sama nie planuje zakupu, nie widze takiej potrzeby, ale jeśli którejś z Was możliwość "podsluchiwania" maluszka da poczucie bezpieczeństwa i spokoju to ok.
Dziewczyny, które maja już dzieciaki: jakie rzeczy które, zakupiłyście dla poprzednich maluchów totalnie sie nie sprawdziły??
Zacznę jako pierwsza: kaftaniki, rękawiczki niedrapki. Jak przypomnę sobie jeszcze o czymś dopiszę [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

No i wlasnie o to chodzi zeby pisac co sie mysli!
Nawet jezeli za cholere nie moge Cie zrozumiec[emoji23][emoji23][emoji23] bo ja oczywiscie sram w gacie, zyje od wizyty do wizyty, najchetniej zrobilabym juz cala wyprawke ale sie wstrzymuje, gadam do brzucha, na lodowce mam kolekcje usg i juz jestem po.uszy zakochana w tym malym szkrabie![emoji7]
Moze to temu ze o dziecko staralam sie 6 lat, wylalam morze lez, swiadomie odmowilam sobie wielu przyjemnosci i moje zycie polegalo na czekaniu na kolejna wizyte, zabieg, badania itd... i latalismy do polski nie dla rozrywki tylko do lekarzy, wydalismy wszystkie pieniadze i dzis moge powiedziec ze zrobilabym to wszystko jeszcze raz[emoji12]

A to akurat to jest świadome obrażane mnie. Wypraszam sobie.

Nic zlego nie napisala. Sama przeciez piszesz ,ze nic nie czujesz do swojego dzidziusia. To oznacza,ze jestes obojetna. Napisala tez,ze moze jak juz urodzisz to pokochasz swoje dziecko.

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

reklama
Do góry