reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej :)
Ja też rodziłam bez znieczulenia i pękłam bo byłam obrażona na nacinanie ;) już więcej się nie obrażam haha

Po CC 12 godzin plackiem u nas się leży :)
A jedno CC jest wskazaniem do drugiego.

Ja chodzę prywatnie i prywatnie badania. Na pappa też się chyba zdecyduje. Zależy na kiedy wyznacza.

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

To ja szczęścia chyba nie mam. I poleżeć po cc nie dali,I za drugim razem nie pytali czy może cc... :( choć po wszystkim ordynator stwierdził że jednak powinna być cc ale trudno... :( Jak coś gdzieś można schrzanić albo przekombinować to wiadomo że u mnie

reklama
Ja byłam nacinana i poczułam tylko lekkie szczypnięcie jakby komar ugryzł... szycie bezbolesne - ulga, że już po wszystkim... siedzieć mogłam od razu, niestety po powrocie do domu przez czeste wizyty rodziny nie mogłam spokojnie do siebie dojść i rana mi się rozeszła i miesiąc walczyłam.. ponad miesiąc uczucie drętwienia... także nie róbcie takiej głupoty jak ja i wyrzucajcie gości z domu ;) trzeba lezec, wietrzyc i odpoczywac.. teraz przy drugiej ciąży człowiek mądrzejszy :)

Wspaniałe położne przy porodzie :) później tylko jedna małpa się trafiła. Także duży plus dla pań położnych. Mile i pomocne. Panie salowe również. Lekarzy mogłoby nie być ;) ładne sale porodowe, warunki w oddziale też porządne, jedzenie ok.
Co mi się nie podobało i to bardzo. To że za pierwszym razem jak urodziłam synka. Wyszłam na chwilę do łazienki (sala 2osobowa, łóżko blisko łazienki), przyszła położna i bez mojej zgody wzięła dziecko na badania. Wychodzę z łazienki dziecka nie ma, sasiadka z łóżka obok mówi, że położna zabrała na badania. Poszłam i pytam gdzie mój synek. A ona ze zabrali Go na badania i szczepienia. Półtorej godziny Go nie było. Nikt nie raczył dokładnie powiedzieć gdzie dziecko jest, co za badania ma robione. Ganialam i szukałam własnego dziecka... Za drugim razem też przyszła położna i zabiera córkę. Powiedziałem, że mowy nie ma i poszłam z nią. Z resztą w papierach zaznaczyłam, że wszystkie badania i szczepienia proszę by odbywały się w mojej lub męża obecności.
Ale ogólnie ok i nastawiam się na 3 poród tam.
Pierwszego synka rodziła w innym mieście, po tym. Jak mnie teściowa wkurzyła ;)
To może się spotkamy na porodowce[emoji6] liczę że wszystko będzie ok. I tam właśnie trafię. Gdyby pod moja nieobecność zabrali córcie też bym się wkurzyła. A na kiedy masz termin?- ja na 29.03 [emoji1]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja szczęścia chyba nie mam. I poleżeć po cc nie dali,I za drugim razem nie pytali czy może cc... :( choć po wszystkim ordynator stwierdził że jednak powinna być cc ale trudno... :( Jak coś gdzieś można schrzanić albo przekombinować to wiadomo że u mnie
Zależy od znieczulenia. Po zewnatrzoponowym trzeba leżeć, bo skutki są tragiczne. Nawet głową nie można ruszać. Ja oczywiście miałam komplikacje, bo bania ruszałam :/

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam nacinana i poczułam tylko lekkie szczypnięcie jakby komar ugryzł... szycie bezbolesne - ulga, że już po wszystkim... siedzieć mogłam od razu, niestety po powrocie do domu przez czeste wizyty rodziny nie mogłam spokojnie do siebie dojść i rana mi się rozeszła i miesiąc walczyłam.. ponad miesiąc uczucie drętwienia... także nie róbcie takiej głupoty jak ja i wyrzucajcie gości z domu ;) trzeba lezec, wietrzyc i odpoczywac.. teraz przy drugiej ciąży człowiek mądrzejszy :)
Przy pierwszym tez nie czulam... dopiero przy drugim [emoji23] i siadalam tez od razu bo maluchy na neonatologii byly i karmienia na siedząco na twardych krzesłach...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Dziewczyny a rodzic sn ze znieczuleniem czy bez? Jakie są wasze doświadczenia? Czytałam, że znieczulenie może wpływać na maluszka, z drugiej strony gdy jest to taki ból to czy nie warto sobie pomóc? W Polsce sa jakieś rodzaje znieczulenia, wiem ze jest zewnątrzoponowe a jakieś inne?

Dziewczyny a rodzic sn ze znieczuleniem czy bez? Jakie są wasze doświadczenia? Czytałam, że znieczulenie może wpływać na maluszka, z drugiej strony gdy jest to taki ból to czy nie warto sobie pomóc? W Polsce sa jakieś rodzaje znieczulenia, wiem ze jest zewnątrzoponowe a jakieś inne?
Oba porody bez znieczulenia i w sumie nawet przez mysl mi nie przeszło prosic o znieczulenie. Ale ja mam wysoki próg bólu

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
To może się spotkamy na porodowce[emoji6] liczę że wszystko będzie ok. I tam właśnie trafię. Gdyby pod moja nieobecność zabrali córcie też bym się wkurzyła. A na kiedy masz termin?- ja na 29.03 [emoji1]

To się raczej nie spotkamy. Termin mam na10.04. A moim dzieciom raczej się nie spieszy do wyjścia ;)
Za to chętnie poczekam na Twoje wrażenia :)

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry