reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej :)
Ja też rodziłam bez znieczulenia i pękłam bo byłam obrażona na nacinanie ;) już więcej się nie obrażam haha

Po CC 12 godzin plackiem u nas się leży :)
A jedno CC jest wskazaniem do drugiego.

Ja chodzę prywatnie i prywatnie badania. Na pappa też się chyba zdecyduje. Zależy na kiedy wyznacza.

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

To ja szczęścia chyba nie mam. I poleżeć po cc nie dali,I za drugim razem nie pytali czy może cc... :( choć po wszystkim ordynator stwierdził że jednak powinna być cc ale trudno... :( Jak coś gdzieś można schrzanić albo przekombinować to wiadomo że u mnie

reklama
Ja byłam nacinana i poczułam tylko lekkie szczypnięcie jakby komar ugryzł... szycie bezbolesne - ulga, że już po wszystkim... siedzieć mogłam od razu, niestety po powrocie do domu przez czeste wizyty rodziny nie mogłam spokojnie do siebie dojść i rana mi się rozeszła i miesiąc walczyłam.. ponad miesiąc uczucie drętwienia... także nie róbcie takiej głupoty jak ja i wyrzucajcie gości z domu ;) trzeba lezec, wietrzyc i odpoczywac.. teraz przy drugiej ciąży człowiek mądrzejszy :)

Wspaniałe położne przy porodzie :) później tylko jedna małpa się trafiła. Także duży plus dla pań położnych. Mile i pomocne. Panie salowe również. Lekarzy mogłoby nie być ;) ładne sale porodowe, warunki w oddziale też porządne, jedzenie ok.
Co mi się nie podobało i to bardzo. To że za pierwszym razem jak urodziłam synka. Wyszłam na chwilę do łazienki (sala 2osobowa, łóżko blisko łazienki), przyszła położna i bez mojej zgody wzięła dziecko na badania. Wychodzę z łazienki dziecka nie ma, sasiadka z łóżka obok mówi, że położna zabrała na badania. Poszłam i pytam gdzie mój synek. A ona ze zabrali Go na badania i szczepienia. Półtorej godziny Go nie było. Nikt nie raczył dokładnie powiedzieć gdzie dziecko jest, co za badania ma robione. Ganialam i szukałam własnego dziecka... Za drugim razem też przyszła położna i zabiera córkę. Powiedziałem, że mowy nie ma i poszłam z nią. Z resztą w papierach zaznaczyłam, że wszystkie badania i szczepienia proszę by odbywały się w mojej lub męża obecności.
Ale ogólnie ok i nastawiam się na 3 poród tam.
Pierwszego synka rodziła w innym mieście, po tym. Jak mnie teściowa wkurzyła ;)
To może się spotkamy na porodowce[emoji6] liczę że wszystko będzie ok. I tam właśnie trafię. Gdyby pod moja nieobecność zabrali córcie też bym się wkurzyła. A na kiedy masz termin?- ja na 29.03 [emoji1]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja szczęścia chyba nie mam. I poleżeć po cc nie dali,I za drugim razem nie pytali czy może cc... :( choć po wszystkim ordynator stwierdził że jednak powinna być cc ale trudno... :( Jak coś gdzieś można schrzanić albo przekombinować to wiadomo że u mnie
Zależy od znieczulenia. Po zewnatrzoponowym trzeba leżeć, bo skutki są tragiczne. Nawet głową nie można ruszać. Ja oczywiście miałam komplikacje, bo bania ruszałam :/

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam nacinana i poczułam tylko lekkie szczypnięcie jakby komar ugryzł... szycie bezbolesne - ulga, że już po wszystkim... siedzieć mogłam od razu, niestety po powrocie do domu przez czeste wizyty rodziny nie mogłam spokojnie do siebie dojść i rana mi się rozeszła i miesiąc walczyłam.. ponad miesiąc uczucie drętwienia... także nie róbcie takiej głupoty jak ja i wyrzucajcie gości z domu ;) trzeba lezec, wietrzyc i odpoczywac.. teraz przy drugiej ciąży człowiek mądrzejszy :)
Przy pierwszym tez nie czulam... dopiero przy drugim [emoji23] i siadalam tez od razu bo maluchy na neonatologii byly i karmienia na siedząco na twardych krzesłach...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Dziewczyny a rodzic sn ze znieczuleniem czy bez? Jakie są wasze doświadczenia? Czytałam, że znieczulenie może wpływać na maluszka, z drugiej strony gdy jest to taki ból to czy nie warto sobie pomóc? W Polsce sa jakieś rodzaje znieczulenia, wiem ze jest zewnątrzoponowe a jakieś inne?

Dziewczyny a rodzic sn ze znieczuleniem czy bez? Jakie są wasze doświadczenia? Czytałam, że znieczulenie może wpływać na maluszka, z drugiej strony gdy jest to taki ból to czy nie warto sobie pomóc? W Polsce sa jakieś rodzaje znieczulenia, wiem ze jest zewnątrzoponowe a jakieś inne?
Oba porody bez znieczulenia i w sumie nawet przez mysl mi nie przeszło prosic o znieczulenie. Ale ja mam wysoki próg bólu

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
To może się spotkamy na porodowce[emoji6] liczę że wszystko będzie ok. I tam właśnie trafię. Gdyby pod moja nieobecność zabrali córcie też bym się wkurzyła. A na kiedy masz termin?- ja na 29.03 [emoji1]

To się raczej nie spotkamy. Termin mam na10.04. A moim dzieciom raczej się nie spieszy do wyjścia ;)
Za to chętnie poczekam na Twoje wrażenia :)

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry