reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Hejka. Fajnie że rośniecie tak ładnie... Miło powitać nowe mamusie... Ja rosnę też niestety co przy moim gabarycie nie wróży dobrze... Najlepsze że mój lekarz twierdzi że to nie problem.... Ja panika a ona spokój-Zen. Dziś mam usg tarczycy , być może jutro uda się skonsultować z endokrynologiem bo jak na razie wyniki dalej do bani. Jak nie to znów idè prywatnie bo nie mam już czasu czekać. Samopoczucie różnie-aktywny weekend był to wieczorem padam jak mucha I do tego ten wstrętny kaszel I zadyszka.Brzuch daje o Sobie znać. Boli I ciągnie tak dziwnie krocze...Jakoś trzeba se kopa w tyłek dać I się pozbierać...

@Ania199 ja tez miewam dziwne sny i to od 7tc wiekszosc szybko zapominam za nim wstane, a niektore przypominaja mi sie w ciagu dnia [emoji4]

@Lilumi basen w ciazy jak najbardziej wskazany, a jak obawiasz sie o infekcje to mozna kupic globulki dopochwowe [emoji6]

@pegas ja w mojej drugiej ciazy pracowalam do maja, termin porodu mialam na wrzesnia, a urodzilam 16sierpnia [emoji4]to bylo 8 lat temu [emoji5] Teraz mam termin na 1 kwietnia, planuje pracowac do konca lutego . Dam sobie miesiac na przygotowanie sie do porodu [emoji6]
Chodzi mi o to, ze te osiem lat temu czulam sie bardziej zmeczona fizycznie i psychicznie niz teraz. W grudniu skoncze 36 lat [emoji23]

@Ania199 wydaje mi sie, ze recznik potrzebny do wytarcia zelu z brzucha ,ktory uzywaja do usg [emoji4] wyglada na to ,ze oszczedzaja na recznikach papierowych [emoji23]

@alunia87 moze faktycznie to tylko przez ten aplikator O ktorej jedziesz do tego szpitala?

Dziewczyny napisalam taaaaaakieeegoooo dlugasnego posta i mi go szlak trafil i musialam wszystko od nowa pisac [emoji26]

1505117444-aaaaaa.jpeg
Sliczny brzuszek :)

Chyba mnie skręci do czekania na 26-go września. To pierwsza wizyta u mojego gina. Mojego :) w końcu. Chyba tylko gdy on powie że jest wszystko ok - uwierzę...
Jestem nieprzytomna. Wystarczy jeden dzień większego wysiłku i na drugi dzień jestem K.O.
Wczoraj wycieczka po Ojcowskiej Dolinie a dzisiaj dwie prace, łącznie do 21:00. A ja tylko chciałabym spać! :)

Powiem Wam, że chyba przed 30 ma się wiecej siły ;) Tak wspominam poprzednią ciążę. Oprócz mdłości czułam się dobrze i rodząc 30 grudnia, pracowałam do listopada. A teraz....
Zastanawiam się czy do grudnia pociągnę..

Ja mam identycznie. Pierwszą ciąże miałam w wieku 21 lat teraz druga w wieku 31 i jest MEGA ciężej .Szybko się męczę nic mi się nie chcę i tylko bym leżała lub spała.

reklama
A tak się spytam bo nie wiem czy to normalne w moim stadium ciąży. Jak idziecie gdzieś dalej, jakiś spacer czy do sklepu na piechotę to macie potem lekką zadyszkę? Jak byłam wczoraj na spacerze to musiałam głębsze oddechy robić i aż się mąż pytał co mi jest ;p Przez złamanie to za dużo się nie ruszam ale aż tak kiepskiej kondycji nigdy nie miałam (a nigdy nie ćwiczyłam ani nic.. same spacery z psem)
Tak tak! Az wstyd mi było pytać bo wydawało mi się że jeszcze za wcześnie ale po godzinnym spacerze z moim psem mam zadyszke, ostatnio zrobiliśmy spacer z partnerem nad rzeczkę a ona jest kawałek tylko za domem i tak sie zasapalam a on się śmiał ze z powrotem będzie mnie nieść:p

Ostatnia edycja:
Do góry