reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny mam na imię Karolina i udało nam się :) Calkiem niespodziewanie w zasadzie bo 2 ms temu zaczelismy sie starac o dzidzię i tak sie nakrecilam robilam bete i byla niska i testy slabo wychodzily i niestety poronilam. Planujemy ślub i chcieliśmy odłożyć starania. Juz mamy sale i wszystko na lipiec 2018 a tu okres się spóźnia tydzień i test. Dwie grube kreski jak ma być! Strasznie się ciesze ale zastanawiam się jak będzie ta impreza wyglądać z 2.5 miesiecznym maluszkiem. Biorę kwas foliwy i na razie mam zapalenie pęcherza. Na wizytę nie ma co luczyć na NFZ na razie bo kolejki duże. Pójdę prywatnie w tym tygodniu. Zrobię betę progesteron i prolaktyne. Może to da obraz jak się sprawy mają. Bardzo chce utrzymać te ciążę skoro juz się udało ;)

Hey -gratulacje ! tak to bywa z losem ja tez nie tak planowalam a wyszlo jak wyszlo :p

reklama
Sorry dziewczyny znowu mi sie dokleila odpowiedz do orginalnego tekstu dagi89 potem jakies a samo wyskoczylo...nie wiem czy to ja czy to komp? czy to forum ?:rofl:

Dzień dobry :)
Witam nowe mamusie :)

Tak się cieszyłam, że nie mam mdłości a tu dopadły mnie. Ale to dobrze :) W pierwszej ciąży gin mi powiedział, że przyszłe mamy narzekają na mdłości ale to dobry znak bo wszystko dobrze się rozwija (jakoś to naukowo wytłumaczył ale nie pamiętam ;)
Więc tym bardziej mam nadzieję, że jest dobrze :) a poprostu lekarka miała zły sprzęt lub ciaża jest młodsza.
Czy u Was też od wczoraj taka burza? Pada, wieje, błyskawice no dramat. Koty przerażone ale córka zadowolona bo się do niej tulą ;)

Cześć dziewczyny mam na imię Karolina i udało nam się :) Calkiem niespodziewanie w zasadzie bo 2 ms temu zaczelismy sie starac o dzidzię i tak sie nakrecilam robilam bete i byla niska i testy slabo wychodzily i niestety poronilam. Planujemy ślub i chcieliśmy odłożyć starania. Juz mamy sale i wszystko na lipiec 2018 a tu okres się spóźnia tydzień i test. Dwie grube kreski jak ma być! Strasznie się ciesze ale zastanawiam się jak będzie ta impreza wyglądać z 2.5 miesiecznym maluszkiem. Biorę kwas foliwy i na razie mam zapalenie pęcherza. Na wizytę nie ma co luczyć na NFZ na razie bo kolejki duże. Pójdę prywatnie w tym tygodniu. Zrobię betę progesteron i prolaktyne. Może to da obraz jak się sprawy mają. Bardzo chce utrzymać te ciążę skoro juz się udało ;)
Mam problem z prolaktyna i gin mówił ze nie ma sensu jej w ciąży badać,bo ten hormon jest w ciąży potrzebny.Zamiast prolaktyny może zrób tsh, bo ten hormon powinien być na poziomie 2,5.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lilumi według nowego prawa jak powiesz o ciąży przysługuje Ci szybszy termin wizyty.Jak będziesz na wizycie to pamiętaj, żeby powiedzieć lekarzowi, że jesteś po poronieniu, żeby dał ci coś na podtrzymanie.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dzisiaj rowny 5t0d jak na razie żadnych mdłości a wręcz mam wilczy apetyt i ciagle bym coś jadła przez co wieczorami mam brzuch jak balon poza tym czuję sie ok. Od prawie 2 tyg biorę 3×dziennie duphaston, zaczelam jak tylko na tescie wyszla ledwo blada kreska ze wzgledu na poronienie w grudniu zeszlego roku oraz problemy w 1 ciąży. Mam nadzieję ze tym razem bedzie dobrze.

U mnie dzisiaj rowny 5t0d jak na razie żadnych mdłości a wręcz mam wilczy apetyt i ciagle bym coś jadła przez co wieczorami mam brzuch jak balon poza tym czuję sie ok. Od prawie 2 tyg biorę 3×dziennie duphaston, zaczelam jak tylko na tescie wyszla ledwo blada kreska ze wzgledu na poronienie w grudniu zeszlego roku oraz problemy w 1 ciąży. Mam nadzieję ze tym razem bedzie dobrze.
Spora dawka duphastonu.... ja tez go biore, Ale w dawce 2x1...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Tez mieszkam w UK. Londyn moze? Rozumiem ze ta wizyta 26/8 to prywatnie? bo fakt na nasz system to zdecydownaie za wczesnie:(
Tak prywatnie ale i tak będziemy dzwonić w poniedziałek żeby umówić się do położnej, jestem już po jedym poronieniu wiec niech wiedzą. Ja mieszkam w Slough to w sumie 15 min pociągiem od Londynu :)

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry