reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe blizniaki

Niczka a kiedy twoi zaczeli sylabizowac? Moje za tydzien koncza 6 miesiecy ale do gadania sylabami to raczej nie spieszy im sie:zawstydzona/y::sorry:
Zapalka u ciebie dziewczyny tez juz gaworza sylabami?

Co do wozka to Niczka super sprawa ze mozesz tak ukladac siedzenia w roznych pozycjach. Moj wozek tez powolutku robi sie za ciasny, ale mam nadzieje ze jeszcze zime wytrzyma:sorry: bo kurcze takie drogie te blizniacze wozki:eek:

reklama
A ja jestem zadowolona z Kolkrafta :) Był w miarę tani (tyle, że trzeba go samodzielnie poskręcać). Kółka ma faktycznie trochę małe - ale po lesie da się jeździć :)
Moje dziewczyny nie gadają jeszcze sylabami :(
Pozdrawiamy

Zapalka ja mam dwoje starszych dzieci i juz kompletnie nie pamietam jak to bylo z gaworzeniem u nich:confused: ach jak tylko dzici przestaja byc dzidziusiami to wszystko sie zapomina...
Ale nic, jak na razie starajmy sie nie martwic jeszcze tym brakiem gaworzenia i pamietajmy ze nasze blizniaki byly troszke wczesniakami wiec moze powinnysmy dawac im ten miesiac korekty. Daj koniecznie znac jak u ciebie cos sie zmieni w kwestii "gadania":happy2:
A w ogole zapomnialabym dodac ze ogladalam zdjecia twoich dziewczynek. Sa super!!!:-) Lucja taka kruszynka i Elizka takie dlugie wloski juz ma!:-D Czy sie myle ze jedna to blondynka a druga szatynka? Sa zupelnie do siebie nie podobne (a juz myslalam ze tylko moje maluchy to takie totalne odmience:-D)

A tu kilka ich fotek..

Załączniki

• IMG_0202.jpg
    IMG_0202.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 135
  • IMG_0214.jpg
    IMG_0214.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 131
  • IMG_0200.jpg
    IMG_0200.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 134
  • IMG_0175.jpg
    IMG_0175.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 131
  • IMG_0163.jpg
    IMG_0163.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 113
  • IMG_0151.jpg
    IMG_0151.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 133
Cześć ja na kwietniówkach jestem ...tak was podczytałam o tym gaworzeniu i powiem tyle że Tina zaczęła mówić ba-ba,pa-pa po około tygodniowej zabawie językiem jakieś max 2 tygodnie temu...więc nie denerwujcie się dziewczyny bo jak zaczną...to będziecie marzyły o chwili ciszy;-);-);-)

u mnie tylko jeden gaworzy, drugi nic a nic- piszczy tylko i takie tam.
ten co gaworzy to juz siedzi sam i uwielbia stac ale sam sie nie podciaga jeszcze do stania.
Iwee fajne twoje maluszki. Widac roznice.

musze leciec gdyz mam awanturke na podlodze ;-)

witam was .....

Dlugo mnie tu nie bylo bo co wczesniej zajrzalam to takie pustki ...a tu prosze wczoraj przypadkowo "weszlam" i nowe posty sie pojawily....jak milo....:-)

Fajnie czytac jak Wasze maluszki sie rozwijaja....
U nas dziewczyny tez robia postepy ..z dnia na dzien nabywaja nowa umiejetnosc....zaczynaja ladnie siedziec choc Ali duzo latwiej to przychodzi....obie tez pelzaja do tylu i kreca sie wokol wlasnej osi....
Jezeli chodzi o gaworzenie....to czasami to mi glowa peka......;-)
Waza po tyle samo 7200g.......no i wcinaja jedzonko.....mleko odkad dostaly obiadki i deserki jest bleeeee.....no i co ja sie nawyczyniam zeby te mleko "przemycic" do jedzonka albo choc troche w nocy butelka podac.....
Dziewczyny zasypiaja codziennie o 18.30-19.00......spia cala noc do 7 rano.....okolo 8.30 staram sie im dac mleczko..wtedy wypijaja okolo 60ml....o 10.30 jest drugie sniadanko w postaci kaszki na gesto tak okolo 200-220ml....o 14stej jedza deserek i najczesciej sa to ulubione owocki z jogurtem ..caly sloiczek....o 15.30 jest obiadek.....zjadaja wtedy okolo200ml.......nastepny posilek to nasze starania z mezem aby "wcisnac " im troszke mleczka bo najlepiej to one by juz nic nie jadly do samego rana.....:sorry:
Taka rutyne mam od jakis 7 tygodni......
wdzien dziewczyny maja drzemke o 9 rano okolo 40 minut potem okolo 12-13stej tez tak 40 minutek....nastepna drzemka jest przed obiadkiem....no i tu mamay problem bo jak dziewczyny nie usna wtedy to pozniej sa straszne zmeczone i rozdraznione...

Wogole to mielismy ostatnio ciezki czas bo amelia miala operacje......juz jest po i teraz dochodzi do siebie.....

a to kilka foteczek z moimi dziewczynkami....

Załączniki

• DSC01982.jpg
    DSC01982.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 129
  • DSC01980.jpg
    DSC01980.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 119
  • DSC01994.jpg
    DSC01994.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 127
  • DSC02020.jpg
    DSC02020.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 122
  • DSC01942.jpg
    DSC01942.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 128
  • DSC01894.jpg
    DSC01894.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 121
  • DSC01897.jpg
    DSC01897.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 144
  • DSC01861.jpg
    DSC01861.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 124
  • DSC01874.jpg
    DSC01874.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 139
Dziewczyny - Wasze pociechy są przesłodkie!!!
Iwee - ale Jacob robi zawadiackie minki :)
Jola - jak ty rozróżniasz swoje dziewczyny?? Szok!! Ale moja codzienna rutyna podobna do Twojej :0 Różnica taka, że Eliza zje wszystko co dostanie a Łucję, żeby nakarmić to jest prawdziwy cyrk...
Pozdrowionka

reklama
Dziewczyny - Wasze pociechy są przesłodkie!!!
Iwee - ale Jacob robi zawadiackie minki :)
Jola - jak ty rozróżniasz swoje dziewczyny?? Szok!! Ale moja codzienna rutyna podobna do Twojej :0 Różnica taka, że Eliza zje wszystko co dostanie a Łucję, żeby nakarmić to jest prawdziwy cyrk...
Pozdrowionka

Dziekuje......z odroznianiem nie mam problemu.....przeciez to blizniaki dwujajowe..:-):-):-)

Do góry