reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

phel jak przy tym katar i kaszel to może jednak alergia na coś :-( mam nadzieję, że dermatolog coś powie. Powiedz, że nie wyjdziesz bez diagnozy :-) mały miał robioną morf na IP. jest tam parametr EOZynofile ?? ogólnie rozmaz krwi ?
Pscółka poproś, żeby Ci powiedziała jak wygląda "poród" procedury fazy itp w trakcie nasuną CI sie pytania :-)

MADZIALENKA87 witaj i przestudiuj "nasz" niezbędnik szpitalny :-)

wczoraj tak z grubsza pookładałam to co do szpitala potrzebne, w ręce wpadły mi pampki 1 jejku jakie to maleńkie hi hi. znowu będę się bała wziąć na ręce szkrabika :-D aj aj :-)

Majty przyszły. lekko zdębiałam jak wyjęłam z paczki. bo w reku miałam pasek "gazy" wystraszyłam się, że kliknęłam nie to co trzeba bo to w ogóle majtek nie przypominało nie wspominając o tym, żeby wlazło na pupę dziś je przymierze, ale jak rozciągnęłam to wydawały się ok

z zakupu gondolki do szwagrowego stelaża nici bo to inny model TAKO, a nie chce wydawać 70 zł po to żeby stało...a już się cieszyłam, że będzie inny kolor niż żarówa :-(

ALE POGODA :-( kawę dzis wypije bo padnę...i zaraz się chwycę za żelazko...ostatnia partia maleństw do uprasowania :-)
i kupiłam 3 bodziaczki caaałe rozpinane dwa 56 jeden 62 haha i jedno 56 i to 62 mają 1 cm różnicy haha

miłego choć mokrego dnia.

P.S. głosowali już ten macierzyński ??? bo w poniedziałek czy wtorek ma byc coś w wyborczej o urlopach. i tak sie zastanawiałam co napiszą jak nic nie jest pewne o_O

IŚKU jak ja Ci zazdroszczę tego malowania...My nie damy rade przed narodzinami :-( może latem m-ka pogonię bo szybko wyschnie....może ja się ewakuuje na tydzień z dziećmi a on by prysnął raz dwa :-) eh marzenia

reklama
zozolka - fotelik zwykle zapinasz pasami. Jak masz bazę isofix to wtedy nie trzeba zapinać pasami tylko wkładasz w tą bazę i wsio. My bazy nie mamy i mimo, że dużo z Antkiem jeździłam to nie przeszkadzało mi wieczne zapinanie pasów.

Mąż znów w Krakowie. Ja wstałam o 7 z małym. Zadzwoniłam do teścia.. nasikałam do kubeczka i kazałam mu zawieść na posiew :p. Zobaczymy co z tego będzie. Muszę zadzwonić do gina. Miałam wczoraj być, ale bez sensu skoro i tak by mi kazał posiew zrobić. Zrobię sama i pojadę we wtorek.

Fel - 36tc na suwaczku :szok:... Ale Ci fajnie ;)

Smile - baz są dwa rodzaje, jeden to isofix, a drugi do samochodów które nie mają tego systemu. my mamy tą drugą opcję do fotelika Tario (do wózka Teutonia), ale Zozolka czy jest taka baza do coletto to szczerze nie wiem. Generalnie to fotelik uzyskuje ten swój stopień bezpieczeństwa chyba tylko jak jest wpięty do bazy. Co nie zmiana faktu, że masa osób jeździ z samym fotelikiem bez bazy.

Cześć, dziewczyny! Ja po wizycie u lekarzy, opisałam w wątku.
Nef, gratki z powodu wielkiego zakupu :-) brzmi super!
madan, to już wkrótce… oj, chciałabym wiedzieć, kiedy moja córcia zawita na świat…
Phelania, współczuję tej niepewności… u nas też bywały różne choroby i podejrzane stany, najgorsza jest to, że samemu nic się nie wymyśli, a lekarze czasami sprawiają wrażenie, jakby całe studia przespali :confused2:
Felidae, a jakie masz te majty? Takie jednorazowe? Bo ja chyba znów kupię siateczkowe i do tego podkłady wielkie jak pielucha ;-)

Przyjmij życzenia BABO kochana
Od drugiej BABY z samego rana.
Niech dzień Twój cały będzie radosny,
Bądź zdrowa BABO - aby do wiosny!

biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Witajcie Kobitki w dniu naszego swieta ;-)

Wczoraj Wam pisalam i mi mala kabel od laptopa odlaczyla, padl :sorry:.
Dzis wstalam przed 8, popijam kawe i Was podczytuje polprzytomna.
Strasznie trudno mi sie rano rozbudzic, do poludnia sie chyba nie rozkrece przez ta pogode.

Z mezem porozmawialam- powiedzialam mu wszystko to co tu pisalam i ze powaznie sie zastanawiam nad sensem tego zwiazku bo nie czuje sie w nim tak jak bym chciala i nie chce sie ciagle martwic czy na jakas dupe nie poleci... Maz powiedzial ze nie mial pojecia ze tak moge odebrac udostepnienie tych filmikow, obiecal ze je usunie i sie to wiecej nie powtorzy. I ze nie po to sie tak staral przez te ponad pol roku by robic jakies glupoty, ze mnie kocha i nie ma zamiaru psuc tego jak miedzy nami jest. Dodal tez ze ostatnio mial gorszy okres ale postara sie jeszcze bardziej, zadba by mi bylo cudownie pod kazdym wzgledem i nie ma zamiaru mnie oddawac innemu facetowi :-p. No zobaczymy ;-).

Ech, musze zmykac bo mnie wolaja. Odezwe sie pozniej.

Pscólka - nie zawsze foteliki z bazą są bezpieczniejsze od tych bez bazy. Mój mąż się uparł na bazę przy pierwszym dziecku, ale po przestudiowaniu testów ADAC i kilku innych uznał, ze nie warto.
Nasz Antek w tym najmniejszym foteliku jezdził tylko 7m, bo wystawała mu juz głowa ^^.

reklama
hej babolki :-D
wszystkiego co dobre w dniu dzisiejszym i już zawsze!

Evcik - aż mi łezki poleciały... bardzo się cieszę że zdobyłaś się na tą rozmowę!
Pscółka - przejrzyj sobie plan porodu tutaj jest link do kreatora - może jak to zrobisz to nasuną Ci się różne pytania... Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku
Zozolka - ja też na początku zwariowałam z Iso-Fixem dużo czytałam i wygląda na to że faktycznie nie zawsze zwiększa to bezpieczenstwo, a trzeba mieć w samochodzie możliwość zamontowania fotelika w bazie, my tego nie mamy. Zdecydowałam się też na wózek Coletto wraz z ich fotelikiem (Marco Polo - czekam właśnie na dostawe) i zdaje się że można dokupić bazę Iso-Fix pytanie czy warto...

a ja się rano obudziłam a tu snieg... mróz... zima... brrrr
miłego dnia!

Do góry