reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witaj Pola!! Współczuje przejść ciążowych.. 4 pobyty w szpitalu!! Szok. Dużo. Trzymam kciuki żebyś wytrzymała jeszcze trochę.

Drugie pranie się właśnie skończyło prać. Ja kończę adresować listy co by faktury poszły do klientów i puszczam trzecią pralkę. Jutro i pojutrze będę prasować.

Dewolaje w lodówce czekają na porę obiadową :D.. Ja wcześniej nic nie zjem, bo jeszcze mnie trzyma poranne śniadanie.
Z małym myknę za chwile na dwór na spacer, bo fajnie słonko świeci. Wygrzebie tylko adidasy z szafki, bo w dresie zamierzam wybyć na dwór :D :p

reklama
Wiosna - ja w pierwszej ciąży z takim chamstwem spotkałam się 2 dni przed porodem - 4 dni przed Bożym Narodzeniem. Ostatni raz pojechałam z mężem do tesco zrobić maluśkie zakupy - pianka do włosów, krem i pampersy. Stanęłam w kasie z pierwszeństwem i zapytałam czy moge podejść na początek kolejki. Kasjerka od razu kazała przyjść na początek. A jakaś babka - 10 w kolejce - się zaczęła rzucać do mnie, że co to ma być, że jak ja tak mogę, że jej córka też jest w ciąży i stoi z nią, a ja się pcham. Córka tej babki miała owszem brzuch, ale taki ledwo, ledwo... do tego same stanęły w kolejce zamiast poprosić o przepuszczenie.. A miały cały wózek zapakowany po brzegi. Mój mąż nie wytrzymał i tak tą babkę zjechał. Normalnie by mi było głupio za męża, ale miał rację. Ja ledwo chodząca z trzema produktami, a ta uśmiechnięta gdzieś w 4mc z całym wózkiem.. Było widać, że tej ciężarówce było głupio za matkę. A taka awantura tam się później rozplątała jak odchodziliśmy. Babka cały czas walczyła z resztą kolejki "o prawa" swojej córki ^^.

Hejka! Dziś wiosennie więc aż żal nie wyjść na spacerek :tak:
pola witaj! Trzymamy kciuki żebyś jeszcze wytrwała troszkę :tak:
A ja się biorę za prasowanie :sorry2:

witam kobitki ja tez pewno ubiore sie i na balkon wyjde chwilke tez słoneczko swici a mi checi brska na wszystko znowu ale wezme kawusie i posiedze

hej ja już po wizycie ale to w odpowiednim watku

Witaj Pola, dzielna jesteś, juz teraz tak niewiele zostało, dasz radę

Smile to idzimy łeb w łeb z praniem tylko już nie mam gdzie wieszać, niby to takie małe , niepozorne a cała linka i suszarka zajęte

Phel ci lekarze to dziwni, i muszą tak stresować, masakra, mam nadziejęże to coś z powietrza i samo przejdzie, szkoda że nie macie tam jakiegoś fajnego lekarza, buziaki dla Alanka

u mnie chłopcy jednak dzisiaj w przedszkolu, Tomkowi wczoraj wypadł drugi ząb, rośnie mi chłopak rosnie.

Co do porodu to ja mam nadzieję że już tylko max 4 tyg do tego dzisiaj u gina jak mnie badał, troszkę zabolało i przez chwilę miałam taki powrót do porodu, dziwnie brzmi ale taki strach mnie ogarnął, :shocked2:

witam ciepło, u Nas w Krk równie piękna pogoda;-) rozumem prawa ciężarnych w kasach pierwszeństwa sama z takowego ostatnio skorzystałam , ale właśnie tylko dlatego, że jakaś inna pani ciężarna z załadowanym wózkiem po brzegi usiłowała mi wmówić, że na 100% jestem w mniej zaawansowanej ciąży niż ona:confused: wczoraj byłam w ciucholandzie na łowach i udało mi się powstrzymać od kupowania ubranek , a le wygrzebałam za to nosidełko , za które zapłaciłam 8zł i śpiworek za 16zł:-)

DSC00202.jpgDSC00200.jpgDSC00198.jpg

z tymi kolejkami to szkoda słow, ja się nie umiem wykłócić, jak dzisiaj czekałam do neurologa żeby sie zapisać to ledwo wydusiłam z faceta żeby mnie przepuscił bo ja tylko na chwilę, a miejsca oczywiście nikt nie ustąpił

cześć, Pola :-) ja też z tych leżących, ale na szczęście szpital mnie omija. Współczuję przejść!
ja dziś dalsze problemy hemoroidowe, za jakie grzechy takie cholerstwo?! pewnie większe przez tryb leżący.

reklama
Co do pchania się w kolejke, to mi w tesco kiedyś pan powiedział, że czasy komuny się skończyły :baffled: Więc mu odpowiedziałam, że z historii ma piatkę, natomiast z języka polskiego lufa, bo własnie stanął w kolejce z przeznaczeniem dla kobiet cięzarnych, to burknął na mojego męża, że się mną wysługuje aby nie stać w kolejce :-D
Hania, super zdobycze :happy2:

Pola, współczuję pobytów w szpitalu:szok: a gdzie zamierzasz rodzić? bo czytałam, że jesteś z Wrocka :happy2:

A ja wczoraj sobie licytowałam szmaty, jak się rozszalałam z aukcjami, to wyszło mi 150 zł :szok: i się modliłam aby mnie przebili :-D tak tez się stało, wylicytowałam tylko takie o cuda:
MYSZKA MINIE@KUBUS@DISNEY@62 (3062294210) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
DISNEY@MAŁA KSIĘŻNICZKA@62 (3061139156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeszcze dziś dwie licytacje u tego sprzedającego się kończą i chciałabym je wygrać, wtedy przesyłka się zgubi ;-):-D

Do góry