reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja przechodziłam wersje poronną różyczki. Tak bywa po szczepieniach, że się choruje ale nie książkowo...może jeszcze coś innego trzymam kciuki za wizytę oby coś wyjaśniła...

hmmm wózka jeszcze nie mamy...tzn stoi x-lander spacerówka na balkonie po owijany foliami i nie wiem czym jeszcze bo przez kartony nie ma w domu miejsca :-( opada mu rączka...:[ zanim wyslemy to do serwisu to ja nie wiem....od szwagra weźmiemy tako...tylko jak to odkazić o_O po dziecku z gronkowcem :/

reklama
Dotkass wytrzymaj jeszcze trochę z małą, podtucz ją w brzuszku, trzymam kciuki

Phel jak Alan?, kciuki za dzisiejsze usg

U mnie chłopcy zostali jeszcze w domu, Tomka moze jutro poślę ale Antek ma jeszcze katar więc niech siedzi w domu

pozdrawiam w ten słoneczny dzień

Witam się i ja

Zdrówka wszystkim życzę i dzieciaczkom i mamusiom.
Dziewczyny, które są w szpitalu - &&&& żeby jeszcze dzieciaczki pomieszkały w brzuszkach.

majra - co u Was? Jak mały sobie radzi?
phelania - i co z synkiem?

Ja torbę mam spakowaną w 80%. Teraz czeka mnie przemeblowanie i malowanie salonu i pokoju. I zakup mebli dla najstarszej córki. Podobają mi się Meblik mustang ale cena chyba z kosmosu :/ Muszę jechać do salonu na żywo obejrzeć. Ewentualnie z ikei seria Hemnes lub abra system legoo ale to już ostateczność...
Wózek mam jeszcze niewyprany i czekam na ciepełko bo się za niego wziąć. Jeszcze kupię fotelik bujaczek bo przy Marku sprawdził się rewelacyjnie tyle, że odsprzedałam go bo już myślałam, że się nie przyda :-D.

I mamy problem z wyborem imienia :/

dzień dobry :-)

już po śniadanku... mniam :happy2:
zaraz zamawiam wózek....
chociaż wciąż się waham... ja tak mam - wszystko super dopóki nie trzeba zrobić przelewu bo jak trzeba to się zaczyna... wąż w kieszeni... :-D

anila :-D mam podobnie, zaraz włącza mi się przelicznik, ale wózek już zamówiony więc czekam.

A w ogóle witam się po weekendzie.
U mnie noc nieciekawa, brzuch się napinał całą noc, do tego kłucie w lewej pachwinie, ok 1-szej trochę zelżało, nastepnie dopiero ok. 6-tej jakby odpuściło, ale mała się mało rusza i zastanawiam się czy te bóle mogą być spowodowane tym, że Pyza źle się ułożyła, bo leży gdzie indziej niż zwykle, czy coś gorszego ? Dziś wzięłam nospę i póki co mam mało tego twardnienia.

Witajcie,
Bishopko, spokojnie, na pewno wszystko jest ok. Kłucie w pachwinie też miałam, chyba to miednica się przygotowywuje do coraz bliższego porodu. A mała się mało rusza bo może już mieć bardzo mało miejsca i pod koniec ciąży właśnie tak jest, dziecko mniej ruchliwe, a matka w większym stresie, bo przecież ciągle się ruszało. Teraz to będzie takie przeciąganie się w brzuszku. Ale jak Cię coś niepokoi to dzwoń do swojego lekarza :tak: Poza tym zbliża się już wielkimi krokami Twój termin, więc wiesz... Będzie dobrze :tak:

A ja kurcze mam bóle krzyżowe, nie jakieś ciężkie, ale zauważalne. Na szczęście nie ma ich w równych odstępach czasu, bo chyba nie wiem co bym zrobiła, tym bardziej że nie mam ani nospy, ani telefonu ani nic. Z Filipem żadnych przepowiadających nie miałam.

Witam :)
dziewczyny pakuje torbe do szpitala i zauważyłam że nie mam koszuli. Jakąś ma mi siostra przynieś ale podobno potrzebne są 2. Jakie koszule kupiłyście? pomocy nie wiem co wybrać.

Anetko, dziekuję. Teraz mi już lepiej, zresztą sama nie wiem, czy brzuch mi się napina, czy to mała się wypycha i to powoduje takie uczucie, najważniejsze, że w pachwinach juz nie boli. Jak się powtórzy, to zadzwonię do gina i zapytam. Oby tylko do 17-tego wytrzymać :-D Może za bardzo się tym martwię i wywołam wilka z lasu ??:-D:-D:-D Bóle krzyzowe, czytałam, najczęściej spowodowane są uciskiem macicy na jakis tam nerw, jeśli oczywiście nie są to silne bóle.
Ach....mamy się z tymi bólami, aby do porodu :-)
Anezram, ja mam takie z rozpięciami po boku do karmienia, podobne do tych z tej aukcji KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA DO KARMIENIA ROZMIARY: S/M (3057238250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , tylko ja kupowałam w sklepie, bo wolałam zmierzyć.

Dzień dobry po weekendzie :-) piękna pogoda, żyć się chce, trudno, że muszę leżeć ;-)
Phelania - i jak synek?
Tasia - moje kondolencje…
Anezram - ja już przy synku kupiłam 2 takie: KOPERTOWE KOSZULE NOCNE.KARMIENIE,CIĄŻA.KOLOR/XL (3044316605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. rok intensywnego karmienia nocnego, potem kolejne 2 lata spania już bez karmienia, a dalej wyglądają prawie jak nowe i będę używać przy córce niedługo. Polecam w 100%. Ładne i całkiem kobiece (tylko ja mam kolory z innej serii), nie jak niektóre wory do karmienia ;-)

U nas noce tragiczne. Synek budzi się z jakimiś koszmarami po dobre kilka razy i wymaga uspokajania przez mamę :dry: w naszym łóżku też się budzi, no i wierci. Coś nie widzę tej dwójki lada dzień! :cool:

reklama
Do góry