reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Piękna pogoda, wyszliśmy na spacer i mój szogun nawet ładnie szedł sam. 1,5h nas nie było, jak dla nas to sporo :tak: No ale w domu dał popis takiego buntu, bo chciał do dziecka, że szok. No za pięknie nie może być, haha.

Witam :)
dziewczyny pakuje torbe do szpitala i zauważyłam że nie mam koszuli. Jakąś ma mi siostra przynieś ale podobno potrzebne są 2. Jakie koszule kupiłyście? pomocy nie wiem co wybrać.
Nawet i 3 by się przydały, bo np. ja nastawiam się, że jednak często będę ją brudzić. A co do koszuli, to moja współlokatorka z pokoju nie miała żadnej, a zwykłą koszulkę swojego partnera.

Anetko, dziekuję. Teraz mi już lepiej, zresztą sama nie wiem, czy brzuch mi się napina, czy to mała się wypycha i to powoduje takie uczucie, najważniejsze, że w pachwinach juz nie boli. Jak się powtórzy, to zadzwonię do gina i zapytam. Oby tylko do 17-tego wytrzymać :-D Może za bardzo się tym martwię i wywołam wilka z lasu ??:-D:-D:-D Bóle krzyzowe, czytałam, najczęściej spowodowane są uciskiem macicy na jakis tam nerw, jeśli oczywiście nie są to silne bóle.
Ach....mamy się z tymi bólami, aby do porodu :-)

Ano niestety się mamy. Takie "wypychanie się" to i ja mam i też się zastanawiam czy to Fasolina, czy może twardnienie brzuszka.

reklama
U nas noce tragiczne. Synek budzi się z jakimiś koszmarami po dobre kilka razy i wymaga uspokajania przez mamę :dry: w naszym łóżku też się budzi, no i wierci. Coś nie widzę tej dwójki lada dzień! :cool:

u mnie podobnie. Mały budzi się raz z wielkim płaczem i musi chwila minąć zanim się uspokoi. Wiążę to też z 5-kami które naraz wychodzą... Ale może to koszmary? ...

Ja mam 4 koszule z doświadczenia wolałam się zabezpieczyć, bardzo możliwe, że się będą brudzić :tak:;-)

No to spakowałam torbe do szpitala i torbe dla mnie i mełego na wyjscie, napisałam se karteczki co do ktorej torby jeszzce trzeba dolozyc..

W sobote dziwnych bolesci dostałam to chyba te skurcze przepowiadajace , ale spokojnie przeszły :) przypomniało mi sie jak to wyglada hahah

ktos mi cos wyjasni widzialam gratulacje dla dottkass ale z tego co wyczytałam jest na obserwacji i ze maja ja do domu moze wypuscic jeszcze..czytac ze zrozumieniem nie umiem juz na oczy mi padło czy o co camman? hehehehe

Ostatnia edycja:
Co za niespodzianka :-)

Ja spakowałam 3 koszule, 2 takie brzydsze na poród. Inne wyprane i poskładane czekają na zapas. Jak coś to mąż dowiezie.

Pogoda przepiękna, niech już tak będzie. Zima a sio ;-)

To już druga kwietniówka rozpakowana wcześniej... Kurcze. Zaczynam się bać kolejnych tygodni ;)

Anzeram - ja mam dwie koszule i trzy piżamy. Po pierwszym porodzie spędziłam 10 dni w szpitalu, więc wole teraz być przygotowana.

Ja nadal nie mam kapci.. za to mam nową walizkę :D

Wzięłam się dzisiaj za wielkie porządki. Jutro zamierzam poprać ciuszki. Poprzeglądałam dzisiaj wszystko i poukładałam rozmiarami. Od razu odłożyłam grube, polarowe dresiki w rozm. 62 i 68. Pewnie się nie przydadzą ;). Nie mam praktycznie żadnych bodziaków z krótkim rękawkiem po Antku. Skubaniec w lato już samodzielnie siedział, więc w t-shirty go ubierałam. Kupiłam teraz z 5 szt, ale to raczej maluśko.

reklama
Oj, zaczyna się u nas dziać. Już kolejna kwietniówka rozpakowana. A wydawało się, że to jeszcze daleko.... oj, muszę się i ja trochę wziąć za przygotowania. Mam plany mam że za 1,5 - 2 tygodnie ruszam z praniem, prasowaniem i szykowaniem toreb. Tak żeby na równy m-c przed terminem wszystko było gotowe.
Tez muszę spytać ginka o bóle w pachwinach.

Anerazm -ja mam taka koszulę Koszula karmienia ciąża Mama LILI L/40 Fiolet (2908806557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i taką Koszula ALLES Mama RENE ciąża i karmienie r. 36/S (3031446767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a na sam poród kupiłam taką gorszą Koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia L / XL (2977314068) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i szlafroczek Reserved - U9247

Do góry