reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

NIemogłam ani tego pranatalu ani prebalenu, okropnie mi dokuczał ukł. pokarmowy bo tam czonsek :-(
Pchla_Szachrajka myślę cho chodzi i późniejsze ciąże....nie martw sie na zapas...tylko potem zadzwoń gdzie mozesz i dowiedz sie co oni mają dostępnego na rynku....

reklama
mnie też już piersi w zasadzie nie bolą, i też świruje że coś nie tak, ale za to boli mnie głowa wieczorami i zasypiam między 20 a 21, poza tym mam straszne niestrawności, jak zjem coś to mnie żołądek boli i robi się niedobrze

przytulam wszystkie chore dzieciaki i zakatarzone mamusie

Cześć Dziewczyny
Chetnie do Was dołaczę :-)
Termin mam na 2 kwietnia, nie wiem czy uda mi się cały ten wątek przeczytać od początku :-)
Wczoraj byłam na usg, jak ogarnę wrzucanie zdjec pochwalę się.

A co do chorób dziś od rana moja córa (2,5 roku) chodzi z gilem do pasa, ma załzawione oczy, płacze i powtarza że się bardzo źle czuje. Własnie siedzę w necie i szukam dobrego/sprawdzonego nebulizatora, już rok temu przymierzałam się do kupna, szkoda że tego nie zrobiłam.
Pozdrawiam Waszystkie mamuski :-)

witaj skittles :-) i dużo zdrówka dla córci.

jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości to piersi bolą i są troszkę większe co mnie akurat cieszy ;-)
no i spanie...non stop bym spała...i bardzo szybko się męczę i bardzo szybko można mnie wyprowadzić z równowagi
mdłości brak.
i zaczęłam jeść słodycze na które jeszcze tydzień temu nie mogłam patrzeć.

Miłej niedzieli dziewczyny :-)

skittles Witaj, zapraszamy do pisania ;-)

Zdrówka dla wszystkich chorych mamuś i maluchów! Któraś z Was napisała o rosołku- mi mama zrobiła i będę dzisiaj wcinać bo apetyt z każdym dniem wzrasta.

Miłej niedzieli. ;-)

witaj skittles :-) i dużo zdrówka dla córci.

jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości to piersi bolą i są troszkę większe co mnie akurat cieszy ;-)
no i spanie...non stop bym spała...i bardzo szybko się męczę i bardzo szybko można mnie wyprowadzić z równowagi
mdłości brak.
i zaczęłam jeść słodycze na które jeszcze tydzień temu nie mogłam patrzeć.

Miłej niedzieli dziewczyny :-)

w 8 tyg mialam tak samo ze spaniem, a teraz jest juz coraz lepiej...mam jakby wiecej energii. Kurcze dziwna ta ciaza:) Zaczynam to lubic:)

Witam w leniwą (u mnie przynajmniej) niedzielę :)

Ja się też dziś obudziłam z bolącym migdałkiem, mam tylko nadzieję że się nie skończy na jakiejś anginie, bo zazwyczaj tak to u mnie wygląda :( Póki co piję hektolitry herbaty z miodem, cytryną i imbirem i jutro zamierzam kupić sobie sok z czarnego bzu:-)
Co do tych soków oglądałam ostatnio jakiś program w telewizji o tym co w nich jest i masakra!!!! Zawsze staram się zwracać uwagę na skład, bo w tych malinowych to prawie sam syrop glukozowy i sok z aronii a malin to 0,5% (herbapol chyba właśnie taki skład ma) a do tego całe mnóstwo dodatków E 'ileś tam', więc takie soczki najlepiej w sklepach ze zdrową żywnością kupować.

Ja z dolegliwości ciążowych to wciąż mam bolące piersi, rozdrażnienie, ale na szczęście już nie wymiotuję (i mam nadzieję że tak zostanie) tylko mdłości, ale powoli już zaczynam jeść :-)

Pchełka nie pamiętam gdzie, ale gdzieś przeczytałam o tym, że w ciąży nie wolno brać długich gorących kąpieli ( nawet lekarz mi zabronił), natomiast można moczyć nogi. Chodzi o to żeby nie podnosić temp ciała, a przy moczeniu stóp nie ma takiego zagrożenia.

Witam :tak:

Ciagle was czytam ale czasu brak (czemu doba nie trwa 24h?) by sie udzielac.

Poza tym mam ostatnio takiego doła że szok- wiem ze to okropne ale nie umiem sie cieszyc ta ciaza :zawstydzona/y::-(, w ogole jakas mega deprecha.
Pewnie to dlatego ze z mezem mi sie tak sobie uklada, nic mi nie pomaga, nie wspiera i kompletnie nie rozumie. Czesto sie klocimy. Ech. Hormony mi nie pomagaja :wściekła/y:

Co do samopoczucia to u mnie nadal sennosc, piersi lekko bola (sporo urosly co mnie akurat cieszy), od wczoraj bol glowy.
Nadal mam niechec do niektorych potraw ale juz mnie nie mdli.

Moja corcia mlodsza tez od nocy zakatarzona i kaszle :dry:. Bidulka.
Oby starsza sie trzymala bo bedzie miala znowu w przedszkolu przerwe.

Pozdrowionka

reklama
czesc dziewczynki nadrobrie was jutro rano i odpisze kazdej:) bo dzis nie mam czasu chcialam sie tylko przywitac i pokazac ze o was nie zapomnialam hehe:)))

mam pytanko do doris bo szukalam twojej wiadomosci ale nie moge znalesc...widzialas swoja kruszynke na usg???

i jeszcze jedno pytanie mam... mam dzis dziwne uczucie ....ciezkosci w pochwie.. takie ciagniecie rozciaganie nie wiem jak to opisac... miala tak ktoras??? denerwuje mnie to strasznie dzis.....

Do góry