reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

miomao a występują u Ciebie jakieś stany zapalne, albo masz problemy z zaparciami, albo trudności z oddaniem moczu???
Bo uwierz mi wypadająca macica to poważna sprawa, ja byłam przy takiej operacji u 85 letniej kobiety i to nie wyglądało na mały gruczoł:no:
...może coś w rodzaju torbieli, powstające przy wysiłku???
na pewno udaj się wcześniej do lekarza, lepiej niech to zbada...:tak:

Phel
Alanek się boi zniszczyć nowe buciki??? :-D super że idziesz na 3d, trzymam kciuki!!!
Ja też się będę umawiała, piernicze nie czekam aż ktoś mnie wyśle!!!:angry:

Beti ale Ci dobrze, ja nie mam głowy do prezentów, u mnie święta są ostatnio dziwne!!!:baffled:

reklama
ankzoc, jak będziecie jechać w góry to po drodze zapraszam na herbatkę ;-):-)

miomaoo, zgaga...oj współczuję, ja miałam w obydwu ciążach, właśnie teraz mi dokucza, nic taki mój urok, że Niunia wysoko, a cycki wielkie i naciskają...męczy mnie strasznie, najbardziej w nocy...mleko pomagało na początku, woda też, migdały czasem na króko...jedno co pomaga mi zasnąć to dwie wielkie poduszki, żebym mogła zasnąć w pozycji półsiedzącej :dry:, co do tego co zauważyłaś...to gdzie dokładnie? głębiej, płyciej? wsadzałaś palec i wyczułaś? może wyczułaś szyjkę macicy...a jeśli Cię to niepokoi to jak dziewczyny piszą jedź do szpitala :tak:

beti, gratuluję zakupów :-)

kurcze dziewczyny ja to już sapie jak stary parowóz...masakra, zgaga wieczorem nie daje mi żyć, nie mówię o zakładaniu butów, czy puchnięciu nóg...wrrrrr

dobrej nocki życzę Wam kochane i przede wszystkim spokojnej

Jeżeli chodzi o wypróżnianie to żadnych problemów. Nie mam też żadnych problemów przy oddawaniu moczu ani nic. Nic mnie nie boli. Tak siedziałam i myślałam i może to przez to, że wstrzymuje mocz, albo za bardzo się męczę, może jest duży nacisk, bo dziecko i macica rośnie, a moja dzidzia praktycznie cały czas jest na dole i naciska mi na pęcherz i wgl. Jak miałam USG to facet też badał mi macice i był wszystko dobrze, żadnych przeciwwskazań, wszystko na swoim miejscu. Nie mam pojęcia. Jeżeli się coś zmieni to pójdę do lekarza szybciej, ale jutro i w niedziele nie mogę, bo mam niestety inne plany, których też niestety nie mogę przełożyć. ;( Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, jak by miało być źle to dawno już by było. Ważne, że mała się rusza i z nią wszystko dobrze :) Rośnie zdrowo :) Przesuwa się pomalutku ku górze razem z macicą :)

czesc dziewuszki, ja na chwile, malej dzis wyprawiamy urodzinki, ale ja jestem nie do zycia.... jakas wirusowka mnie dopadla.... :-( czuje sie okropnie, ale wazne ze nie mam goraczki, oby wytrwac do konca dnia i bedzie luzik :-) jeszcze tylko pieczone musze zrobic i dodatki, ciasta kupuje bo nie mam sily robic, trudno.... ale przynajmniej mala bedzie miala frajde :-D

miomaoo moze by tak jak piszesz zapalenie gruczołu Bartholina. oczywiście lepiej żeby zobaczył to lekarz albo położna...nie daj sie spławić. powinni to naciąć zeby zeszła ropa a ropę powinni dac na posiew żeby sprawdzic czy to zapalenie powstało w skutek dzialania jakichś bakterii czy mechanicznego zablokowania...ekspertem nie jestm, tak na logike biorąc z minimalnej wiedzy pracowej...nie obstawiala bym macicy. tylko skonsultuj i nie daj sie spławić jak to w UK lubią robić.

Witam sobotnio,

czekam, aż R wróci z pracy i jedziemy na zakupy, bo w lodówce pusto :sorry2: a później? sama nie wiem wylegiwać się będę, a co :-p

myszka, zdrówka kochana i udanej imprezy urodzinowej, życzeń jeszcze nie składam, bo widzę po suwaczku, że na nie jeszcze czas ;-):-)

chyba udało mi się przekonać R co do żywej choinki...ja sobie nie wybobrażam świąt bez żywej choinki, tzn są lata kiedy mieliśmy, jak mieliśmy młodego kota, jak Ami była Mała i raczkowała...albo jak wyjeżdżaliśmy na całe święta...teraz nie odpuszczę ;-)

miłego weekendu

Witam Piękne;P

U nas znów pięknie śnieżno-biało ahhhh ale zapewne na gwiazdke przyjdzie odwilz jak co roku:no:

Młody sie bawi zabawkami a ja pije kaweczke z mleczkiem:p Dam mu sniadanko i wyjdziemy na spacer musimy wykupic 10 opak. mleka Nutramigen 2 dobrze ze sa 3.20 za szt hihihihi.:-) Jezszcze pewnie do was sie odezwe w poludnie;) przed wizyta:)

Dotkass- sssuper ze M sie zgodzil ja to sobie nie wyobrazam Świat bez zapachu choinki ,musiy byc w domu choc malutka:)

myszka - mnie czeka imprezka za tydzie Roczek młodegO:)

Witam weekendowo:-) uwielbiam to uczucie!!!

U mnie mega zima, i mróz na maxa...Wczoraj wczoraj wieczorem odpalam auto, wycieraczki i nic nie widzę...kurna szyby mi od środka zamarzły, 15 min czekania aż się rozgrzeją i po 2h to samo hahah:-D jakaś masakra!!!

Phel ale mi narobiłaś ochoty na kawusie ;-) zaraz idę zrobić!!! Przyjemnego spacerku!
Myszka udanej imprezki urodzinowej, będzie wesoło :)
Dotkass super że będzie żywa choinka, w sumie duża różnica, zapach, kolor mmm ja też uwielbiam... W tym roku troszkę oszczędności więc z kaukaską jodłą damy sobie spokój...
Ja mam lodówe zaopatrzoną mój K o to zadbał przed wyjazdem...on zresztą robi zakupy do domu :-D

Miłego dnia, popołudnia, wieczorku w przyjemnej atmosferze :)

reklama
Witajcie,

Podczytalam co u Was i zmykam za chwile.
Wczorajszy wypad na saneczki udal sie super- dawno nie mialam takiej frajdy z tego ze snieg spadl- cudownie bylo widziec radosc dzieci.
Dzis planujemy powtorke i cieszylabym sie bardzo ale mnie cos rozklada chyba :dry:, sil do czegokolwiek brak- wczoraj o 18 marzylam o snie a dzis ledwo wstalam i mam ochote sie kimnąć. Gardlo mi lapie i nie wiem co moge brac. Glowa cmi, ech.
Mam nadzieje ze wydobrzeje bo jeszcze sporo rzeczy mam w planach przed swietami a dni uciekaja. W tym roku pierwszy raz bede sama swieta przygotowywac i az sie boje :rofl2:.

Wszystkie Kwietnioweczki ktorym cos dolega mocno sciskam.

Do góry