reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

hej dziewczynki,

ja już zaliczyłam kąpiel w baseniku, ale starałam nie siedzieć za długo na słońcu, dziś straszny upał, mój R i Amelcia padli, zaraz i ja do nich dołączę na drzemkę nr 2 w dniu dzisiejszym (jedna już zaliczona po śniadaniu :-D)

Ewa, wydaje mi się, że karmienie piersią nie powinno stanowić problemu podczas ciąży, nie wiem jak w późniejszych m-cach, bo jak wiadomo sutki są na tyle wrażliwe, że poprzez podrażnianie ich można wywołać przedwczesne skórcze, ale to już chyba zależy od kobiety- najlepiej będzie jak zapytasz lekarza :tak: szczerze to radziłabym powoli odstawiać, bo możesz mieć później problem jak urodzi się maluszek, nie tyle z karmieniem, co zazdrością o pierś :tak:

Lena, a o ile Ci spadła??? może nie znacznie? nie stresuj się to najgorsze co możesz teraz robić ;-)

Co doobjawów ciążowych, to senność, zgaga (która niestety też mi w pierwszej ciąży psuła lekko humor), ciężkie i mega bolące piersi, lekko boląca macica...w dni implantacji miałam potworne mdłości, wieczorem i w nocy czasem jeszcze miewam, wpierwszej ciąży też od początku wiedziałam, że będzie dziewczynka, zresztą jak się staraliśmy to staraliśmy się konkretnie o Amelkę (bez obserwacji cyklu, więc super, że nam się udało) teraz też wolelibyśmy dziewczynkę, ale co Bóg da z tego będziemy się cieszyć, najważniejsze by zdrowe Maleństwo było :-)

A w ciaży są jeszcze fajniejsze doznania haha.Znam to z poprzedniej ciąży :D

Zgadzam się, ja w ostatnim trymestrze to mogłam non-stop bez przerwy ;-):-D

Laluś, szansa zawsze jest jeśli kochasz się bez zabiezpieczenia, ale czy jesteś w ciąży żadna z nas Ci tego nie powie...poczekaj na termin @ i testuj wtedy będziesz miała 99,9 % pewność, a najlepiej jeśli się staracie zacznij prowadzić obserwacje, będzie Ci wtedy łatwiej ustalić kiedy dokładnie wypadają Ci dni płodne i mniej więcej owulacja (polecam Obserwacja cyklu - enpr.pl )
miłego dnia i gratuluję nowym kwietnióweczkom :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zazdroszczę wam tych basenów i zalewów... U nas strasznie pada więc zmuszeni jesteśmy siedzieć w domu..

Dotkass tu na moim wykresiku wszystko widać Obserwacja cyklu - enpr.pl z tym, że dzisiaj tempka wróciła do góry, a na teście kreseczka tłuściutka :)
To ja chyba muszę nastawić się na chłopca i wtedy będzie dziewczynka:-D

EWA 30 z doświadczenia wiem, że raczej maluch urodzi się trochę wcześniej. Synek przyszedł na świat 2 tyg. przed terminem. Do lekarza pójdę po terminie @ (której MA NIE BYĆ) i zapytam o przytulanka.
Ja na basenie byłam wczoraj i wymoczyłam się w jacuzzi :) Kusiła mnie sauna ale podobno w ciąży nie powinno się z niej korzystać.
Lena_no :-D Ja bardzo chciałabym miec córeczkę ale z synka też się będę cieszyć. Najważniejsze, by maluszek był zdrowy :tak:
Dotkass ja jeszcze nie odczuwam dużej senności choć zauważyłam spadek energii, a dzisiejszy upał wprost mnie wykańcza:wściekła/y:

hej, podczytuje was caly czas :))
ale zaraz lecimy na wesele wiec odezwe sie po weekendzie pewnie ;))

a ja tez prowadziłam wykres na enpr.pl ale w tym szczesliwy cyklu odpuściłam mierzenie tempki :))

Witam nowe kwietniowki :))
udanego weekendu i nie napiszcie za duzo zebym zdazyła was nadrobić :D

a co do objawów to ja nie mam :p bolą minie tylko plecy, czasem mam zgage jak w pierwszej ciąży
a tak to nic i jeszcze na początku bolał mnie brzuch jak na okres :pP

dobra spadam bo zaraz nie zdazymy na impreze :D

U mnie siusianie i nic po za tym :tak: i oby tak zostało bo w poprzedniej ciąży miałam cały czas mdłości :shocked2:.
I ja uciekam bo już spakowane autko i tylko jeszcze wszytko po zamykam i Ruciane Nida witajcie :-).
Do jutra wieczora :tak:

Julianka a w jakim wieku jest Twój synek?
Dotkass o tak z testami to ja zaszalałam :D Mój mąż tylko oczami przewracał jak zamawiałam je na necie :D Pytał dlaczego jeden nie wystarczy :D Wykresik masz super! Taki czytelny.
krolewnazmarcepna udanej zabawy na weselichu!

U mnie narazie mało objawów, ale w poprzedniej ciąży rozkręciły się dopiero później więc nie narzekam;-)

krówewna udanej zabawy weselnej

Neli, miłego wypadu na mazury

Lena, ja w sumie w pierwszej ciąży też dopiero koło 5 tygodnia zaczęłam mieć jakiekolwiek objawy (lekkie mdłości, ale bez wymiotów)...a i jedno co teraz też miałam od razu po implantacji w sumie to swędzące cycochy, z tym, że wtedy nawet nie wiedziałam, że tą implantację miałam :-D... a co do wykresu, to ten tak jest czytelny, ale wcześniejsze...spójrz na mój pierwszy z lutego bezowulacyjny i pierwszy, który obserwowałam, więc kosmiczny na na maxa :confused2:

Dotkass faktyczni w lutym to niezłego zygzaka miałaś:-)
ja w poprzedniej ciąży mdłości zaczęłam mieć dopiero w 16 tyg:confused: takie konknretne... wymiotowałam przez 2 miesiące.
Tym razem też miałam plamienie implantacyjne, ale w I ciąży go nie miałam..

reklama
Tym razem też miałam plamienie implantacyjne, ale w I ciąży go nie miałam..

ja w pierwszej też nie, chyba, że nie skojarzyłam tego w ten sposób, bo w sumie staraliśmy się pół roku i w tym cyklu, w którym zaszłam odpuściłam i przestałam się w siebie wsłuchiwać, dodatkowo urlop :tak:

Do góry