reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

z tymi chorobami to różnie jest w tych przedszkolach u mnie jak Filip zaraził się ospą to dopiero mi o tym panie w przedszkolu powiedziały jak go odbierałam że dziecko ma gorączkę i chrosty, a dobrze wiedziały że zawsze ktoś w domu jest i dziecko by odebrał, tak sobie pomyślałam że chyba specjalnie zwlekały żeby więcej dzieci się zaraziło a one miały mniej pracy.:no:

reklama
I mnie też w końcu zmogło choróbsko - wróciłam od pani doktor z przykazem dwa tygodnie w domu i to kategorycznie leżeć w łóżku, a nie gonić po domu! Ciekawe ile wytrzymam :)

A za oknem prawdziwa śnieżyca! Mam nadzieję, że chociaż trochę takiej pogody na Boże Narodzenie zostanie....

królewna u nas tak samo :-) grube płatki lecą z nieba :-D:-D

a mój Młody bez kozaków..pewnie jutro dopiero "przyjdą"

my na szczęście mamy :p ale jak cos to z zeszłego roku byłyby na styk :p
ale sie teraz rozsypało strasznie ;O

asia25: a ospą to sie chyba mozna zarazić zanim się zaczną te wykwity, bo jak są chrostki to juz chyba dziecko nie zaraza , moze po prostu poźniej to zauwazyły :p

my jeszcze dzis do pepco skoczymy, musze w koncu gdzies kupić małej DOBRE ROZMIAROWO rajstopy bo juz nie ma w czym chodzic ;[;[
tak samo w smyku raz opakowania były podmienione i leżą ze 3 sztuyki za duzych rajstop w szufladzie... ja mam coś pecha ostatnio do tych rajstop :p

Pianka - a kiedy jest to rozchodzenie miednicy, bo nie chcę spanikować:-D, lepiej wiedzieć z wyprzedzeniem

Shy - ja polski czosnek w Auchan kupowałam

Ewafoto- to ja chyba w innej części Wawy, bo tutaj i bałwany i sam śnieg leży równo i nic nie spływa;-) Byłam właśnie na nordicu, bo musiałam zwolnienie do firmy wysłać, a moja ulica aktualnie wyłączona z ruchu autobusowego - i kurna kocham nordic zimą, jest magicznie. Oczywiście teraz robię 1/4 trasy i w takim tempie, że mnie kobieta z wózkiem wyprzedziła:-D, ale co tam

Kruczka - cieszę się razem z Tobą, super z tą umową:-), przynajmniej o to nie musisz się teraz martwić. Ja też już powoli robię się taka mamusiowa, zwłaszcza po tym jak zobaczyłam moją chudzinkę na USG 3d:tak:

Ja już kupiłam maść majerankową - dla mojego M - może mi przestanie w nocy chrapać:-D

krolwenazmarcepana - z dzieciakami to nigdy nie wiadomo, mój autystyczny siostrzeniec ma nadwrazliwość słuchową, a terapia polega na słuchaniu 10 min przez słuchawki specjalnej muzyki i o dziwo siedzi grzecznie i słucha, a wierz mi on to też żywe srebro:-D, no i nie da się z nim porozumieć

dokładnie ospa chyba najbardziej zaraża jak jej jeszcze nie widać.

Najlepszy kolega mojego Filipa miał ospę w lipcu a mój Fifi się nie zaraził...w sumie to trochę żałowałam że go to ominęło. Byłoby z głowy!

Ella, super, że nic nie wyszło :tak::-)

krolewna
ślicznie śnieży

a ospą zarażasz się nawet do 14 dni przed pojawieniem się jakichkolwiek objawów, więc dziecko chodzi z wirusem około 14 dni i dopiero pojawia się temp. i wyskakują krostki :tak: i zaraża dopóki nie odpadnie ostatni strupek...

sorry za niebieskiego ale Ami prosiła, żebym wstawiła :cool:

ale mam fazę na miód, zjadłam przed chwilą 2,5 kanapki z miodem i jeszcze do mnie woła z kuchni :-p

reklama
pscółka nie pamiętam już dokładnie ale mi się zaczęło jakoś na pewno grubo po 20 tyg ;) i zawsze było do męża: ,,siku mi się chce'' - ,,to idź'' - ,,poczekaj niech mi noga wskoczy'' :D mam nadzieję że teraz to nas ominie szerokim łukiem ;)
Kruczka gratuluję umowy! teraz możesz mieć spokojną głowę :)
Shy u nas polski czosnek też tylko na bazarku, albo w dobrym warzywniaku
A u mnie 9 st, śniegu zero, piękne słońce.. :)

Do góry