reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hej kochane

dot dobrze że chociaż na chwilę lepiej, oby potrwało ^^

słuchajcie!!! ważna rzecz z moich pobytów w szpitalu, niczego mi tak nie brakowało jak.... sztućców! byłam w 3 różnych szpitalach tu w okolicy i wszędzie trzeba było mieć swoje, jak się zapomni to kicha bo nawet masełko w kostce no trochę doopa trzeba pożyczać od innych nóż :-p

to jest racja z tym pakowaniem, ja też jestem tak jakby trochę spakowana.. prawda jest taka że nie daj boże coś wyskoczy, to się jest w takim amoku i panice że bieda myśli uspokoić na tyle żeby racjonalnie popakować co trza.. poza tym rzeczy lubią się nie znajdować wtedy kiedy muszą :-D

poza tym ja mam nauczkę, bo jak raz mąż miał mi dowieść bieliznę to takie fikuśne stringi powybierał że myślałam że go zastrzęlę :-D

miłego dnia, mykam z Młodym na kreatywną krainę malucha, do później

reklama
Cześć.

Ja tam nie wiem czy tyję, nie czuję tego po sobie, a nie mam tu wagi, ale wizyta we wtorek to się dowiem. No ale też mi się wydaję, że teraz lepiej mniej bo III trymestr pewnie nas zaskoczy i nas przybędzie znacznie.

Słyszałam, że dziś już śnieg w Polsce pada, u mnie na razie słońce, ale nadciągają chmury.... a przecież do 11 listopada zamawiałam słońce.

Ależ miałam okropną noc, nie wiem co to było bo teraz jest lepiej, ale strasznie bolał mnie jakby bok, a właściwie dół pleców i brzuch w tym samym miejscu. Budziłam się co chwilę, łzy mi same leciały z bólu,nie mogłam się poruszyć, a musiałam się podnieść, pochodzić na chwilę było lepiej, zasypiałam i do następnej pobudki, dopiero koło 4 udało mi się zasnąć i pospać do 7. Powiem Wam, że masakra, tym bardziej, że przestraszyłam się, że to mogą być nerki, bo mi badania moczu kiepsko wychodziły.

Hejka :-) Ależ sobie dziś pospałam,jak nigdy...;-) U mnie tez za oknem piękna pogoda, słoneczko i niebieskie niebo... I choć wiem ze to tylko złudzenie(termometr pokazuje 2c brr) to i tak humor jakby lepszy... :-) Zresztą dziś piątek, i będę miała całą rodzinkę w komplecie, więc trzeba się cieszyć... :-D

Dziewczynki wy się martwicie że za mało przytyłyście, a ja wręcz przeciwnie bo przybrało mi się już 8 kg i to naprawdę nie wiele jedząc(nie mam zupełnie apetytu) Tak wiec mój plan że przytyję tylko do 12 kg raczej obróci się wniwecz... :baffled: no cóż nie zawsze jest tak, jakby się chciało... :-)

Miłego dnia...

hej Dziewczyny, u mnie jak zwykle dobry humor, ja nie wiem mnie te skoki hormonalne i nastroje jakos omijaja...cera tz sie nie zmienia jedynie czasami cos na dekolcie lekko wyskoczy..

Wczoraj widzialam fajna kurtke zimowa w zarze, w formie ponczo mozna spokojnie nosic na zime-chyba kupie bo po cizy tez fajnie bedzie wygladac:))

Przyszly moje skarpeteczki z lamaze-pierwsza rzecz dla Mroweczki ale jeszcze nie odebralam z poczty...Nie moge sie doczekac:))))))

Kochane sciskam i caluje, przesylam pozytywne fluidki, bierzcie ile potrzebujecie:))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

moncia, to witaj w klubie, ja przytyłam już 6 kg a też nie jem dużo, tzn normalnie, a powiedziałabym nawet, że dużo mniej niż w ciąży z Ami a i tak przybieram, to u mnie chyba genetycznie uwarunkowane, że w ciąży się tyje i tyle :blink:

Ja dzisiaj też jakby lepszy humor od rana, chyba przez to słońce ;-)
Powiedzcie mi czy to możliwe żeby w pierwszej ciąży już poczuć jakieś ruchy. Dwa dni temu jak kichnęłam to poczułam takich pięć tupnięć a dzisiaj rano jakby trzepotanie skrzydeł motylków. Nie wiem czy to było to ale mam nadzieje że tak bo od razu lepiej się na duszy robi :-)

przypominam o liście do wątku zamkniętego, głosujących było 46, a na liście mam dopiero 18 osób, czekam na zgłaszanie się do końca dzisiejszego dnia, jutro będę chciała zgłosić do admina o załączenie nam wz i dodanie nas do listy :tak:

reklama
witam się i ja jesienno-zimowo!
Co prawda śniegu jeszcze nie ma ale wyglądając za okno ma się wrażanie, że lada chwila spadnie.Chandra jesienna także i mnie dopadła jest to chyba zaraźliwe;p I co do kłótni małżonków też się pojawiają i to często i to niekoniecznie przez moje hormony jak do tej pory nie zauważyłam żebym była nieznośna przed ciążą udawało mi się to znacznie częściej mam wrażenie jakoby to mój m przejął moje hormony;)przyjaciele??czasami się zastanawiam czy ja ich w ogóle kiedykolwiek miałam tak jak większość z Was odczuwam to i ja,że z momentem wkroczenia na inna ścieżkę życia(małżeństwo) przestaliśmy być atrakcyjni dla naszych znajomych!Ja jestem osobą bardzo towarzyską i przyzwyczajoną do miejskiego życia mój M niekoniecznie dlatego tez często spieramy się o to. Ja chciałabym wykorzystać ten czas jak najlepiej wiem, że jak urodzi sie maleństwo nie będę miała czasu na wyjścia.
Byłam w środę u lekarza i zapisałam się na kolejną wizytę do innego.Wkurzało mnie to, że inkasowała 100 a ja nic nie wiedziałam czy jest ok z dzieciątkiem niechętnie robiła usg zapisywała za każda wizyta 5 globulek po 100 zł ....mimo , że jak na razie nie miałam żadnej infekcji.
Cytrusik mam naturalne włosy jasny brąz, myślałam nad ombre balejaż robiłam nie raz i wiesz te odrosty...
Dorotka Słoneczko nie zachodź za chmurki;)Głowa do góry po każdej burzy wychodzi słońce!!
Notka-kupiłam sobie ten syrop ... strasznie bolał mnie po nim brzuch i miałam biegunkę ale efekt zamierzony uzyskałam!
Nef-Kochana wygląda mi to na jelitówkę, jeśli nie minie Ci biegunka zgłoś się do lekarza. Mi pomaga zawsze pita małymi łykami cola ro zgazowana.3maj sie;) i Wracaj do zdrowia.
Ypra- ja także mam problemy okropne z cerą na szczęście wszystko ukryte jest pod grzywką. Ja stosuje sudocrem tak jak Dotka wspomniała i maść cynkową ale jednak mi to nie pomaga. Zapisałam sie do dermatolog ale obawiam się ze nic nie pomoże to hormony i po ciąży sytuacja sie pewnie ustabilizuje.
Paulinka jak tam Twoja praca? Na jaki temat piszesz ja w czerwcu się obroniłam jakbym miała znowu przeżywać to samo.. maskara!! Pamiętaj musisz dbać o siebie więc nie siedź po nocach.A jaki masz temat?
wszystkie INNE KOBIETKI POZDRAWIAM!NIKT WAS TAK NIE ZROZUMIE JAK DRUGA KOBIETA.buziaki;)

Do góry