reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

krolewana, ale oczywiście, że jeśli chodzi w grę alergia to nie podlega to dyskusji, ale często niestey bywa tak, że ludzie wymyślają coś, bo nagle okazało się, że obowiązków jest więcej niż im się wydawało :tak:

no niestety ;/

a co do tego jeszcze te całe schroniska itp azyle, mnie to nie bierze.. oczywiście szkoda mi tych zwierzątek ale jak dla mnie to powinni wprowadzić jakąś ustawe w typie ze jesli ktoś nie ma hodowli to powinien mieć wysterylizowane zwierze, bo co za problem oddać do weterynarza i wysterylizować a nie potem suka ma małe i oddają do schroniska bo po co im albo zabijają .. dla mnie to bez sensu
jakby ludzie byli bardziej odpowiedzialni to nie byłoby tyle bezdomnych zwierząt, powinni wprowadzić jakieś kary albo coś za takie bezpodstawne oddawanie zwierząt, a każde zwierze powinni miec czip lub tatuaż i jeśli ktoś jej wywali z domu to znajdują własciciela i ponisi konsekwencja.. bo najlepiej jest użalać sie ze zwierzęta nie mają domu ale żeby to jakoś regulowac prawnie to nikt sie nie weźmie ;/
noo to pomarudziłam :D

a my kupiłyśmy dynie z Mają i bedziemy robić zupe jutro, a ze skóry zropbimy potworka na halloween :D

reklama
Witam sie po weekendzie;)
Wesele można uznać za udane;d Dzisiaj czuje sie jakby mnie czołg przejechał juz nie mogę sie doczekać kiedy będę w domu;p
Co do piesków mam dwa ;)dranie żyją na dworze z racji tego, ze mieszkam prawie na wsi;p Nie jestem entuzjastką psa czy kota w domu po prostu tak mnie mama nauczyła!! Pogoda nie sprzyja dlatego bolą nas głowy!!! Od paru dni moja kruszynka się ujawniła i zaczepia mnie delikatnie;)Cytrusik co do chłopów mam tak samo!!!! i doskonale Cie rozumiem!! jestem młoda mężatka ale stwierdziłam, że chyba taki los i kłótnie nic nie pomogą;/Pozdrawiam Was wszystkie

zwierzeta na wsi to w ogole swoich praw nie maja :-( nie moge patrzec na te psiaki na lancuchach przy budzie, to jest okrutne....
ale jak sie zwroci uwage to patrza jak na kosmite "przeciez to tylko pies...." :wściekła/y::no::-(

Dotkass - podziękował ;-) my ostatnio też robiliśmy porządki nawet mąż przeczyścił szafkę z lekami :-D

Notka - a proszę ;-) ach zazdroszczę Ci tego weekendu... u nas T robił resztę porządków a była cudowna pogoda więc obiecaliśmy sobie odbić w nd... a w nd była taka mgła, że nic nie było widać na 20 metrów cały dzień taki do d...:dry:

Ella1 - gratuluje udanego weekendu

cytrusik - cieszę się, że ci poprawiłam humor hihiih przynajmniej możemy się powspierać! Wiesz dla mnie też nie ma tłumaczenia... uważam że jak ktoś chce to zawsze znajdzie odrobiny szaleństwa w małym geście

krolewnazmarcepana - my też musimy kupić dynię może 1 raz w życiu zrobię i spróbuję zupy z dyni a co tam żeby się środek nie zmarnował

co do zwierząt...to dla mnie temat rzeka... nie wyobrażam sobie jak można skrzywdzić, wyrzucić, podpalać itp Mi się to w głowie nie mieści.... powinno się tak samo potraktować takiego mądrale który tak postępuje ze zwierzętami ech to zawsze był dla mnie temat :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tylko ja nigdy nie wycinałam dyni ;OO jak to sie robi :D haha
a zupe lubie, ale na ostro tylko robie, bo niekótrzy tez na słodko robią
i koniecznie z grzankamI :D

krolewna, my miałyśmy z Ami w przyszłym tygodniu jechać do mojej Mamy (chciałam groby odwiedzić przed Wszystkich Zmarłych, bo 1.11 zawsze tłok szczególnie na Cmentarzy Bródnowskim...a trochę tych cmentarzy do doweidzenia mamy), ale przypomniałam sobie, że obiecałam Ami takie mini Halloween tylko dla nas, czyli babeczki, ciasteczka no i oczywiście kilka dyń na tarasie przed domem :tak:...ja po dynie pojadę na targ pod koniec tego tygodnia, albo na początku przyszłego :-)

liście zebrane, teraz się suszą, bo mokre od wilgoci...ale jak pieknie w domu będzie :-)

edit: królewna, najpierw wycinasz górę odcinasz jakby przykrycie, wyjmujesz cały miąższ z dynii i pozostawiasz ścianki im grubsze zostaną tym lepiej, (za cienka szybciej padnie), możesz odrysować sobie kształty a później ostrym cienkim nożykiem do wycinania, poważnie nic trudnego a jaka fajna zabawa

Ostatnia edycja:
ja sobie myślałam ze wytne tą dynia, ona jest malutka a potem własnie postawie na stole i jakieś liście do niej powkładam
ale ile taka dynia moze stać ?? nie bedzie śmierdziec czy cos ? hyhy :p

ide uspać małą

moj syncio tez o dynie pytal, wycina zawsze z tatą potwora i swieczki do srodka wstawiaja :-)
a zupke dyniowa uwielbiam :-)

bańka mi pęka od wczoraj wieczorem :-( pytam sie męża, jak to w ogole mozliwe po takim super wee :confused::confused: pewnie pogoda sie zmienia ehhhh......

ankzoc, my wieczorem we mgle wracalismy....masakra..... dobrze ze tylko 2godzinki bo inaczej mozna sie niezle umeczyc, mleko...dookola bielusienko bylo :szok:

reklama
krolewna, wszystko zależy od temperatury pomieszczenia, od twardości dynii i od tego jaką grubość będzie miałą skóra...wytnijcie w przyszłym tygodniu to napewno kilka dni postoi :tak:

Do góry