K
krolewnazmarcepana
Gość
krolewana, ale oczywiście, że jeśli chodzi w grę alergia to nie podlega to dyskusji, ale często niestey bywa tak, że ludzie wymyślają coś, bo nagle okazało się, że obowiązków jest więcej niż im się wydawało
no niestety ;/
a co do tego jeszcze te całe schroniska itp azyle, mnie to nie bierze.. oczywiście szkoda mi tych zwierzątek ale jak dla mnie to powinni wprowadzić jakąś ustawe w typie ze jesli ktoś nie ma hodowli to powinien mieć wysterylizowane zwierze, bo co za problem oddać do weterynarza i wysterylizować a nie potem suka ma małe i oddają do schroniska bo po co im albo zabijają .. dla mnie to bez sensu
jakby ludzie byli bardziej odpowiedzialni to nie byłoby tyle bezdomnych zwierząt, powinni wprowadzić jakieś kary albo coś za takie bezpodstawne oddawanie zwierząt, a każde zwierze powinni miec czip lub tatuaż i jeśli ktoś jej wywali z domu to znajdują własciciela i ponisi konsekwencja.. bo najlepiej jest użalać sie ze zwierzęta nie mają domu ale żeby to jakoś regulowac prawnie to nikt sie nie weźmie ;/
noo to pomarudziłam
a my kupiłyśmy dynie z Mają i bedziemy robić zupe jutro, a ze skóry zropbimy potworka na halloween