reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

no dokladnie! :-D jak sie rodzimy to rok konczymy dopiero po roku, a caly roczek niemowle jest w PIERWSZYM roku zycia, a potem ma 1rok i iles tam miesiecy co oznacza ze jest w nieskonczonym DRUGIM roku zycia
Notka, chodziło nam o to samo tylko inaczej sformuowałyśmy zdanie :tak: jak ktoś mnie pyta w którym tyg jestem zawsze mówię tak jak piszesz Ty, ale jakktoś pyta ile mam skończonych mówię jak pisałam ja i wszystko jest poprawnie :-)

reklama
he he no niezle :happy:
to moze ja sie odniose do siebie.... jestem w 13 tc (12 tc skonczony i 3 dzien 13 tc)
Amen

Dotkass, dokladnie! tez widze ze to samo mamy na mysli ;-) ale jakos dogadac sie nie moglysmy
jedno jest pewne chociaz ze JESTESMY w ciazy chi chi ;-)

Margot – a jakie masz naturalne sposoby na kaszel?

Notka – mi ginka powiedziała tak. Że jak mam termin na 12.04 to to jest dla mnie tydzień 40 (tj. pierwszy dzień tygodnia 40) i od tego mam sobie odliczać wstecz. Rozpisałam to sobie w kalendarzu i jestem teraz w 14tydz 5 dzień ale rozumianym jako 5 dzień 14-go tygodnia. Ale…niewykluczone, że funkcjonują dwa sposoby liczenia, bo jak byłam u lekarza w 13 tyg i 2 dniu (rozumianym jak w.w.) to położna wpisała mi w karcie tydzień 12…

Pchełka – termin połowkowego (wg pani doktor u której ja robię USG) nie musi być tak sztywno przestrzegany jak genetycznego, tak więc o ile Ty wytrzymasz to 23 tydzień powinien być z medycznego punktu widzenia jak najbardziej ok. A swoją drogą to współczuję, z tego co pamiętam to u Was prywatnie trochę to chyba kosztuje.

Aloha, u mnie też pogoda paskudna. Byłam u swojego rodzinnego. Niby dał skiero do kardiologa bez szemrania, ale już babka w rejestracji mi powiedziała, że szanse na dostanie się do specjalisty w tym roku graniczy z cudem :wściekła/y: Więc lipa na całości. Gdybym to ja jeszcze wiedziała, do którego lekarza się udać prywatnie ..:eek: No i chyba wielkość bębenka nie tylko mi sie wydaje pokaźna,bo jakiś miły pan chciał mi ustąpić miejsca w autobusie :tak:
Jesli chodzi o żłobki/kluby maluszka, to moja Ala chodzi do prywatnego klubu dla bąbli od 6miesięcy do 4lat i obie jesteśmy zadowolone. Na początku przez kilka dni chodziłam razem z nią po godzinie, więc miałam okazję dobrze poobserwować jaka atmosfera panuje, a potem prowadzałam na 2 godziny 3 razy w tygodniu. Klub mieści się w duzym domu z ogrodem, dzieciaczków jest 14ścioro. Panie przemiłe, wymyślają fajne zabawy dzieciakom, np. latem zrobiły błoto w basenie i dzieciaki sie mazały :-) Poza tym jest rytmika, angielski. Dla mnie znakiem, ze wszysko w klubie gra jest chęć z jaką codzinnie mała idzie "do dzieci". Teraz, jak jestem na zwolnieniu to dużo mniej czasu tam spędza, często wcale nie idzie ale całkowicie jej nie będę wypisywać, bo w domu by się najwyczajniej zanudziła. Zwłaszcza zimą :)
Dotkass, super że pieskowi lepiej :) Oby jak najszybciej wracał do zdrowia :)

czyli jak ja mam 14t 6 d to jestem w 14 czy 15? Juz sie pogubilam. KTory jutro koncze a ktory zaczynam ?:eek:
wedlug mnie jestem w 15 i zaczynam 16 ale teraz to juz nie wiem...oswieccie mnie

Margot – a jakie masz naturalne sposoby na kaszel?

Notka – mi ginka powiedziała tak. Że jak mam termin na 12.04 to to jest dla mnie tydzień 40 (tj. pierwszy dzień tygodnia 40) i od tego mam sobie odliczać wstecz. Rozpisałam to sobie w kalendarzu i jestem teraz w 14tydz 5 dzień ale rozumianym jako 5 dzień 14-go tygodnia. Ale…niewykluczone, że funkcjonują dwa sposoby liczenia, bo jak byłam u lekarza w 13 tyg i 2 dniu (rozumianym jak w.w.) to położna wpisała mi w karcie tydzień 12…

Pchełka – termin połowkowego (wg pani doktor u której ja robię USG) nie musi być tak sztywno przestrzegany jak genetycznego, tak więc o ile Ty wytrzymasz to 23 tydzień powinien być z medycznego punktu widzenia jak najbardziej ok. A swoją drogą to współczuję, z tego co pamiętam to u Was prywatnie trochę to chyba kosztuje.

Pscolka no ja place za wizyte z usg 160 euro, ale pieniazki na szczescie mamy. Teraz przeszlam na pol etatu bo kurde jakos nie chce mi sie na caly a i tez sie przeprowadzilismy i daleko mam, tutaj macierzynskie jest platne tak samo dla kazdej mamy niezaleznie od tego ile pracujesz-czy caly etat czy pol czy tylko pare godzin tygodniowo. Tak samo jest w PL bo nie wiem?

haha ja też myślałam że Notka o mnie pisze :-D

i zakręciłam się całkowicie.
buahahaha

czyli jak ja mam 14t 6 d to jestem w 14 czy 15? Juz sie pogubilam. KTory jutro koncze a ktory zaczynam ?:eek:
wedlug mnie jestem w 15 i zaczynam 16 ale teraz to juz nie wiem...oswieccie mnie
jesteś w 15-tym skończony masz na dziś dzień 14-ty, jutro kończysz 15-ty tydz zaczynasz 16-ty

Pchła, macierzyński w PL płacony jest w zależności od zarobków, otrzymujesz 100% wysokości pensji przez pół roku

reklama
kurcze juz 16?:) A pamietam jak odliczalam byle tylko minac 12:)

Notka-mi doktor zalecil 20 minut w sloneczku dziennie, wiec sama teraz nie wiem? A co ty masz za kropelki? Bo ja biore tabletki dla kobiet w ciazy i tam juz jest witD ale tylko 10 mikrogram i sama juz nie wiem czy brac dodakowo a jak mowilam wizyte w spzitalu mam na grudzien:) ja mam poziom 61 wit D a norma to chyba 75...a jak u ciebie?

Do góry