reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Pchla - mnie lekarz od samego poczatku pyta czy chce zwolnienie i na ile. Wszystkie moje kolezanki (przynajmniej te pracujace w firmach typu korporacje) ida na zwolnienie zazwyczaj miedzy 3 a 6 msc. Ja pojde na poczatku 6 miesiaca.

Wsrod moich znajomych nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim, zeby lekarz nie chcial dac zwlonienia ciezarnej, jesli ona chce juz odpoczywac od pracy. Wrecz odwrotnie, moj sie dziwi, ze jeszcze chce pracowac.

Chodzisz prywatnie czy panstwowo - nie wiemjak jest panstwowo, ja chodze prwatnie (Lux Med) i problemow nie ma.
Pracujesz, placisz podatki, ubezpieczaz sie - wiec zwolnienie w ciazy nalerzy ci sie !!! Po prostu - idz do innego lekarza.

Ewafoto - tak tak ja... ale tak mi dobrze w domu, że te 2 tyg to mnie przeraża, chociaż wiem, że jak znowu wpadnę w wir pracy to ciężko będzie mi iść na zwolnienie :eek:, dlatego wizytę już umówiłam na 31 października żeby się przypadkiem nie rozmyślić:-D Powodzenia na jutrzejszej sesji, moja córeczka nigdy nie była chętna i nie lubiła być fotografowana, chociaż po malutku jej się to zmienia tfu tfu odpukać

Shy -oj współczuję kochana

Ja na zwolnieniu jestem już od 9tyg, dostałam ze względu na krwawienie, a ostatnio dostałam następne i lekarz powiedział że nie mam szans na powrót do pracy z moim nadciśnieniem, a pracę mam niestety nie lekką. Chociaż powiem Wam że żałuję trochę że nie mogę pracować. Nudzi mi się w domu i chce mi się do ludzi....:-)

Ewafoto, ja mieszka w Irlandii a tutaj wlasnie nie jest tak latwo ze zwolnieniami. Nawet w szpitalu dadza tylko 1 tydzien gora dwa...bardzo ciezko dostac dluzsze zwolnienie. Ja sie bede starac bo mam problem z biodrem i jak dzidzius zacznie rosnac powinnam jak najmniej chodzic, zobaczymy....

Ewafoto – Pchełka nie mieszka w Polsce, tam pewnie inne realia:-D. Mój lekarz na pierwszej wizycie zapytał czy potrzebuję zwolnienie, powiedziałam, że nie. Ale już na drugiej to powiedział, że on to mi już sugeruje zwolnienie – tak profilaktycznie – powiedziałam, że rozważę. Mam jeszcze dwie duże sprawy do domknięcia w pracy, ale nie mogę się za nie zabrać, bo dużo bieżących mi wpada i to takie błędne koło. Czuję jednak, że nie wytrzymam do grudnia (tak jak planowałam), bo kręgosłup mi dowala. Dzisiaj musiałam stać kilka przystanków w metrze i chociaż ja na płaskim obcasie chodzę to dawał mi nieźle do wiwatu:-(. W poniedziałek zaczynam ćwiczenia, mam nadzieję, że to doraźnie coś pomoże.
Czy któraś z Was ma zwyrodnienie kręgosłupa? Bo ja gdzieś tam w dolnej części mam i nie wiem czy tak jak trzeba iść pod koniec ciąży do okulisty (jak jest wada), to do ortopedy też?

reklama
właśnie jak to jest z tym okulistą pod koniec ciąży? Ella Ty masz doświadczenie w tej kwestii z tego co pisałaś. Może jeszcze któraś miała robione badania okulistyczne pod kątem porodu?

Do góry