reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

wiecie co... ja mizerię raz jadłam u teściowej na słodko i to był dla mnie szok, myślałam na poczatku że coś jej się pomyliło, bo nie wiedziałam że tak też się robi.. jak dla mnie odpada, totalnie mi to nie pasuje :-D

reklama
Yoohoosek – mów za siebie – ja miałam talent, który po prostu musiałam uzewnętrznić na ścianach:-D.

Tiramissu84 – mój już jest na to przygotowany, tj. że ja zapewne wiązanki będę rzucała, bo ja jestem spokojna do czasu, a potem to niestety żywioł:zawstydzona/y:

Generalnie to mój M już się dowiedział wszystkiego, ile ma macierzyńskiego, ile dni z racji porodu, zastrzegł szefowi, że w pierwszym półroczu nie jeździ na żadne delegacje (on niestety ma zagraniczne), a tydzień przed terminem porodu będzie pracował już z domu, a dwa tygodnie po porodzie bierze urlop. Nawet rozmawiał ze swoimi dzieciatymi kolegami w którym szpitalu najlepiej rodzić. Powiem Wam nie poznaję człowieka, jeszcze kilka lat temu był taki egocentryczny i niedojrzały.

Notka – trzymam kciuki oby to nie było to, co myślisz. Mnie przy półpaścu nie bolało, więc to niestety nie jest wyznacznik:-(

Ella1 – widzę, że miałaś do czynienia z okulistami. Powiedz, czy na takie badanie można na dowolnym etapie ciąży iść, czy jakoś pod koniec?

Krolewnazmarcepana – haha, po jednym drinku. Ja tak upiłam moją koleżankę jednym piwem, że po krawężnikach chodziła – też młoda mama:-D.

wiecie co... ja mizerię raz jadłam u teściowej na słodko i to był dla mnie szok, myślałam na poczatku że coś jej się pomyliło, bo nie wiedziałam że tak też się robi.. jak dla mnie odpada, totalnie mi to nie pasuje :-D
a ja właśnie na słodko robię, zawsze tak robiła moja Babcia, Mama i ja,moja teściowa w sumie też na słodko, ale ona octu dodaje :no: a ja ścieram ogórki solę (jak sok zejdzie odcedzam), jogurt naturalny rozrabiam z cukrem, solą, pieprzem, koperkiem i cytryną...mniam, kurcze, aż mi ślina pociekła :-p

pscółka, to super, pokłony dla męża, dobrze, że masz w nim takie oparcie

a ja właśnie na słodko robię, zawsze tak robiła moja Babcia, Mama i ja,moja teściowa w sumie też na słodko, ale ona octu dodaje
:no: a ja ścieram ogórki solę (jak sok zejdzie odcedzam), jogurt naturalny rozrabiam z cukrem, solą, pieprzem, koperkiem i cytryną...mniam, kurcze, aż mi ślina pociekła :-p
abstrakcja smakowa :szok: ale patrzcie jak wiele człowiek wynosi z domu, całe życie mizeria albo na słono albo na słodko i potem trudno się przekabacić na stronę wroga :-D

tak jak mój M cukrem posypuje placki ziemniaczane a ja tylko na słono i to keczupem!!albo naleśniki z serem odgrzewane też solą posypuje!:eek:

hej dziewczyny

Notka ja w pierwszej ciąży miałam wysypkę i dermatolog stwierdził że to trądzik różowy Gilberta zalecenia o kąpiele w emolientach i nic więcej nie robić i chodzić w bawełnianych rzeczach.

U nas weekend minął błogo aktywnie i leniwie zarazem

pozdrawiam ciepło

a to Wy się kąpiecie dziewczyny ? głupio brzmi to pytanie :-D chodzi mi o to, że ja np. prysznice tylko biorę, bo w kąpieli to muszę mieć taki wrzątek prawie że bo inaczej mi pizga :-p ale jak tak czytam o takiej kąpieli w emolientach to aż mi się zachciało

reklama
Wy o mizerii, a mnie ostatnio smakuje ogórek zielony z miodem(miodek taki płynny).....mmmm ....pycha, moją męża trochę zielenieje na twarzy jak widzi jak ja to wcinam, ale co tam:tak:

Do góry