reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

o matko, jak mnie ssie, jak zwykle na noc...masakra, muszę coś zjeść aaaaaaaaaa :szok:

jutro jadę zawieźć mocz, więc będę pewnie najwcześniej koło południa, już się boję ile będę miała do nadrabiania, jak się rozpiszecie :-D

miłej nocki i kolorowych snów

reklama
Cytrusik – nie wiem o co kaman, ale mnie także dzisiaj w krzyżu zaczęła łamać:dry:

U mnie mulenie nadal trwa i zauważyłam, że im później tym mocniejsze tj. rano jest super, a potem już tylko gorzej. Na kolację już mało co mogę zjeść. Mam pytanie, zwłaszcza do tych z Was, które już mają dzidzi. Jem bardzo mało warzyw (w sumie tylko surówka do obiadu), jak na razie mi nie wchodzą. Czy mam się do nich zmuszać, czy jest szansa że to dzidzi to nie zaszkodzi?

Nef – ja kartę ciąży miałam założoną bez żadnych badań.

Co do pająków – je we wszystkich oknach, które są otwierane mam sitaki. Mój mąż już jakiś czas temu przekonał się na własnej skórze, że lepiej abym ja się z pająkiem nie spotkała, bo jego bębenki tego nie wytrzymują

Pchełka – witamy i zapraszamy
:-)
Margot87
- robiłam posiew, bo mi w zwykłym badaniu moczu wyszły liczne bakterie, ale w posiewie nic nie wyszło. Dziwne, bo mnie przez tydzień nieco bolało przy sikaniu.

a co ja mam powiedzieć, jak ja ani razu jeszcze nie widziałam naszej Kropeczki na USG??? wyobraź sobie co mi w głowie może się plątać, ale staram się myśleć, że jest ok, bo w sumie dlaczego miałoby nie być :-)

no faktycznie, ja bym oszalała... ale będzie dobrze :-) musi

pscółka nie zmuszaj się dzidziuś sam się upomni jak będzie coś chciał:tak:

Witam się szybciutko,
u mnie dziś fatalne samopoczucie, mega mdłości i mega ból głowy. W dodatku Małego coś pogryzło, dostał też uczulenia - cały w pokrzywkach, plamach i ugryzieniach - wielka kumulacja. Pediatra zaliczony, dostał leki, jeszcze do dermatologa trzeba.
Dotkass ale sen. W poprzedniej ciąży też miałam dziwne sny, poki co jeszcze mi się nie zaczęły.
Wklejam zdjęcie wczorajszego pichcenia IMG_8048.jpg
i życzę dobrej nocy :-)

ypra ale smaczki na wieczór robisz

margot87 ja tak nie zamartwiam się swoją dietą, bo po to łykam witaminki:tak:
ale uwaga dziewczyny zwłaszcza na niedobór wapnia, bo jak maluszek nie dostanie w naszych posiłkach, to wyciągnie z kości i zwłaszca zęby polecą (zaczna sie psuć)

dlatego tosty nie są takie złe, bo mają zółty ser, a on jest bogatym źródłem wapnia.

pscólka i spółka czasami nie zrobią badania moczu od razu, a jak jest ciepło, to w tym pojemniczku moga bakterie się namnożyć samoistnie. Ale jak cię przy sikaniu bolało, to stan zapalny widac też na morfologii.
Ja tak miałam po porodzie, jak poszłam na kontrolę do gina, to już było ok, ale nadal w morfologi coś tam było widać, tylko nie pamiętam jaka wartość była powyżej normy... chyba leukocyty?

a ja dzisiaj po tym badaniu krwi jestem strasznie zdechła cały dzień... normalnie czuje się osłabiona jak przy chorobie, nawet nie chce mi sie spać, jestem tylko bardzo zmęczona
nie wiem czy to przez to, że 2 probówki wzięli... może dobrze, że nie zrobiły wszystkich badań, bo jakby jeszcze dwie probówki wypełniła, to chyba nie zaszłabym do domu.
A ostatnio to ciążowe zmęczenie zaczęło mi juz trochę przechodzić...:sorry2:

Ostatnia edycja:
Nie nadrobię. Nie ma szans.

Chciałam wejść i zapytać o brzuszek, bo mąż zauważył, że mi pępek 'zanika'. Tylko czytam, że już niektóre z was już coś tam mają. Kurcze szybko. Z Antkiem to było coś koło 20tc, a teraz 8 i już mnie wypycha.
Zobaczę czy rano tez tak mam.

Czasu brak na cokolwiek. Mały poszedł do żłobka, a ja w tym czasie w biurze pracuję. Byle do końca roku i se dam spokój. Myśle, że mąż zrozumie ;)

byłam dzisiaj w netto..i nadziałam sie na promocje fasolki po bretonsku , klopsow i pulpetów w słoiku po 1.99 normalnie przydzwigałam 7 słoików a to ze wzgledu ze moj M jezdzi w trasy i takie słoiki to wygoda i przynajmniej cos zje podczas trasy.. i jakies drobne zakupy..ale do rzeczy na nabiale uśmiechał sie do mnie żółty ser w wielgachnym opakowaniu 1 kg i przypomniałyście mi sie :D i te wasze tosty wiec dlugo nie mysląc chlast ser do koszyka i siedzi w lodówce ale M wraca jutro wiec tosty na kolacje murowane :D on tez uwielbia..

wiecie ja myśle ze hasło przewodnie diety Kwietniówek powinno brzmiec.......Tosty z serem to jak domino jak jedna zacznie to potem już samo leci...wieczór jakos weny niemam twórczej ale cos jest w tych tostach heheh

MI juz tak sie brzusio zaokrągla w dole....jakos mdłości niemam i nie wymiotuje przy pierwszej ciązy mdłosci wymioty cały komplet był, potem okropna zgaga i nocne masakryczne skórcze łydek matko to było najgorsze..mam nadzieje ze tym razem sie nie pojawia..

JA na usg dopiero w czwartek ide a wizyte mam na 25 wrzesnia dopiero sie dowiem jakie badania mam zrobic itp...W którym tygodniu da dzidzia znac o sobie tzn w którym tyg bedzie czuc ruchy fasolki? przy drugiej ciązy? :) ktos wie?znikam spac dobrej nocki wszystkim cięzaróweczkom życze:)

Ostatnia edycja:
Witam Was KOCHANE!! z rana!! Co do tostów mój M nie zreperował tostera i zjadłam na kolacje tylko jabłko bo w dalszym ciągu nie mam apetytu w zasadzie tylko rano chce mi sie jeść!!:no:Byłam wczoraj u lekarza ale nie robiła mi usg tylko pobrała cytologie itp... i troche mam doła z tego powodu wiem ze nie powinnam tak myśleć ale z tego co widzę ponad połowa z Nas tak ma Czy tam jest nadal moja fasolka??;p Na żołądek czasami ale to bardzo rzadko piłam kropelke amolu a gin powiedziała, że ona raczej sie boi Amolu:szok:.

Mam wielką ochotę na cytrynę!!:confused:A co do snów tez mam dziwne i pokręcone czekam na te erotyczne!! bo nigdy ich nie miałam!!
CAŁUSY!;*

Shy a mi gin polecal amol ale na bole glowy aby delikatnie posmarowac skron, do picia chyba raczej za mocny, nawet pare kropel.

Czy wy tez krotko spicie? Codziennie budze sie ok. 6 i nie moge juz spac..

reklama
Witajcie kochane :biggrin2:

Dziś Maja u mojej mamy będzie a jak do jutra jej nie przejdzie to do teściów ją zawieziemy... jeny wczoraj była taka piękna pogoda założyłyśmy z Maja sandałki, spodenki i poszłyśmy na spacer obowiązkowo 3 place zabaw zaliczyłyśmy.. na koniec naszego spacerku poszłyśmy na lody i w moim przypadku to był bardzo zły pomysł, myślałam, że do domu nie dojdę...na całe szczęście dotarłam ale loda i tak zwymiotowałam :dry:

I muszę wam opowiedzieć zabawną historię: wczoraj Maja przytuliła się do brzuszka i mówi mamo tam jest braciszek jednak w brzuszku a ja mówię tak to już nie siostrzyczka, na co Maja siostrzyczka też bo są dwa :cool2: hihihih

Pchla_Szachrajka- witaj. Ja miałam problem z zaparciami w tamtej ciąży, teraz piję dużo wody, nie jem słodyczy a z owoców to mogę jeść tylko jabłka i na razie problemów nie mam. Ja krótko śpię z racji tego, ze musze iść do pracy i dziecko do przedszkola odstawić ale w poprzedniej ciązy chodziłam późno spać i wcześnie wstawałam

Dotkass- wierzę ci, że ciężko się rozstać ja z mamami majowymi tak się zaprzyjaźniłam, że nawet organizowałyśmy sobie spotkania z maluchami przeważnie w Gdańsku :biggrin2: później to już nawet grile z mężami :biggrin2:

klaudia011- u mnie z toaletą to tak normalnie, ale na samym początku jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to latałam non stop..

Oliwka 36 Tasia001 - kochane przestańcie tak myśleć... nie które kobiety nie mają żadnych dolegliwości przez 9 m-cy i rodzą zdrowe dzieci

margot87- widzisz kochana mnie też bierze właśnie wieczorami i ciężko mi powstrzymać wymioty! na posiew to pamiętam że miałam jakoś trochę przed porodem robione. Co do brzuszka to mi się wydaje, że tez powolutku cos zaczyna być widać najczęściej wieczorem :-D

aisak_85- ja też miałam okropne skurcze łydek, płakałam z bólu jak mnie w nocy dopadły ech dostałam dodatkowy magnez i przeszło...

Do góry