reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Hej. No jest trochę nadrabiania:) smile ja tez tak ubierać młoda ,nie jesteś sama:-) Lena na teraz ma kurtkę z polarkiem a na zimę tez będziemy kupować kurtkę , jakoś kombinezon do mnie nie przemawia :/ no i zapisałem co miałam pisac:/ a no Lena wczoraj padła juz po 6 i spała do 4 ,pozniej mleko i pobudka o 8) a z tm Tantum Verde spróbuje ,bo nie cce dawac antybiotyki . Przed wczoraj dałam jej ibum i zasnela po 9 dopiero. Moze faktycznie przez to gardło? No nie wiem,brzuszek ma miękki kupki sa :cool:

reklama
Dzień dobry.
U nas pobudka o 8.10 :D

Phel - a Alan już zrozumiał o co chodzi z sikaniem do nocnika? Ja się bałam odpieluchowywania na zimę, bo na moim grudniu były przypadki, że dziecko na dworze w kombinezon się zesikało. A to jednak stres jak Ci się dziecko zmoczy przy -5 stopniach na dworze. Antkowi zabrałam pampersa w połowie czerwca tego roku i po tygodniu już sam chodził sikać. W tym roku stresu nie mam, bo jak jesteśmy na dworze czy na zakupach to Antek nie raz wytrzymuje z 15 minut nim dotrze do ubikacji.

Mamy drugiego zęba ;). Pospieszył się Franek. Myślałam, że tak jak brat dostanie pierwszego zęba koło 6-7m.

Dzien dobry :-)
Uff nocka lepsza tylko dwie pobudki

Phel Smile - fajnie ze sie odezwałyscie a chłopcy rozwijaja sie dobrze... Brawa dla nich

Zima idzie... Ja postawilam na kombinezon choc poczatkowo myslalam o dwuczesciowym... Dzis za oknem blekit nieba wiec zaryzykuje i wyjdziemy z domu... Tymczsem kawka i start w nowy dzien
Dobrego dnia!

lenka - ja gondolę odstawiłam z ulgą, ale jak od cyca będę odstawiałą to chyba oboje będziemy płaqkać

anila
- ja mam i kombinezon i dwuczęściowy zestaw. stwierdziłam, że musze mieć dwa w razie gdyby jeden zasikał:-D

Dzień dobry
Widzę, że co niektóre mamuśki już przekopały się przez nocną produkcję:-D:-D
W kwestii ubrań, to ja też kupiłam kombinezon i kurtkę. Kombinezon na spacery, kurtka na wyjazdy samochodowe do dziadków, pradziadków. Ja jeszcze korzystam z gondoli, ale na mam quinny speedi xs a on ma dużą gondolę. Ciekawi mnie, jak mój szkrabek wyglądał by w gondoli....może zrobię jutro przymiarkę.
Mała ma teraz drugie w życiu spotkanie z niekapkiem. Korzystam z okazji że mąż w domu, więc przygotowałam mu obiadek, a w nocy odciągnęłam mleko, by miała do tego niekapka po obiedzie. Słyszę, że obiadek zjedzony (brokuły), a teraz moje 2 biedaki walczą z niekapkiem:)....ale co to ...dochodzi mnie okrzyk radości z kuchni (pisk małej). Piszę obiadek - a tu taka młoda godzina, ale my dziś wcześniej karmimy, bo zaraz planuję wyjazd po zakupy, a mała z babcią na spacerek.

Pscółka - oj, tak. Momentu odstawienia od piersi i ja się boję. Zauważyłam że dla niej cyc, to nie tylko pożywienie, ale także poczucie bezpieczeństwa, bliskości, pobycia przytulonej do mamy. Czasem marudzi ze zmęczenia, ale jak ją przystawię do cyca, to pocmyra cokolwiek i śpi....i mam 1 godzinkę wolnego. Mała szczególnie wieczorem lubi sobie poleżeć przy cycu.

Hej laseczki:)

U nas pogoda do du..y ehhhh gdzie ta złota jesien :/

Smile- wiesz probuje ale szlak mnie trafia takie uparte te dziecko....i kupilam mu nocnik,podkladke na sedes i stopien i tak swoje wie ze tam sie robi siusiu bo jak ide do kibelka to idzie ze mna i siada na nocnik...nasze odpieluchowanie to jest narazie probowanie...Moze masz racje sprobuje chociaz na wiosne ,tylko sie obawiam ze Alan nie tryknie tego do wrzesnia...bo we wrzesniu chce go oddac do przedszkola...

Dziewczyny zazdroszcze wam zakupow:/ u nas pusto ...jeszcze przed chrzcinami rozpieprzyl nam sie pasek rozrzaddu i popekaly w silniku jakies szklanki.,. z robocizna i czesciami 2200zł cala kasa z chrzcin poszla na auto:(((( do tej pory robia mam nadzieje ze na dzis zrobia bo M chce wyruszyc do pracy..............

wiosna - mój baaardzo rzadko zasypia przy cycu, słodkie to ale nam się rzadko zdarza. Zazwyczaj karmienie to walka z jego głową, ręką, albo nogą, tak więc dość aktywnie, no oprócz tego płacz, zaciskanie dziąsełek i podnoszenie do odbijania:-D

Phel - ja mam dla Ciebie propozycję, kup sobie okulary przeciwsłoneczne w takim złotym kolorze, założysz i od razu świat będzie piękniejszy:-D. Ps: właśnie wróciłam z pedi i nie jest tak źle z pogodą, ale może to kwestia tego, że ja bardzo lubię jesień;-) Nie zazdroszczę z tym samochodem, oby szybko naprawili.

przekopałam się tylko przez wątek kwietniowy Smile_ super że się odezwałaś. Trzymam kciuki.
Phel dacie rade...oby nic na siłę bo się zrazi i dopiero będzie cyrk. Michałowi spodobało się spuszczanie wody i wrzucanie papieru do toalety. I ten fakt wykorzystałam bo to była nagroda za siku do kibelka.
Lenka wczoraj tak sobie z Olkiem leżałam, trochę ćwiczyliśmy trochę się przekomarzaliśmy. i też mnie tak ścisnęło to, że on już nie jest kruszynką...i aż zazdroszczę tym, które dopiero wrócą ze szpitala z maleństwami...ale najbardziej cieszę się z tego, że jednak się zdecydowałam na drugie dziecko. Jest nam ciężko. Ale jak widzę jak Olek patrzy na Michała. i jak Michał tuli Olka to jestem pewna, ze to była dobra decyzja.
reszty wątków chyba nie nadrobię...na razie lecę

Coś do mam :) - Kobieceinspiracje.pl fajna sprawa ??

reklama
Do góry