reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phelania- trzymamy kciuki za zdrówko!!!
Iza- powodzenia, szybkiej, małobolesnej akcji:-)

ja też mam dosyć, nerwy mam na wszystko i wszytskich i sama widzę że jestem nie do zniesienia:baffled: ale cóż ja na to poradzę. juz się przyszłej środy nie mogę doczekać!!!

reklama
Witam
a ja dzisiaj byłam z Gosią u znajomej fryzjerki... i już nie mam z czego robić kitek, trochę szkoda, ale młoda namiętnie kręci paluszkiem loka i raz, że strasznie kołtuni te włoski, a dwa, że wczoraj wyrwała sobie kępkę włosów:szok: Ma teraz takie włoski za uszko, więc dalej wygląda jak dziewczynka... jakoś nie miałam serca ścinać zupełnie na chłopczyce.
Przy okazji swoje włosy też lekko skróciłam, żeby odświeżyć końcówki, bo nie wiadomo kiedy będzie okazja... ale ja mam długie i gęste, to i tak średnio raz w roku chodzę na podcięcie:-D

Phelania trzymam kciuki za Marcelka, takie siedzenie w szpitalu jest straszne, wiem co przechodzisz, bo ja z Gosia na antybiotyku 10 dni przesiedziałam... jak wychodziłam, to czułam się jakby mnie z więzienia wypuścili. Mam nadzieję, że Alutek jakoś sobie radzi bez mamy, przecież on jeszcze taki malutki.

Hania oby się coś ruszyło, ale w sumie tyle samo kobiet rodzi przed terminem, co po terminie. Mi gin mówił, że prawidłowa ciąża trwa od 37 do 42 tyg. A równo w terminie rodzi tyko 4% kobiet:szok: więc spokojnie, zwłaszcza, że spotkałam się z opinią, że chłopcy są bardziej opieszali do wyjścia, bo im z mamą dobrze - ciepło, jeść dostanie, to gdzie ma się śpieszyć;-)

Iza życzę szybkiej i znośnej akcji porodowej

eevciaa oj, bardzo nieodpowiedzialny ten Twój chłop, a jakbyś w nocy skurczy dostała? Zasłużył sobie na wiadro zimnej wody:angry:

Oliwka a bo te co były zagrożone przedwczesnym porodem tak mocno nogi zaciskają, że potem przenoszą:-D

Jejciu dziewczyny, nie mogę przestać myśleć o Smile, jakie to wszystko jest posrane, przecież wszystko było dobrze i w ciąży i po porodzie:-( wszystkie przypadki które znam, że na usg wychodziło coś z serduszkiem - kończyły się dobrze. A tutaj usg nic nie pokazało.
Modlę się, żeby maluszek był silny i żeby operacja się udała.

Nef ja też ciągle myślę o Smile, rano jak wstałam to pierwsze co zrobiłam, to weszłam tu, żeby zobaczyć czy jest jakaś wiadomość o Franku. Przeraża mnie to, że wcześniej wszystko było ok, a nagle po porodzie takie powikłania. Ale chyba musi być dobrze, nie wierzę, ze cokolwiek mogłoby pójść nie tak.

wiecie mi gdzieś z tyłu głowy też cały czas krążą mysli o Smile i Franku, ja wierzę ze bedzie dobrze, że się uda, takie rzeczy wogóle nie powinny się zdarzac, a najbardziej straszne jest to ze dostał 10 pkt, wszystko było ok, a tu taki cios

Smail i Phel - trzymajcie się eh jesteśmy cały czas z Wami myślami

Dziewczyny mam pytanie zaobserwowałam że Mai schodzi skórka i nie wiem bo ktoś mi mówił z rodziny że pierwsza skórka tak schodzi ale jakoś nie chcę mi się wierzyć. Martwię się nawilżam oliwką i nic

Smile, Phelania cały czas trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki! i dużo sił Wam życze!

Hania, Kruczka tez robiłam wszystko,żeby przyspieszyc poród a nic nie działało.... Widocznie chłopcy tak mają, że lubią dłużej w brzuszku posiedzieć :-) jeszcze chwilka i na pewno będziecie tulić Wasze maleństwa!

Anezram mojemu Frankowi też schodzi skórka i to normalne jest, tylko mi mówili, żeby natłuszczać bo jak bedzie bardzo wysuszone to może go boleć.

Anezram spróbuj posmarować delikatnym kremem aptecznym typu emolient - ja kupiłam Oilatum Soft, bo Gosia miała bardzo przesuszoną skórkę na stópkach (w tym zagięciu, jak zaczyna się stopa) i w zasadzie już po 1-2 smarowaniach widać było poprawę. Natomiast oliwka raczej dodatkowo wysusza i zatyka pory. U nas sprawdzała się tylko przy likwidowaniu ciemieniuchy, a i tak przerzuciłam się później na spożywczą oliwę z oliwek. Bo jakoś te dziecięce oliwki za bardzo mi pachną... więc pewnie mają jakąś chemię.

ja też cały czas myślę o synkach Phel i Smile, wspominam o Was w modlitwie, musi być dobrze!

ja rezerwuję sobie ostatnie miejsce z kwietniówek ;))) relacja z wizyty w odpowiednim wątku.

reklama
Ja nie mogę przestać myśleć o Smile najważniejsze , że jest diagnoza i szybka decyzja i że malucha można transportować szpital na Prokocimiu jest naprawdę świetny, pomimo wyglądu, ma świetnych specjalistów zresztą jak większość klinik składających się na kompleks uniwersyteckich i klinicznych szpitali. Ja miałam praktyki jedynie na Kopernika z dziećmi nigdy do czynienia nie miałam...ale to jeden z lepszych szpitali w kraju więc musi być dobrze nie ma innej opcji.

Do góry