reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
wiosna 2013 - witam wśród nas :)

A mi dzisiaj ani mdłości ani senność nie dokuczała.. i już łapię fazę, że coś nie tak :/. Już bym wolała te mdłości.

W pierwszej ciąży chodziliśmy razem na każdą wizytę. Nooo prócz jednej, bo mąż był za granicą. Teraz nie wiem jak będzie. Na pierwszym USG byliśmy z Antkiem - mąż chodził z nim przed gabinetem, a ja w środku.

u mnie z dnia na dzień coraz gorzej mdłości, lekka zgaga, piersi bolą masakrycznie i te nerwy... mam takie, że aż strach do mnie podchodzić:szok: poprzednie ciąże wspominam dobrze, ta tak się zaczyna może przez wiek:eek:

Witam się,

white_orchid bardzo się cieszę, że już w domku.

Jutro mam usg i mężulek ma się na nie zwolnić, poprzednio też ze mną chodził, bardzo był podekscytowany wizytami. A raz nawet babcia się załapała. Fajny był lekarz bo dokładny w tym co robił i z humorem, powiedział że całą rodzinę możemy zaprosić :-D

U mnie nudności cd. Nic mi z jedzenia nie pasuje. Wzdęcia też dokuczają. Nie narzekajcie na brak objawów, tylko się cieszyć.

mi to hormoniki buzują, raz wrzeszczę, za chwilę się śmieje, a po chwili beczę bo coś mnie rozczuli...ech, uroki ciąży ;-) mdłości mam nadal, ale słabsze (dobrze, że nie wymiotuję- identycznie jak w pierwszej ciąży), no i załączył mi się pożeracz na noc :dry: (kolejny objaw identyczny jak w pierwszej ciąży)

jeśli chodzi o wizyty, mój R w pierwszej ciąży był na każdym USG (bo tylko na USG chodziliśmy razem), oprócz pierwszego potwierdzającego ciążę (dopochwowego), pojechałam od razu z pracy- urwałam się i nawet nie pomyślałam o R :-D, teraz też mamy zamiar na każde USG chodzić razem, ale tym razem nie w dwujkę, a w trójkę, chcemy, żeby Ami od początku brała udział w oczekiwaniu na rodzeństwo :-)

Oliwka-chyba nie ...Z Alanem jak bylam w ciazy pierwsze 3 miesiace w porównaniu z tym co jest teraz były PIĘKNE:-Djak dla mnie 2 ciaza to masakra...

Niby mam mdłosci a tyle zjadlam 3 Nalesniki z brzoskwiniami i serem białym,1 papryke faszerowana z miesem mielonym ryzem i serem żółtym,i UWAGA paczke prazynek solonych:wściekła/y:od jutra koniec ...Choc sie przyznam ze czeka na mnie w chlebaku bagietka czosnkowa na rano:-)

Wiosna- witaj wsród kwietniówek!!!

wiosna2013 gratulacje,i witamy wśród Nas:)jesteśmy równolatkami,z tym że to moje drugie dziecko będzie,córeczka ma pół roczku:)Mój M jeździł ze mną na USG,na wizyty nie chodził:)Nie martw się że nie masz żadnych objawów,bo po pierwsze to jeszcze za wcześnie,a po drugie możesz ich w ogóle nie mieć.Ja w ciąży z Nelką nie miałam żadnych objawów,i gdyby nie rosnący brzuszek to w ogóle nie wiedziałabym że w ciąży jestem:)

Dziewczynki polecam na mdłości Mamarin,jest genialny,zażywam dwie tabletki rano i popijam łyczkiem Coli,leżę jeszcze 15 min,i jest super.
Ja właśnie zjadłam kanapkę z szynką,zresztą jedyne na co mam ostatnio ochotę i jest mi dobrze...:-),więc żeby się nie zmieniło to idę spać.Jutro jedziemy z małą znowu na kontrole do szpitala,zawsze się stresuje tymi wizytami...:zawstydzona/y:
spokojnej nocki życzę:-)

witam mamuśki
Wynik moich liczeń to 27 kwiecień:-D
Zabieram się za sczytanie "Was"
Pozdrawiam

witaj :)

u mnie z dnia na dzień coraz gorzej mdłości, lekka zgaga, piersi bolą masakrycznie i te nerwy... mam takie, że aż strach do mnie podchodzić:szok: poprzednie ciąże wspominam dobrze, ta tak się zaczyna może przez wiek:eek:

u mnie też nerwy ostatnio ... i tyle póki co, mdłości narazie odeszły precz, ale smaku do jedzenia nie mam

Jutro jedziemy z małą znowu na kontrole do szpitala,zawsze się stresuje tymi wizytami...:zawstydzona/y:
spokojnej nocki życzę:-)

A to coś poważnego?

Ja w listopadzie skończe lat 29. Izę urodziłam mając 21,5.

reklama
Witam wszystkie mamuśki :-)
U mnie dzisiaj sto razy lepiej ale zauważyłam, że u mnie wszystkie dolegliwości zaczynają sie dopiero po południu heeeeeee także jeszcze nie wiem jak ten dzień się zakończy...

Do góry