reklama
Smile_
Antek, Franek i Staś
wiosna 2013 - witam wśród nas
A mi dzisiaj ani mdłości ani senność nie dokuczała.. i już łapię fazę, że coś nie tak :/. Już bym wolała te mdłości.
W pierwszej ciąży chodziliśmy razem na każdą wizytę. Nooo prócz jednej, bo mąż był za granicą. Teraz nie wiem jak będzie. Na pierwszym USG byliśmy z Antkiem - mąż chodził z nim przed gabinetem, a ja w środku.
A mi dzisiaj ani mdłości ani senność nie dokuczała.. i już łapię fazę, że coś nie tak :/. Już bym wolała te mdłości.
W pierwszej ciąży chodziliśmy razem na każdą wizytę. Nooo prócz jednej, bo mąż był za granicą. Teraz nie wiem jak będzie. Na pierwszym USG byliśmy z Antkiem - mąż chodził z nim przed gabinetem, a ja w środku.
Witam się,
white_orchid bardzo się cieszę, że już w domku.
Jutro mam usg i mężulek ma się na nie zwolnić, poprzednio też ze mną chodził, bardzo był podekscytowany wizytami. A raz nawet babcia się załapała. Fajny był lekarz bo dokładny w tym co robił i z humorem, powiedział że całą rodzinę możemy zaprosić
U mnie nudności cd. Nic mi z jedzenia nie pasuje. Wzdęcia też dokuczają. Nie narzekajcie na brak objawów, tylko się cieszyć.
white_orchid bardzo się cieszę, że już w domku.
Jutro mam usg i mężulek ma się na nie zwolnić, poprzednio też ze mną chodził, bardzo był podekscytowany wizytami. A raz nawet babcia się załapała. Fajny był lekarz bo dokładny w tym co robił i z humorem, powiedział że całą rodzinę możemy zaprosić
U mnie nudności cd. Nic mi z jedzenia nie pasuje. Wzdęcia też dokuczają. Nie narzekajcie na brak objawów, tylko się cieszyć.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
mi to hormoniki buzują, raz wrzeszczę, za chwilę się śmieje, a po chwili beczę bo coś mnie rozczuli...ech, uroki ciąży ;-) mdłości mam nadal, ale słabsze (dobrze, że nie wymiotuję- identycznie jak w pierwszej ciąży), no i załączył mi się pożeracz na noc (kolejny objaw identyczny jak w pierwszej ciąży)
jeśli chodzi o wizyty, mój R w pierwszej ciąży był na każdym USG (bo tylko na USG chodziliśmy razem), oprócz pierwszego potwierdzającego ciążę (dopochwowego), pojechałam od razu z pracy- urwałam się i nawet nie pomyślałam o R , teraz też mamy zamiar na każde USG chodzić razem, ale tym razem nie w dwujkę, a w trójkę, chcemy, żeby Ami od początku brała udział w oczekiwaniu na rodzeństwo :-)
jeśli chodzi o wizyty, mój R w pierwszej ciąży był na każdym USG (bo tylko na USG chodziliśmy razem), oprócz pierwszego potwierdzającego ciążę (dopochwowego), pojechałam od razu z pracy- urwałam się i nawet nie pomyślałam o R , teraz też mamy zamiar na każde USG chodzić razem, ale tym razem nie w dwujkę, a w trójkę, chcemy, żeby Ami od początku brała udział w oczekiwaniu na rodzeństwo :-)
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Oliwka-chyba nie ...Z Alanem jak bylam w ciazy pierwsze 3 miesiace w porównaniu z tym co jest teraz były PIĘKNEjak dla mnie 2 ciaza to masakra...
Niby mam mdłosci a tyle zjadlam 3 Nalesniki z brzoskwiniami i serem białym,1 papryke faszerowana z miesem mielonym ryzem i serem żółtym,i UWAGA paczke prazynek solonychod jutra koniec ...Choc sie przyznam ze czeka na mnie w chlebaku bagietka czosnkowa na rano:-)
Wiosna- witaj wsród kwietniówek!!!
Niby mam mdłosci a tyle zjadlam 3 Nalesniki z brzoskwiniami i serem białym,1 papryke faszerowana z miesem mielonym ryzem i serem żółtym,i UWAGA paczke prazynek solonychod jutra koniec ...Choc sie przyznam ze czeka na mnie w chlebaku bagietka czosnkowa na rano:-)
Wiosna- witaj wsród kwietniówek!!!
mamakruszynki
Fanka BB :)
wiosna2013 gratulacje,i witamy wśród Nasjesteśmy równolatkami,z tym że to moje drugie dziecko będzie,córeczka ma pół roczkuMój M jeździł ze mną na USG,na wizyty nie chodziłNie martw się że nie masz żadnych objawów,bo po pierwsze to jeszcze za wcześnie,a po drugie możesz ich w ogóle nie mieć.Ja w ciąży z Nelką nie miałam żadnych objawów,i gdyby nie rosnący brzuszek to w ogóle nie wiedziałabym że w ciąży jestem
Dziewczynki polecam na mdłości Mamarin,jest genialny,zażywam dwie tabletki rano i popijam łyczkiem Coli,leżę jeszcze 15 min,i jest super.
Ja właśnie zjadłam kanapkę z szynką,zresztą jedyne na co mam ostatnio ochotę i jest mi dobrze...:-),więc żeby się nie zmieniło to idę spać.Jutro jedziemy z małą znowu na kontrole do szpitala,zawsze się stresuje tymi wizytami...
spokojnej nocki życzę:-)
Dziewczynki polecam na mdłości Mamarin,jest genialny,zażywam dwie tabletki rano i popijam łyczkiem Coli,leżę jeszcze 15 min,i jest super.
Ja właśnie zjadłam kanapkę z szynką,zresztą jedyne na co mam ostatnio ochotę i jest mi dobrze...:-),więc żeby się nie zmieniło to idę spać.Jutro jedziemy z małą znowu na kontrole do szpitala,zawsze się stresuje tymi wizytami...
majqa1
mama 2+2 :-)
witam mamuśki
Wynik moich liczeń to 27 kwiecień
Zabieram się za sczytanie "Was"
Pozdrawiam
witaj
u mnie z dnia na dzień coraz gorzej mdłości, lekka zgaga, piersi bolą masakrycznie i te nerwy... mam takie, że aż strach do mnie podchodzić poprzednie ciąże wspominam dobrze, ta tak się zaczyna może przez wiek
u mnie też nerwy ostatnio ... i tyle póki co, mdłości narazie odeszły precz, ale smaku do jedzenia nie mam
Jutro jedziemy z małą znowu na kontrole do szpitala,zawsze się stresuje tymi wizytami...
A to coś poważnego?
Ja w listopadzie skończe lat 29. Izę urodziłam mając 21,5.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
mamakruszynki, nie stresuj się, będzie dobrze...trzymam kciuki za wizytkę Małej :-)
dobej nocki, ja znów muszę pobuszować po lodówce
dobej nocki, ja znów muszę pobuszować po lodówce
reklama
Podziel się: