reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja też miałam bóle krzyżowe... Myślałam, że mi zaraz kręgosłup pęknie ^^. I to było najgorsze w całym porodzie. Jak już się pojawiły parte to poszło raz dwa i Antek był na brzuchu. najgorzej główkę wypchać, bo ona największa. Jak główka wyjdzie to już nie ma bólu.. tzn. jest, ale w porównaniu do tego wcześniejszego to można powiedzieć, że go nie ma ;)

reklama
nie wiem czego się spodziewać musze się nastawić na najgorsze.
Phelania - podziwiam Cię z takimi przeżyciami musisz się teraz bać a mimo wszystko nie okazujesz tego

Phel - i Ty chodziłaś te 2-3 tygodnie po odejściu czopa? na SR mówili, żeby tego nie przeciągać więcej jak dzień, dwa, bo jak nie ma czopa i szyjka otwarta to się może jakaś infekcja wewnątrzmaciczna przypałętać...

dokladnie:) ale mi on malutkimi kawaleczkami wychodzil jak jezdzilam co 2 dzien na KTG to sprawdzali na IP czy wszystko ok:tak:

Anezeram
-lepiej nastawic sie na najgorsze:)nie chce Cie straszyc ale wydaje mi sie ze jak nastawisz sie na najgorsze nie bedzie tak zle;p

Ostatnia edycja:
Pscólka - mi lekarz na wizycie 3 tyg przed porodem powiedział, że może odejść czop, ale żeby sie tym nie przejmować. Ma on niby prawo odejść tak jak Phel pisała 2-3 tyg przed porodem. Pierwsze słyszę żeby przez to poród wywoływali. Na IP pewnie by Cię odesłali do domu jakbyś przyjechała i powiedziała, że czop odszedł.. tak mi się przynajmniej wydaje.
Ze mną leżała dziewczyna, która miała rozwarcie na 1cm, ale nie miała skurczy. Mówiła, że co drugi dzień jeździła na IP, bo myślała, że to już, a ją odsyłali, bo nie stwierdzali akcji porodowej.

Witam Was

Anezram-
ja też mam wydzielinę i za kazdym razem gin mówi ,że to norma....

Co do pokarmu, mi się siara leje. Przy pierwszym synku też tak miałam. Pokarmu miałam aż za dużo. Nawet zaliczyłam już w CIĄŻY zapalenie piersi. dwa dni temu skończyłam brać antybiotyk. Lekarz zrobił mi wymaz z tej piersi, wyszedł paciorkowiec i gronkowiec. pierś wyglądała jakby zrobił się zastój, czerwona, boląca....masakra jakaś. Gorączka 39 stopni. Powiedział mi gin ,że w ciąży zdarza się zapalenie raz na milion:confused: tylko czy ja bedę mogła karmić?:confused:

-Dziewczyny jak radzicie sobie z depilacją miejsc intymnych?

pola - nie radzę sobie, odpuściłam:-D

Smile - nie pisałam o wywoływaniu porodu, tylko zgłoszeniu się do szpitala (inna kwestia czy w szpitalu jest faktycznie bardziej sterylnie niż w domu...). Jak odchodzi kawałkami to reszta tam jeszcze jest, więc to trochę inna sytuacja.

ja mam problem z depilacją nóg z obcięciem paznokci ale z miejscem intymnym chyba jest oki ale nie wiem jak musi być kobieta ogolona do samego porodu.

Na ostatniej wizycie gin srwierdzil ze szyjka jak zaczyna sie otwierac to zauwaza sie zwiekszenie sluzu. Ja normalnie mialam sucho a teraz bardzo mokro to tez sie martwie,ale z drugiej strony niektore kobiety maja cala ciaze duzo wydzieliny...

Ja normalnie stosowalam krem do depilacji ale odkad mam problemy z szyjka i zakaz wspolzycia to nie robie nic bo boje sie podraznien czy infekcji. Ale do porodu trzeba by sie wyszykowac:sorry2: Tylko jak to technicznie wykonac, ja juz teraz nic nie widze:-D

Pola - ja kiedyś pisałam, że teściowa miała gronkowca w mleku. Karmiła przez 2 miesiące, ale wtedy nie wiedziała, że go ma. Mały był na lekarstwach.. darł się jak szalony ponoć. Szlajali się po lekarzach. Robili USG brzucha, wymazy, posiewy i inne badania. Leczyli małego, aż w końcu któryś fachowiec zalecił zbadanie mleka matki i wyszedł ten gronkowiec. Musiała przestać karmić.

reklama
Anrezam - do porodu nie trzeba być wygolonym, oni sobie poradzą:-D Do ewentualnej cesarki i tak golą przed samą operacją. to kwestia indywidualna, ja idę naturalnie, bo jak wygolę to mam podrażnienie a nie chcę do jakiejś infekcji dopuścić i tak mnie będzie wsszystko bolało, a jeszcze jakbym miała się drapać ... to ja dziękuję:no:

Do góry