reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Bishopka ,Phelania o co chodzi z ta zmiana twarzy? Nie wiem czy to tez sie liczy ale ja zauważyłam ze mi znowu zaczęły syfy wychodzić i mam strasznie sucha skórę na brodzie :eek:

reklama
zozzolka, z tego co ja rozumiem to nie możemy od razu na rok wypiosać macierzyńskiego, bo ustawa nie weszła jeszcze w życie; ma wejść 01.09 więc dopiero od tej daty będziemy mogły złożyć podanie o drugą dodatkową część macierzyńskiego o ile jeszcze wtedy będziemy na macierzyńskim

Iza - twarz kobiety zmienia sie ponoć przed porodem.
Iśku, Phel - mój ma charakter po tatusiu - uparty jak osioł ;).. Oby drugi miał moj charakter, bo inaczej to sie pozabijają :eek:
zozzolka - jeżeli ustawa wejdzie w życie to dopiero z dniem 01.09. Każda kobieta, która będzie wtedy na macierzyńskim będzie miała prawo przedłużyć je do roku czasu. Dziewczyny tutaj często piszą, że chcą rodzić po 18.03, bo tylko wtedy macierzyński będzie się kończył we wrześniu. Z tego co czytałam i mówili w TV to głosowanie w sejmie ma się odbyć "na wiosnę". Na chwile obecną to tylko obiecywanki.. Może wejść w życie, ale nie musi.

phel super że wiesz już mniej więcej co z małym i że to nie groźne zdrówka życzymy Wam z Wojtkiem i Jaśkiem( który niesamowicie kopie dziś)
iza876 no to TY na czworaczki liczyłaś :p :p ;P hi hi hi dobrze że się zorientowałaś bo jakby przyszły 4 to masakra jakaś,chociaż pewnie dałoby rade i wtedy odesłać
Bishopka poczekaj jeszcze troszeczkę...
az tą twarzą to też za bardzo nie wiem o co chodzi słyszałam że przed porodem może wydawać sie jakaś opuchnięta i taka no dziwna jakby nie nasza... ale sama nie wiem

kurcze a mi mąż do Krakowa wyjechał na weekend i sama siedzę z młodym i rodzicami ale jakoś dziwnie bez niego...miałam spakować torbę i zacząć prasować ubranka dla Jaśka ale lipa nic mi się nie chciało nawet spisać co jeszcze mam dokupić nie spisałam wrrrr a młodego prawie cały czas dziadek pilnował a ja tylko zerkałam kątem oka ot takiego lenia miałam dziś masakra.... jeszcze ten śnieg mnie dobija... ja już pół podwórka zgrabiłam z liści i mi znowu wszystko śnieg przykrył. Znudził mi się już zwłaszcza że jak ładniej było to z młodym mogłam wyjść na dłużej a tak 20-30min i do domu bo cały mokry tak się papla w śniegu i rzuca nim we wszystko... a na więcej niż 1 wyjście tojanie mam siły bo łobuz pół godziny się ubiera tłumacząc co jeszcze ma założyć a jak wracamy to płacz jest że on nie idzie domu.

zozzolka, z tego co ja rozumiem to nie możemy od razu na rok wypiosać macierzyńskiego, bo ustawa nie weszła jeszcze w życie; ma wejść 01.09 więc dopiero od tej daty będziemy mogły złożyć podanie o drugą dodatkową część macierzyńskiego o ile jeszcze wtedy będziemy na macierzyńskim
tez tak to zrozumiałam ale wszyscy mówią o tym 17 marca to myślałam ze może soc przeoczyłam :szok:
Smile no własnie w naszym kraju wszystko możliwe no ale dzieki za odpowiedz bynajmniej w temacie jestem

wszystkie przygotowują się pełna para tylko ja jakoś roztrzepana imienia nawet nie mamy nie możemy wybrać nic

Ostatnia edycja:
Madiu - u nas z spacerami podobnie. Tylko ubieranie Antka zajmuje 5 minut.. za to powrót to makabra, bo on nie chce i koniec. A ja nie mam siły na noszenie go do domu.. jeszcze z włączonym trybem "ryczę tak głośno jak tylko potrafię". Jedno szczęście, że już nie długo się zrobi ciepło i będziemy mogły wyjść na dwór na pół dnia ;)

Aaa.. mój mąż mnie zostawia 22 na weekend. Ju z wymyśliłam, że mnie i Antka zawiezie do moich rodziców i pójdę sobie tam do kosmetyczki. Zrobię manicure, pedicure.. żel na paznokcie na stopach co by z miesiąc, a nawet dłużej ładnie wyglądały. Jeszcze sobie jakieś maseczki powymyślam :p

Wy mnie dziewczyny nie straszcie z tą zmienioną twarzą! Ja właśnie od wczoraj zauważyłam, że NAGLE bardzo się na buzi zmieniłam. Cała jestem podpuchnięta:twarz, dłonie i stopy. Do tej pory nie było takich objawów:szok: No, ale to tak bezpośrednio przed porodem twarz się zmienia, czy jak? Wolałabym dotrwać do tego 18.03...

Witam wieczorem

z tą zmianą na twarzy to nie panikujcie dziewczyny, chodzi o podpuchnięcia, zatrzymanie wody w organizmie, może trochę o przytycie na buzi. Przy Gosi miałam opuchlizny rąk i nóg jakoś od 6-7 miesiąca ciązy , a na twarzy zmieniłam się co najmniej 1 miesiąc przed porodem (myślę, że też podpuchłam) - jak tak patrze na zdjęcia, Więc bez paniki;-)

Co do pokojów dla maluchów, to ja bym chciała osobne, raz że gdzieś tam zakładam, że może być chłopczyk, dwa, że dzidziuś przez pierwsze 6-12 m-cy będzie w naszej sypialni, a potem wolałabym żeby się dzieciaki nie budziły nawzajem. No ale w tym nowym domu, to myślę, że sypialnie będą tylko od spania (póki dzieci małe), a dzień będziemy spędzać na dole w salonie i tam będą zabawki. A jak to wyjdzie, to ostatecznie życie zweryfikuje.
BO dużo rzeczy, które sobie zakładałam przy Gosi, poszły zupełnie inaczej. A w naszej sypialni spała niemal do 2 lat:sorry2:.

Co do prezentu od dzidziusia dla starszaka, to początkowo myślałam o jakichś puzzlach albo książce, ale uświadomiłam sobie, że zajmie mi to dużo miejsca w torbie. Zapolowałam więc w Empiku i ostatecznie kupiłam dla Gosi taką małą laleczkę -figurkę Pinypon, Laleczka, figurka na blistrze - Famosa za 18,49 zł | Zabawki empik.com zajmuje niewiele miejsca w torbie, a mojej młodej nie potrzeba dużo, żeby się ucieszyć:tak:

Phelania super, że z Alankiem się wyjaśniło i już wiecie, że to nic groźnego. Ale tak sobie myślę, że niektórzy lekarze są niepoważni, tak straszyć rodziców nie mając podstawy do diagnozy w badaniach...:baffled:

iza ale jesteś aparatka - niebieskie włosy, łóżeczka dla czworaczków:-D

Witam niedzielnie z inką w ręce. Ciekawe czy nie będzie potrzebny ratunek filiżanką zwykłej kawy. Jakiś śnieżek malutki na trawnikach brrrr

Smile_
ja nie maluje paznokci póki co....to pierwszy sposób na to by stwierdzić czy Tobą ok. tzn czy nie jesteś niedotleniona...pod lakierem niestety nie widać...pomaluję się po porodzie tak dla podniesienia samopoczucia...
jej a my w maju mamy komunie chrześnicy męża, i też trzeba by jakoś wyglądać. niekoniecznie jak wielorybek :/

chyba jeszcze pójdę poleniuchować bo wszyscy śpią...

reklama
Kod:
Dzien dobry:-)

Pheli dobrze, ze sie wyjasnilo co z mlodym a co do straszenia rodzicow wstepnymi diagnozami...dla mnie sa nie do pomyslenia. Tym bardziej, ze widza matke w ciazy...odruch ludzki to chyba w szafce zostawiaja jak wyciagaja fartuchy...

Smile gdy szlam rodzic starszego, to lasce na ip kazali zmywac lakier. Zelu nie zmyjesz, a ta procedura jest tylki dla naszego bezpieczenstwa;-).

Do góry