reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam poweekendowo:-D

bakteria - ja stosowałam czopki i maść Posterisan na hemoroidy, w ciąży dozwolone

Dziewczyny jest pełnia, przez to mogą być problemy ze snem. Jak za kilka dni przejdzie to znaczy, że jesteście tak samo jak ja na to wrażliwe:-D

anila - niestety nie słyszałam o takiej przypadłości, lepiej sprawdzić

teva
- mój ma czkawkę jak ja wypiję zimne, albo jak mi kiszki marsza grają to on się potrafi przestraszyć i też się bardziej rusza, a jak M przyłoży dużą, ciepłą rękę to się uspakaja:-D. Ze słodyczami i kofeiną nie przesadzam, eliminuję do minimum, po co przyzwyczajać. Ja jutro idę na pasemka, nie wiem jak wysiedzę 3 godziny:eek:.

Tasia
- tylko nie za ostro, ja w piątek zrobiłam 3 x pranie, prasowanie pieluch i już wieczorem tego pożałowałam, twardnienie brzucha, ból jak na okres:cool:

ptaszek - tak nospa i magnez polecone przez lekarza. magnez można łykac do 36 tygodnia, a nospę do końca. Teraz powstrzyma skurcze, a jak już będa te właściwe to rozkręci

reklama
My mielismy jechac do sklepu az wreszcie sam M pojechał do Biedrony i zrobil zakupy,min lays Fromage które teraz wcinam wrrrr pychota:cool2:...

Z tym siusianiem to u mnie masakra wstaje równo co 1,5h ehhh oczywiscie woda kolo łożka:pP chyba pozycze pampka od Alutka tylko moze byc troche przy maly:-D

Dziewczyny uwazajcie na Siebie bo teraz juz do porodów rzut beretem i nie wolno sie tak meczyc bo moga sie pojawic skurcze i to te powazniejsze!!!

Bishopko- 3 tyg:szok:???!!!! przecież to JUŻ!!!

witam się nie wyspana, jakieś koszmary mi sie śniły, a to wstawanie na siusiu, a to mały się wiercił, a jak nie mogłam zasnąć to myślałam o tych skurczach. makabra jakaś dobrze żę chociaż zgaga mi dzisiaj odpuściła.

pozdrawiam

Witam się i ja.

Też gorzej śpię i śnią mi się dziwne sny ...
Dziewczyny oddelegowane. Maruś ogląda bajkę a ja wcinam śniadanie.
Ja mam wizytę w środę. Ja mam je co 4 tyg do końca. Chodzę prywatnie.

hello
Ptaszku, ja nie mam przepowiadających, takiego pobolewania jak na okres nie liczę.
z pierwszym synkiem może kilka razy mi sie brzuch postawił...ale jak zaczęły się skurcze to juz miałam porodowe. I wydaje mi się, ze tego nie da sie z niczym innym pomylić bo jakie by one nie były są regularne czy co godzinę jak u mnie wtedy było czy co 15 minut...ale takie seryjne i nie przechodzące.

dzień dobry :-)

dziś od rana zaklinam rzeczywistość. A więc:
wcale nie boli mnie głowa
wcale mi nóż pełen masła nie spadł na podłogę
wcale nie jestem niewyspana pomimo że przespałam całą noc
za oknem wcale nie jest szaroburo i zimno

:-D
swoją drogą wam też tak wszystko z rąk leci? maskara...
i chyba w końcu poczułam co to głód w tej ciąży... jak już się obudzę to muszę wstać bo głód i pęcherz nie dadzą mi poleniuchować... :-D

Skurcze - już te prawdziwe... też się zastanawiam czy je rozpoznam... choć wszyscy mówią że nie da się ich pomylić z niczym innym. może to trochę jak z pierwszymi ruchami - na początku ich nie rozpoznajesz, ale są wtedy bardzo delikatne, a jak już je czujesz to nie masz wątpliwości...
mnie brzuch ostatnio pobolewa i stawia mi się więc może to te przepowiadające.... pozwalam mu na to, nie zwiększam magnezu, obserwuję...

miłego dnia? jakie macie plany na dziś?

hej

skurczy nie da się nie rozpoznać, a co do przepowiadających to ja w poprzednich ciążach nie miałam wcale, teraz czasami brzuch mi się napnie ale nie biorę już magnezu.

Anila no już prawie wiosna, prawie śniegu nie ma, prawie słońce zza chmur wychodzi, jest prawie 2 na plusie, moze dojdzie do 5:-D

Na hemoroidy też polecam posterisan, mi nawet gin zapisał posterisan H, jakies silniejsze.

No to dzisiaj wstawałam tylko 6 razy:baffled:, pić dużo piję , no ale muszę, bo mnie suszy, w nocy nie piję, a wstaje tylko na kropelki:cool:.

Pscółka masz rację z tą pełnią, może my jakieś wilkołaki:-)

Witam się poniedziałkowo...

Ja na sikanie wstaje tylko jak sie przebudzę i stwierdzę, że do rana chyba nie wytrzymam :p. Jakiś czas temu miałam tak, że wstawałam równo o 2 i 5. Teraz wszystko wróciło do normy i sobie śpię jak zabita :D.

Ja się też bałam skurczy przy pierwszym porodzie.. Czy będę wiedziała czy to już. I jak się już zaczęło to wiedziałam, że trzeba jechać do szpitala. Skurcze były co 10 minut i nie przechodziły... Obejrzałam jeszcze coś w tv i pojechaliśmy rodzić :). Ja bym się tym nie stresowała aż tak. A nóż widelec wody odejdą pierwsze to już wiadomo będzie, że trzeba jechać.

Antek dzisiaj w domu zostaje, bo ma lekki katar. Miałam jechać na zakupy, ale z tą zarazką nigdzie nie jadę. Mam nadzieje, że mu jutro przejdzie już...

Witam się i ja:-)
temat sikania- ja wstaje srednio o 2 potem 3 potem 5 i 6:40- wtedy to już budzik mnie zwleka z łóżka:tak:. generalnie spać nie mogę, tzn zasnąć i czesto jak się obudzę na siku to już zasnąc znowu nie mogę. bardzo chciałabym przesypiać całą noc, bo już niedługo to maluch może mi na to nie pozwolić:-D

reklama
Witam :)

Komputer mi się zepsuł, dlatego teraz mam ograniczony kontakt ze światem :(

Co do wstawania w nocy, ja nie muszę, wytrzymuję całą noc pomimo tego, że zazwyczj przed snem jeszcze piję, bo leki biorę, widocznie mam wytrzymały pęcherz :D

Nie wiem czy to dzidzia ma już mało miejsca, czy zaczynam panikować, ale jakoś mniej tych ruchów czuję i już nie są takie mocne. Czasem brzuch tak skakał, a teraz jeden taki kopniaczek, ew czkawka i tyle przez pół dnia.

Do góry