reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dobry wieczór,

a my dziś odpoczywaliśmy po wczorajszej imprezie... nawet potanczyłam :-) całe 5 kawałków :-D, zebrałam trochę komplementów i o północy jak kopciuszek uciekliśmy do domu...

a dziś lenistwo i odwiedziny u siostrzeńca też urodzinowe... prawdę mówiąc padam ze zmęczenia...

młoda dziś mało ruchliwa, i muszę przyznać, że mnie jakoś strasznie nie boli jej rozpychanie, choć nie powiem czuję :happy2:
ech... miłego wieczornego wypoczynku :-)

reklama
a ja miałam dzisiaj większość dnia gości - teściowie, moi rodzice, szwagier... strasznego mam już lenia i dosyć mnie wymęczyła ta wizyta :cool2: tak szczerze mówiąc, to wolałabym leżeć cały dzień do góry brzuchem:sorry2:

witaj ptaszek ja bym kupiła najtańszy laktator, odciągacz - tak żeby mieć na nawał, a jak okaże się, że potrzebujesz coś więcej korzystać, wtedy zainwestowałabym w coś lepszego.
Ja miałam ręczny aventu i byłam niezadowolona - bardzo dużo elementów do mycia, ale w sumie mało się przydał. Moja szwagierka tez go kupiła, a potem drugi raz musiała wywalić kasę na elektryczny, bo u niej jest problem z karmieniem.

smile moja miewa fazy na duplo, czasami się bawi codziennie, a czasami idzie w odstawkę
u nas hitem okazała się płytka konstrukcyjna, bo stanowi plac do tworzenia różnych budowli
O tak sobie moje dziecko tworzy:
P1120426.jpg
ale chyba muszę zabrać na jakiś czas, bo przestała sie bawić i jeśli juz wyciągnie, to tylko po to żeby rozwalać po kątach:dry:

muro ojej, współczuję przygody z buraczkami i tego sprzątania.
Moim rodzicom wybuchła kiedyś butla z winem, bo owoc wpadł do rurki... od tego czasu są wyleczeni z winka domowej roboty:baffled:

Felidae właśnie mi uswiadomiłaś, ze ja też jeszcze nie czułam czkawki, a Gosia dużo czkała.
Za to maluch układa sie tak, że wypycha doopsko i plecki, brzuch się robi nie symetryczny i czuje jak mi tam gdzieś w środku nóżkami przebiera, kopie po pęcherzu i co tam jeszcze, a na zewnątrz prawie nic nie czuć pod ręką.

anila super, że sie wybawiłaś, trzeba korzystać:tak: my w tej ciazy to chyba nigdzie nie bylismy na tańcach (pewnie bardziej z powodu Gosi) ale poprzednio też kilka razy sie bawiliśmy i tez miło wspominam, choć krótko było:tak:

Nef, no to u nas identyko, na brzuchu słabo czuć, jak sie uda to głównie po bokach. z prawej na dole z lewej na górze..obstawiam raczki na dole nózki na górze, bo od początku niby ułożył sie główką w dól, a jeszcze z przodu mam łożysko które wyhamowuje pewnie część kopniaków...za to czuje jak mi "po jelitach" buszuje.

Słyszałyście o tym dzieciątku 2-mc-e które zabrali rodzicom bo nie było ich stać na wykup leków ??? no aż mnie krew zalał. nic tylko zabierać umieją, szkoda, że tam gdzie dzieci katują to tacy szybcy nie są:wściekła/y::wściekła/y: zamiast pomóc to stres rodzinie wi dziecku fundują. wrrr

Czkawka płodu — to rytmiczne wzdrygnięcia ciała płodu odczuwane przez przyszłą matkę, spowodowane skurczami przepony. Mogą one trwać od minuty, nawet do pół godziny. Tego typu ruchy zauważa się w II trymestrze ciąży. Powodem czkawki jest zwykle nadmierna ilość płynu owodniowego w żołądku płodu. Jest ona zjawiskiem normalnym i często obserwowanym, a poza tym całkowicie bezpiecznym

To tak na wszelki W, jakby ktoś się martwił :-)

Witam :-)
ide starszaka faszerować syropami :-)

Ostatnia edycja:
Witam piękne Panie. ja staram się ogarnąć "sajgon" domowy po malowaniu sypialni- oczywiście w miarę moich możliwości. na szczęście dzis zapowiedziała się moja mam , więc będzie nieoceniona pomoc.
madan- będzie dobrze, czekamy na dobre wieści i trzymamy kciuki:-)

reklama
muro - ja to już wymiękam, tchu mi brakuje. 10 minut pracy, pół godziny odpoczynku na złapanie oddechu:-D liczyłam na to, że mnie to nie dopadnie, bo dość aktywna w ciąży byłam, ale od kilku dni ciężej łapię powietrze:dry: i tętno mi szybko skacze.

Do góry