reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie ;)

Też mam już sporo ubranek dla Małej, a siostra ma mi dowieźć resztę. Ona we wrześniu urodziła także na bieżąco mi coś podrzuca.
Póki co dalej jestem na etapie wyboru wózka i jakoś nie mogę się na nic zdecydować. A wy już zaczęłyście kolekcjonować wyprawkę? Ja oprócz ciuszków i łóżeczka (jeszcze bez materacyka) nie mam nic...

Moja mama mówi, że na wiosnę najlepiej rodzić :) Pogoda coraz fajniejsza... Ale przeżyć zimę to koszmar, u mnie jest tyyyle śniegu i ciągle dosypuje, choć dziś jeszzce nie padało.

reklama
pscółka- no pewnie tak :) a ja głupia w administracji pracuję, a się nie domysliłam :-D:-D
smile- w turcji?? to faktycznie dziwne, nigdy nie słyszałam, żeby faraon się tam kręcił :-D no jak widać, co ma nas dopaść to dopadnie wszędzie. W polsce też szaleje grypa żołądkowa przecież.

Faktycznie tu cisza panuje, ale to dobrze, łatwiej się nadrabia :-)
Phel, trzymaj się, lepiej poleżeć na obserwacji, a mieć pewność, że wsio ok.
madan, co do wózka, to ja mam model już wybrany, tylko na kolor nie mogę się zdecydować :baffled:
Ciuszków jeszcze nie prałam, odkładam jak zwykle wszystko do wizyty- nie wiedzieć czemu.
Felidae, poproś może lekarza o jakieś inhalacje dla młodego ? Mój jak był mały, to chorował często, a jak trafił na inhalację, to przeszło mu i jak ręką odjął. Zdrowia dla Twoich chłopaków.

Ja z nudów, a może bardziej ze stresów zabrałam się za naukę szydełkowania :happy2: właśnie jestem na etapie robienia kocyka dla małej, jak skończę, to wkleję fotkę. A kiedy skończę ? nie wiem :-D bo dziobię i dziobię, a końca nie widać, tylko mnie kość ogonowa boli od siedzenia.

Witam wszystkie kwietniowe mamusie! =)
Mam termin na 5 kwietnia 2013- to moje pierwsze dziecko. Będzie synek- Wojtuś =)

Pozdrawiam serdecznie i uciekam nadrobić wszystkie forumowe informacje.

Witaj dekala, gratuluję synka :)

teva dziękuję za link, ja to chyba przeczytam wszystkie fora na temat wózków zanim jakiś wybiorę :p

Iśku pozdrów Phelanie! Dużo zdrówka dla niej i malucha :)

Bishopka
ja wózek chciałabym mieć jasny... może nie cały ale np budkę w gondoli.

Witam brzuchatki

ale dzisiaj pospałam z Gosią... do 9:30:szok:
ja jak zwykle budzę się o 3-4 w nocy ze 2-3 godz. przewracam się z boku na bok, a potem oka nie mogę otworzyć z rana

tiramissu też miałam pisać - łatwiej się nadrabia:-D co do zamkniętego - nie ma co żałować, bo też zamarło
za to przeniesienie forum na FB uważam za kontrowersyjne, bo niech się coś dupnie, albo FB nawali, albo ktoś niepowołany włamie się na konto założyciela i np. postanowi zmienić status grupy zamkniętej na otwarta??? I wszystkie treści będą wtedy dostępne dla pozostałych znajomych, rodziny, współpracowników? A tu pisanie o dupie marynie i zwykłe codzienne ploteczki pisane pod własnym imieniem i nazwiskiem? Chyba bym ze wstydu umarła:baffled:
Jednak tradycyjne forum i posiadanie nicka do czegoś służy.

smile ja tez bym się nie pisała na wczasy, mój M też coś wymyślał, ale go sprowadziłam na ziemię... ja nie jestem taka dobroduszna, coby go puściś na urlop, a samej kisić się w domu;-) mi już wystarczająco gul staje, że on jedzie w marcu na szkolenie zawodowe, a ja już nie mogę:baffled:
Ja coś kojarzę, że po upływie któregos tygodnia ciązy - nie wpuszczają na pokład. Ale czy to 34 czy 37tc? nie pamiętam.

pscółka fiu, fiu, to się zaczęła akcja pranie, powodzenia:tak:

madan ja też uważam, że najlepiej rodzić na wiosnę. Zgarnia się najlepszą pogodę z maluszkiem, w zasadzie przez pół roku bedziemy mieć ładna, ciepłą pogodę. A i dolegliwości ciążowe III trymestru mniejsze na wiosnę niż np. latem, tak jak rodziłam Gosię. Do dziś pamiętam jakie miałam balony na nogach i im upalniej, tym ja bardziej opuchnięta, nawet na twarzy zaczynałam puchnąć.:baffled:

dekala witaj:-)
aż tak pilnie nie nadrabiaj, bo nie doczytasz do porodu:-D lepiej na bieżąco z nami pisz:tak:

Witam piękne Panie. śniegiem sypie- zima piękna;-). witam też nową forumowiczkę:-)
ja dziś postanowiłam wypróbować stewię, naturalny zdrowy słodzik. będą truskawki ze stewią:tak:. używałyście już coś takiego?

my łóżeczko używane od znajomych kupujemy i nianię elektroniczną, tylko materacyk muszę dokupić. wózka jeszcze nie mamy.kupimy na samym końcu

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
a ja właśnie się zastanawiam nad założeniem jakiegoś konta oszczędnościowego dla małej gdzie przelewałabym co miesiąc jakąś kwotę... co jakiś czas co się uzbiera wrzucałabym na bardziej "zarabiające" formy oszczędzania i tak do pełnoletności...
ja gdy przyszło mi wystartować w dorosłość nie dostałam od rodziców zbyt wiele (poza wsparciem miłością itp.) a przecież materialna część naszego życia też jest istotna... co o tym myślicie?

dekala
- witaj :-)

madan - zobacz sobie Coletto Marco Polo - to mój faworyt :-D bardzo mi się podoba wizualnie ma śliczne kolory, jest lekki i ma dobre (choć niewiele) opinie... właśnie poluje coby go na żywo zobaczyć i chyba się zdecydujemy... COLETTO MARCO POLO + FOTELIK AKCESORIA CZĘSTOCHOWA (2800261005) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry