reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

hejka:)
moja młoda też dziś przetrzymała nas ze snem i wyła w niebogłosy. Chyba ząbek się wybija... jednak żel (nie będzie kryptoreklamy) działa cuda!
Trzydniówki u nas nie było.
A powiedzcie mi proszę, dajecie dzieciaczkom już całe jajko? Ja zrobiłam raz jajecznice na parze ale na wieczór córa była cała w wysypce więc odczekam jakiś czas.

reklama
Baby dzięki, szkoda, że tak późno przeczytałam, bo chętnie bym zebrała nowe pomysły na posiłki, bo moje już powoli mi się nudzą ;-)A czas na podłogi znajduję, bo jestem cały czas w domu. Zresztą myję mopem, to zajmuje mi to chwilkę, więc żaden problem :tak:

Kasia
my na początku miałyśmy zwykły nocniczek i Mała sikała bez problemu, tylko sto lat jej grał, a ja wtedy biłam brawo i ona bardzo się cieszyla. Na gwiazdkę dostała od babci nocnik fisher price, taki wypasiony i z początku nie chciała na niego sikać. Ale szybko załapała, że to nocnik i go uwielbia. Sika za każdym razem, nawet jak jej się nie chce, to malutko ;-) Ale szczerze, ja sama nie kupiłabym jej takiego nocnika, bo uważam, że to tylko bajer, który nie jest niezbędny. A dziecko nauczy się siusiać na każdym.

tutaj są jakieś przepisy i filmik jak o tym mówili :) Na naszą skrzynkę [email]ddtvn@tvn.pl[/email]... - Video Dzień Dobry TVN
mam nadzieję, ze się przyda :)

Iryska warto jak najwcześniej wysadzać :) gratuluję ząbków

Kasiu mówimy do Adiego po polsku, a angielskiego osłucha się jak wychodzimy na miasto czy na zakupy

Mitaginko o której poszła spać? a rozmowa meża z teściową nic nie dała?
zamówiłaś te trzy obrazki które wybrałyśmy czy jakieś inne?

Hunka Adi je jajecznicę i całe jajko od chyba 1,5 miesiąca i nic mu nie jest, ale ostatnio Tysia Mitaginki zareagowała alergicznie na białko, nie pamietam ile dokładnie ma poczekać więc może Ci później coś napisze :)

Ostatnia edycja:
Witam sie Ja:)

Hunka witaj:) Jajecznice robie raz w tyg na maselku i malemu nic nie jest..

Mitaginka a moze Tysia sobie godziny przestawia? Bo moj Ksawcio od paru dni wstaje ok 7.40...a dzis o 6.50...a spac ostatnio chodzi 21.30-22...wczesniej nie chce, jest walka..a np. w dzien wczoraj spal tylko godzine, myslalam ze padnie wieczorem wczesnie a on po kapaniu ozyl:) i u snal ok 22..a 22.40 juz wyl..i znow noc przerabana..jestem wykonczona..:(

Co do nocnika zbieram sie zeby kupic...ostatnio po przebudzeniu rano go posadzilam na sedes, nawet nie wiecie jaka radosc byla..ale siedzial i sluchal...(bo rano jak ide sie ogarniac do lazienki to go biore ze soba..i jest strasznie usmiany jak robie siusiu, zaglada gdzie to slychac hahaha)..

Mercedess starszak mial trzydniowke..2-3 dni goraczki potem dzien przerwy i wysypka (wszedzie) z tego co pamietam najszybciej zeszla z glowki a reszta do max 7 dni
Hunka u nas tak z pol jaja (jajecznica na oliwie) raz na tydzien :-)
Mitaginka wspolczuje wieczoru u nas wczoraj tez byla masakra..co prawda mlody chodzi spac 18-19 ale wczoraj musialam go uspic "na sobie" bo strasznie plakal..zdarza mu sie cos takiego raz na jakis czas...ale za to ostatnie dwie noce wogole bez pobudki ale zeby nie bylo fajnie wstaje 5:30-6 ;-)
Baby macie tez darmowe przedszkole od 3lat tak jak tutaj?

Witajcie babk.

Ja po dwoch dniech pracujących sie melduje i to tez tylko w przelocie bo w lodówce tylko światlo i na zakupy trzeba się udć, czakam z moja dwójka sie obudzi z drzemki i w drogę... chyba sobie winko dziś zakupie bo ciężkie dni w pracy miałam a i dziś non stop telefon dzzwoni...buuuuu
Miłego dnia

wilmek witaj po przerwie :-) a co do pokoiku to robimy Tysi od podstaw
baby zasnęła o 21:45, ale (sukces!) pierwszy raz obudziła się o 2:00!!!! dawno nie spała tyle ciągiem :szok: potem już było gorzej, ale ja położyłam się przed 23, to miałam 3 h ciągłego snu ;-) wow! Stwierdziłam, że spała tyle ciągiem, bo chyba wyczerpała siły płacząc ;-) a co do obrazków- zamówiłam te co wybrałysmy :-)
owca nie wiem, czy Tysia sobie przestawia godziny, dzisiaj zasnęła o 20:00. A to że wstaje o 6:00 to norma, niestety... największy bol w weekend, bo w tyg to i tak wstajemy do pracy...
hunka ja dałam niedawno małej jajecznicę na parze i od razu ją obsypałao, a do tego spuchła na twarzy. Pojechalismy od razu do lekarza i mamy przez 3 miechy nie dawać nawet żółtka, ponoć za wcześnie daliśmy to cało jajko, a białko jest mega alergiczne...

Ostatnia edycja:
Wilmek tak przedszkole jest bezpłatne :) są też podobno bezpłatne kursy angielskiego dla rodziców dzieci chodzących tutaj do szkoły i jeszcze inne dodatkowe kursy gratis :)

Jolu winko i lekki film i będzie dobrze :)

Nati gratulejszyn :) super :)

Dzięki za odpowiedzi :) mitaginka, ja nie zaobserwowałam żeby mała spuchła a wysypka dopiero na wieczór wyszła. Żółtko daję cały czas, więc pokuszę się niebawem jeszcze raz o tę jajecznicę.

A w ogóle rozmyślacie już o wyprawieniu roczku? Ja tak powoli zaczynam się tym martwić... nie przepadam za tego typu imprezami... ;) Wiem, że to dla maleństwa i na pamiątkę ale dla mnie to problem. Ciężko będzie na naszym małym m ugościć 13 osób. Nie mam też zastawy dla tylu...ehhh :)

reklama
Mercedes mój starszy syn miał trzydniówkę, wysypało go na czwartą dobę i trzymało tak 2-3 doby zanim całkiem zniknęła (obsypany był cały od głowy do stóp)

Hunka ja już termin mszy zaklepałam, lokal zaklepany, teraz tylko myślę nad menu ;-) aha, ubranko dostałam od kumpeli ale nie wiem czy nie będzie za ciepłe. Najwyżej coś dokupię.

Ostatnia edycja:
Do góry