reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ja na chwilkę wpadam coś wam pokazać bo jak wam powiem to nie uwierzycie.... taką nie niespodziankę nam rano synuś zrobił

Załączniki

• DSC08301.jpg
    DSC08301.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Morgaine, moi szli od razu do zlobka, ale podobalo im sie i zadnych problemow nie bylo - najwyzej troche placzu tuz przed sala (w domu nie, normalnie spali itp), ale panie mowily, ze zaraz sie uspokajali. bedzie dobrze.

i nie masz pojecia jak bardzo bym chciala, zeby Felek zjadl butle :-( w nocy wystarczylby cyc, ale w dzien juz moglabym go karmic inaczej. juz nawet mam krzeselko do karmienia, Felek w nim rzadzi z zabawkami na razie ;)

willmek
, chyba zaraz sprobuje z kaszka.. mam w domu malinowa mleczno-ryzowa.. od kiedy to mozna? moze to byc jako pierwszy posilek inny niz mleko mamy?

Marma wow ale silacz..cudnie wyglada :-)
Aenye probuj probuj a noz widelec posmakuje..kaszki czy kleiki ryzowe kukurydziane po 4mies ;) nie wiem jak malinki ale skoro tam sa to napewno nie zaszkodza :-) tak swoja droga to mnie zawsze zastanawia jak jest kaszka mleczno-ryzowa to jaka mieszanka mleczna tam jest? jak kaszka nestle to mleko nestle czy jak?

Aenye mój też ręką macha jak je albo kładzie piąstkę na oku i nie zwróciłabym na to uwagi gdybyś nie napisała i teraz sama nie wiem już heh jak na moje oko to nic z tym robić nie będę, najada się więc jest ok
Moragine no mój to śpi w nocy ładnie a w dzień max 3x po 30min i to wszystko i niby czasu mam sporo żeby na brzuszku leżał ale jakoś on nie chce i nie wiem ja go zachęcić... jeszcze dziś kupię jakąś tanią kołdrę i na podłodze w salonie położę, tu więcej rzeczy do oglądania to może będzie wyciąga główkę do góry, no bo nic mi innego nie przychodzi do głowy

naprawde kazde dziecko jest inne...
no niby tak ale mnie się wydaje że za mało ćwiczę czy coś...

Marma Ty Ty Ty żartujesz z tą fotką nie? :szok: aż płakać mi się chce że mój taki "powolny" :hmm:

a mi dziś teście zabrali małego na spacer i mam labeeeee :-D i co? i zamiast mieć wszystko gdzieś i się byczyć to ja latam i sprzątam, piorę, prasuję i gotuję, walnięta jestem nie? :tak:

sania, przestan :-) to sie wydaje dziwne, ale Morgaine ma racje - dziecko, ktore ma starsze rodzenstwo duzo szybciej sie rozwija. nie tylko obserwuje i nasladuje, ale wlasnie - jest wiecej zostawione same sobie. moj np od urodzenia praktycznie w macie lezal, nieraz tam zasypial ;-) i nauczony po prostu, ze musi sie troche sam soba zajac. i dlatego tez tak kombinuje - zreszta moze to i geny troche, bo wszyscy moi chlopcy bardzo szybko raczkowali. ale siadali rowno w wieku 6 mies, ani dnia szybciej, i chodzili tez dopiero na rok, wczesniej nie. takze naturalny zupelnie rozwoj.

dzisiaj naczytalam sie w necie maxymalnie, normalnie stwierdzam u swojego dziecka:

zabkowanie
lek separacyjny
skok rozwojowy
kandydoze (znow)
glod
koszmary senne

i mase innych rzeczy jeszcze. cudnie.

a jeszcze po rozmowie z eywa (mily glos!!!) - pasozyty lub wirusa :-D

MARMA WOW to faktycznie szybki rozwój:-D taki maluch a już stoi:) gratki

aenye ale Ci dr google tego nawymyślał :szok: hehe u mnie na pewno lek separacyjny i ząbkowanie.
no i młoda jak chce spać to musi sobie zwykle zasnąć bo mamusia nie ma siły bujać i husiać:)

a mi dziś teście zabrali małego na spacer i mam labeeeee :-D i co? i zamiast mieć wszystko gdzieś i się byczyć to ja latam i sprzątam, piorę, prasuję i gotuję, walnięta jestem nie? :tak:
nie no to całkiem normalne.
nienormalne w tym czasie na bb siedza:-p

Marma, o kurcze, ale masz silnego dzieciaka :D Normalnie w szoku jestem.

A ja już po pracy. Utwierdziłam się w przekonaniu, że umowy nie przedłużam nawet jak mi zaproponuje szefowa. Koleżance już wisi 3 tys złotych pensji i podobno nie ma z czego płacić a takiej co była na czarno na wakacje dorobić wisi 1800 zł. Normalnie tragedia. Ciekawe czy mi za ten miesiac zapłaci.

No i się pocieszyłam tym, że nawet jak dzieci zostają z kims innym czy w przedszkolu i sie wtedy dobrze bawia to i tak kochaja mamy. Prawie kazde dziecko robi bukiety dla mamusi i co jakis czas pyta, czy przyjdzie po nie mama. Mama zawsze najwazniejsza :)

reklama
marma ale jaja!!! chwila i bedzie chodzić :)a on na pewno z kwietnia?! ;)
co prawda moja Klaudia za ręce trzymana też juz pięknie stoi, z siedzenia na kolanach rwie sie do stania :)
ach te nasze bąble :)
aeyne moze taka jej uroda i tyle :)

Do góry