reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam;
AguHan gratuluję syna!!!
Anawoj, cieszę się, że z mężem wszystko dobrze;
Ja przytyłam jakieś 3 kg, choć przed chwilą zamówiłam sobie pizze więc wole się teraz nie ważyć:-D
Mój mąż zabrał dziś dziecko ze sobą do pracy, żeby teściowa się nią zajęła a ja odpoczywam, bo wczoraj mialam ciężki dzień.
Mam prenatalne w przyszły czwartek, już nie mogę się doczekać.

reklama
mega30- mam nadzieje ze sa nadal 2 malenstwa bo u mnie niestety juz tylko jedno. Jak to lekarka powiedziala jedno sie wypisalo z zycia a drugie to wielki dzieciak :)

u mnie waga bez zmian, ale u mnie to normalne bez zmian do konca ciazy- wiem wiem kazda ciaza inna i ta 13 lat temu to bylo zupelnie cos innego ale ludze sie ze jednak bedzie tak samo.
jola24- trzymam mocno kciuki.

Witajcie. :)

Moja waga raz idzie pół kg w dół, raz pół kg w górę, więc ogólnie mam taką samą, jak miałam póki co.

te odglosy sa podobne do odkurzacza, moja corka tylko przy odkurzaczu spala w koncu jej na kasete nagralam i jak tylko sie kaseta konczyla to sie budzila.
Dobre. :D Muszę zapamiętać na przyszłość. :)

Aneczka - ja Ci z tymi wynikami nie pomogę, bo się nie znam... A lekarz Ci na bieżąco nie tłumaczył, co widzi?

Gosik - najważniejsze, że z Maleństwem ok, odpoczywaj. :*

Jola.24, Maga - kciuki zaciśnięte!

Ja dzisiaj trochę przeceniłam swoje siły i za dużo zakupów próbowałam do domu przynieść. Po powrocie pobolewało mnie podbrzusze, więc łyknęłam magnez i się położyłam. Już siatek w rękach nosić nie będę, tylko zakupy będę pakować w plecak.

Wieczorem mam wizytę u neurologa, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

hej dziewczyny,

jestem po lekarzu i na miesiąc zwolnienie, będziemy obserwować to dno macicy.
Co do badań krwi, to ja wiem dlaczego. Oprócz czynnika Rh i występowania tu konfliktu, czasami zdarza się konflikt na poziomie grup krwi czyli A, B itd. Mój kuzyn ze swoja zoną mieli taką sytuację, że konflikt nastąpił i po urodzeniu się ich syna miał przetaczaną dwa razy krew. Lekarze byli bardzo zdziwieni, bo oboje bardzo młodzi i pierwsze dziecko, ponoć częściej to się zdarza przy kolejnych. Nie wiem dokładnie co i jak, ale te sytuacje znam z autopsji.

Lekarkę mam panią Szwengier i pracuje tez w szpitalu w Zdrojach, a tam zamierzam rodzić.
Trzymam kciuki za wizyty babeczki i dajcie zna co i jak:)

NB – kość nosowa
NF – fałd karkowy
NT – przezierność karkowa
tyle znalazlam, co do norm to NT to do 2,5 chyba, ale innych norm nie znalazlam wiec to juz chyba od wielkosci noska zalezy np. co do lozyska to chyba powinno byc tylne ale jak anawoj dobrze zauwarzyla jak lekarz nic nie powiedzial to chyba ok

Możecie mi doradzić zakup jakiejś książki. Czasem wieczorem jak mi się nie chce kompa włączać poczytałabym coś o fasolce. Może taka co i mąż by coś z niej zrozumiał:) Szukałam na allegro ale tam nie ma dokładnych informacji co zawierają te książki.

proponuję "język niemowląt"- przyda się "na zaś", bo po urodzeniu maluszka nie ma się czasu na czytanie.
Potwierdzam - przydatna lektura.

Koot trzymaj się i odpoczywaj sobie. Tez nie wiedziałam, że konflikt może dotyczyć czegoś więcej niż Rh. Czy immunoglobulina na to działa, czy to całkiem inna historia?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

A mnie coś głowa boli. To pewnie przez ciśnienie, jakieś takie jest dziś niestabilne. Hania się z drzemki obudziła tez jakaś marudna, chyba ma lekką temperaturkę. Byliśmy u lekarza, ma wydzielinę w oskrzelach :/. A bylismy na jutro ze znajomymi umówieni, kolega przyjechał ze Szkocji, dawno się nie widzieliśmy. I tyle byłoby na temat planów.

Ostatnia edycja:
Witam ponownie dzisiejszego dnia!

Już jestesmy po usg, najważniejsze dalej w trójke, przezierności ok kości nosowe widoczne , wszystko jest dobrze.
Jede dzidziol tańczył, drugi spał, bardzo sie ciesze odetchnęłam z ulgą.
NATI_K bardzo mi przykro ale teraz najważniejszy jest drugi dzidziolek trzymam za Was kciuki!

reklama
Do góry