reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

antonina-mnie się wydaje, że nie takie wielkie, po każdym posiłku, po którym po 2 godz. będzie więcej niż 120 mam podawać 4j insuliny, a na czczo jeśli jeszcze raz będzie powyżej 90 (a do tej pory było 3 razy...) A radę damy na pewno, byle dzieciaczki były zdrowe :)

reklama
Witam się niedzielnie i bólowo:/
Mało spałam w nocy, ciągle się budziłam z bólem pleców, siadałam, znowu się kładłam i tak w kółko. Dzisiaj się przespacerowałam z mężem do kościoła i strasznie mi plecy dokuczały. Teraz leżę i dalej bolą. W dodatku śniegu napadało, pod śniegiem ślisko i znowu strach gdzieś wyjść. Dzisiaj mam dzień zniecierpliwienia ciążą.

Dziewczyny, współczuję problemów z cukrem. Ja jak nie jadłam słodyczy wcale od początku ciąży, tak teraz ciągle mi się chce słodkiego. Ale nie czekolady, tylko jakichś jogurtów, płatków na mleku i lodów, oby smak był słodki. Hmm, a może to wapnia brakuje. Chociaż ostatnio chciałam lody wodne :p Myślałam, że zachcianki to głównie na początku ciąży są ;)

wrocilismy do domu i sie natknelismy na kolede, no ale coz poswieceni jestesmy :-)
no i zycie wrocilo do normy
zwierzeta halasuja, corka marudzi.
jutro rano musze na badania podjechac- morfologia i mocz :-(

wrrr tyle napisalam i mi internet niedzialal :(
babcia opowiadala mi o porodach. miala w sumie 3 dzieci, naszczescie opowiadala tylko o 1 swoim.
Rodzila u zakonnic i gruba zakonnica stanela jej na brzuchu i babcia widziala jej majtki pod habitem
ze w skandynawi kobiety wieszaja pod sufitem a dziecko wpada do kosza pod kobieta- bo grawitacja robi swoje i latwiej rodzic
Babcia rodzila wujka 4 lata po wojnie i sie cieszyla ze dostala rozowa wyprawke bo podobno w warszawie rozowe dla chlopca, niebieskie dla dziewczynki
Ze szkoda ze bede miala coreczke bo chlopcy sa fajniejsi i grzeczniejsi
Ze pewnie ja juz nie pamietam biologicznego ojca mojej corki ale ona pamieta i byl gruby wiec i moja corka bedzie zawsze gruba- to mnie najbardziej rozbawilo szczegolnie ze corka jest strasznie chuda az moim zdaniem za chuda.

babcia widzi chyba wszystko w czarnych barwach:
- zle ze corka
- starsza to gruba
-nie moze chodzic- fakt faktem z trudem ale po mieszkaniu chodzi
- po co robilismy remont, Ona nie bedzie wiecznie zyc- dostalam kilka lat temu w darowiznie od Niej mieszkanie
- mam maly brzuch- to tez odwrotnie

reklama
Do góry