reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Hej! Wywołana to się odzywam:-)
nati- dzięki za troskę u mnie wszystko ok i brzusio rośnie to się tak nie martwię, czytam forum codziennie ale tak z pisaniem to gorzej:-)
AguHan- gratuluję zdrowego chłopczyka, to już jesteśmy 3 które znamy płeć:-)
jola- tak to najpiękniejsza melodia usłyszeć serduszko swojego maleństwa, cieszę się, że już jesteś spokojna i możesz już cierpliwie czekać do usg:-)

reklama
..aenye- dzieki, fajnie ze wakacje udane.

I po moim sniadanku :wściekła/y::wściekła/y:, wogole dzisiaj umieram.Brzuch mnie boli-ale to wzdecia, jelita itp. Na jedenj ze stron o ciazy przeczytalam, ze 14-sty tydz to juz super samopoczucie jakos tego nie zauwazylam. Moj pies tez wymiotuje a to suka jeszcze by mi tego brakowalo :-D:-D:-D.

Co do metod siostry to podobno ona na sile od poczatku przytulala malego w lozku i tak zasypia, jak kiedys byl u mnie to probowalam ale nic z tego nie wyszlo wiec to chybas tylko ona potrafi.

Ale się zdrzaźniłam przed chwilą. Mój tatko wczoraj dzwonił do jednego lekarz żeby mnie umówić na USg na czwartek,( zapisy są od 8 rano 1 października na cały miesiąc) no i miałam dziś zadzwonić i zapytać się na którą godzinę. Dzwonie przed 10 i pytam no ale lekarz jeszcze nie dojechał i mnie nie zapisał w związku z czym babka do mnie że niestety terminów już nie ma i najbliższy na 23 października. No to ja że dzwonie od tego i od tego i jak mnie nie zapiszą to zaraz dzwonie do tamtego i ma być ten czwartek i koniec. No to jedna sobie już mnie skojarzyła i zapisały mnie łaskawie na ten czwartek. Ludzie żeby od dziś były zapisy i żeby dziś o 10 już miejsc na prawie cały miesiąc nie było:szok: Ja wiem że mój lekarz to specjalista i kolejki do niego ale bez przesady!!!!!!!! Normalnie bez placów to w tym kraju nic nie załatwisz!!!!! :wściekła/y:

Normalnie bez placów to w tym kraju nic nie załatwisz!!!!! :wściekła/y:
no niestety nic. Do mejej gin w tym roku juz nie ma msc na USG, ale ze to kolezanka mamy znajomej to mi robi to USG za jazdym razem. Pocieszam sie tym, ze im wieksze kolejki tym lepszy lekarz, szczerze powiedziawszy kilka razy sie o tym przekonalam. Np do mojego neurologa czeka sie 2 tyg, jeszcze przed ciaza u Niej bylam i pytam czy moge brac moje leki jak bym byla w ciazy a ona na to nie wiem moge dac pani skierowanie do poradni przeciw padaczkowej dla kobiet w ciazy, ale czeka sie tam ok 9 msc. To ja juz urodze zanim sie dowiem czy wolno mi leki brac. wiec im lepszy lekarz tym dluzsze kolejki. Zgadzam sie bez znajomosci nic sie nie da zalatwic

Hej :-) U mnie oki, jak na razie nie plamię. A po południu jadę do endo.

Meriderka, :-) Dobry wybór :tak: "Ciężarówkę" czytałam i jest super a "W oczekiwaniu na dziecko" przeglądałam kiedyś w szpitalu i to dobry poradnik :tak:

Fisia, ja dziś kończę 13tc, na razie nic nie przytyłam ale staram się nie przeginać za bardzo z jedzeniem. Choć nie powiem, przez ostatnie dni nie odmawiam sobie za wiele :-)

Jola.24, :-) cieszę się że serduszko pięknie bije :tak:

Maga30, cieszę się że oba maleństwa zdrowe :tak:

AguHan, ano widzisz, ja też myślałam że mając A Rh+ nic nie może się przytrafić a jednak mój gin uważa inaczej. A ja mu wierzę :tak: Więc oczywiście zrobię te przeciwciała. Nie wiem nawet jak mam zlokalizowaną kosmówkę bo lekarz nic nie mówił a ja nie pytałam. Poprzednio miałam łożysko właśnie na przedniej ścianie i faktycznie, plamiłam.

Krakowianka, :-)

Sunshine_Baby, w pierwszej ciąży brzuszek zaczął być u nie widoczny dooobrze po 20 tygodniu, w 25 jeszcze praktycznie nikt go nie zauważał. Teraz jest większy ale też otoczenie jeszcze nie widzi. Dla mnie jest większy zdecydowanie :tak:

Mitaginka, witaj :-) i zyczę spokojnej już ciąży. Ja w pierwszej plamiłam od 6 tygodnia i było wszystko ok, teraz zaczęłam plamić w 13 i mam nadzieję ze też będzie dobrze :tak:

Pandorka, jak wyglądają zrosty po cc? Ja się pięknie wygoiłam i mam malutką kreseczkę ale nad nią została taka mała wypukłość, brzuch wygląda już nieco inaczej niż przed ciążą.

Aenye, cieszę się że wypoczęłaś i że z dzidziuniem wszystko ok :tak:

reklama
Marma ty sie nie złość, lekarz jest oblegany i tyle,ja dostałam info kilka dni temu jak dzwoniłam,że mam dzis od 8 dzwonić bo będą mieli nowy grafik i dzwoniłam uparcie,stale zajete było ale nie odrywałam się od słuchwaki i udalo się na czwartek właśnie.Wtedy były jeszcze terminy późniejsze,gdybym wiedziała zaklepałabym Tobie też bo do 10 pewnie je pozajmowali i tyle, jak się chce chodzić do sławy to trzeba rano wstawać ;-)
A pleców nie miałam żadnych, jedynie budzik w komórce ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry